Lille FiNN

I 10–20 særligt udvalgte områder skal fuglefaunaen undersøges særligt grundigt i en metodeundersøgelse. De områder, som indgår i denne del, kalder vi Lille FiNN-områder.

I hvert af disse områder skal optimalt 5-10 erfarne, frivillige fuglekiggere inden for et fastlagt areal på ca. 10 ha afprøve nedenstående tre metoder til fugleregistrering. Udførlige retningslinjer for hver enkelt metode vil være let tilgængelige for deltagerne.

Det gælder for alle metoderne, at de udføres i "godt vejr", dvs. ingen tællinger i regn og vindstyrke over 8 m/s. 

Det vil være muligt at få dækket kørsel til og fra områderne i forbindelse med Lille FiNN (inden for rimelighedens grænser).

Territoriekortlægning

2-3 observatører udfører i perioden 10/5-10/6 2025 sammenlagt 10 besøg med omhyggelig gennemgang af hele arealet og notering på kort af fugle, der synger eller på anden måde udøver adfærd, der tyder på ynglen.

Resultaterne af kortlægning betragtes som en ’facitliste’, som resultaterne af de øvrige undersøgelser holdes op imod.

Territoriekortlægningerne koordineres af Thomas Vikstrøm (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.) eller via en lokal koordinator, som vi kan sætte interesserede i forbindelse med. Vi har centralt i Fuglenes Hus oprettet et skema, hvor vi løbende kan følge fordelingen og antallet af territoriekortlægninger.

Der er ligeledes udarbejdet en manual til brug for kortlægningerne; den kan findes her

Random walks

2-3 observatører udfører i perioden 10/5 –10/6 2025 sammenlagt 10 sådanne random walks af hver ½ - 2 timers varighed.

Ideen bag den nye type tælling random walk er, at fuglekiggere typisk har et godt øje for, hvor og hvordan fuglene i et lokalt område registreres bedst. Metoden hviler således på den enkelte observatørs intuition i stedet for fx at lægge systematiske ruter ud i områder med få eller ingen fugle.

Forskerholdet fra Københavns Universitet ønsker at sammenligne denne type observationer med de andre metoder i projektet, for dels at prøve metoden af med henblik på fremtidig brug i forskningsprojekter, dels fordi den vil være med til at øge det samlede indtryk af Lille FiNN-områdernes fuglefauna.

Random Walks koordineres af Daniel Palm Eskildsen (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.) eller via en lokal koordinator, som vi kan sætte interesserede i forbindelse med. Vi har centralt i Fuglenes Hus oprettet et skema, hvor vi løbende kan følge fordelingen og antallet af random walks.

En nærmere beskrivelse af random walks og en manual kan findes her.

FiNN-tællinger:

2-3 observatører trænes i og udfører 2025 i alt 20-50 FINN-tællinger, som er en let tilpasset udgave af spontantællinger. Tællingerne fordeles så jævnt som muligt over området og over perioden. Tællingerne forsøges udført både på/nær stier (ca. 50 % af tællingerne) og væk fra stier (ca. 50 % af tællingerne).

FiNN-tællingerne i lille-FiNN-områderne koordineres af Daniel Palm Eskildsen (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.) eller via en lokal koordinator, som vi kan sætte interesserede i forbindelse med.

En nærmere beskrivelse af FiNN-tællinger samt manual kan findes her.

Supplerende undersøgelser

Udover de tre metoder til optælling af fugle vil forskerholdet fra Københavns Universitet supplere med følgende tre metoder:

  • Lydoptagelser: Forskerne bag FiNN vil mellem 10. maj og 10. juni opsætte automatiserede lydoptagere, som registrerer fuglene i store dele af perioden inden for områdeafgrænsningen. Lydoptagelserne skal sammenlignes med de registrerede fugle på de tre typer af tællinger, samt supplere med information om tilstedeværelse af lydytrende arter. Opsætning af lyderoptagere kan evt. udføres af frivillige efter nærmere aftale.
  • Airborne-DNA eller eDNA: I udvalgte Lille FiNN-områder opsætter forskerne såkaldte DNA-støvsugere, der indsamler partikler fra luften, som indeholder arvemateriale fra fugle og andre organismer. Metoden skal være med til at give et så komplet som muligt billede af områdets samlede artsliste, ligesom de registrerede arter kan holdes op mod registreringerne ved de andre metoder.
  • Spørgeskemaer rettet mod projektets deltagere, som skal hjælpe forskerne med at blive klogere på betydningen af et projekt som FiNN.

Tilmelding til Lille FiNN

For nuværende har vi modtaget udsagn om eller interesse for deltagelse i Lille FiNN i nedenstående områder. Hvis du ønsker at deltage i tællingerne, men ikke allerede er i kontakt med Fuglenes Hus eller en lokal koordinator, så kontakt Daniel Palm Eskildsen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

  • Almindingen
  • Bidstrupskovene
  • Rold Skov
  • Hammer Bakker
  • Vaserne
  • Tindbæk Hestehave
  • Søholt Storskov
  • Filsø
  • Draved Skov
  • Stoubæk Krat
  • Kattrup Vildnis
  • Stubbe Sø

 Prioritering af lokal indsats

Skulle det knibe med antallet af deltagere i Lille FiNN-områderne, ønsker vi især, at der prioriteres 1-2 deltagere til territoriekortlægning, 1 deltager til FiNN-tællingerne og 1 deltager til Random Walk. Territoriekortlæggere bør ikke udføre FiNN-tællinger og random walks efter deres første kortlægning. Det skyldes at vi ikke ønsker den forudindtagethed, som metoden giver om områdets fugle, påvirker de registrerede fugle på de andre tællinger. 

Er man i tvivl om, hvordan indsatsen skal prioriteres lokalt, kontakter man blot projektleder Daniel Palm Eskildsen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Tilbage til forsiden af Fugle i Ny Natur

 

Ide og baggrund 

Forandringer i naturen – hvordan reagerer fuglene?

Klimakrisen og biodiversitetskrisen forandrer naturen i Danmark, hvilket kræver nye forvaltningsprincipper for naturarealernw. Der planlægges omfattende ændringer, hvor produktionsarealer skal konverteres til naturarealer for at forbedre naturkvaliteten. Urørt skov på statslige og fondsejede arealer er et centralt initiativ for at fremme biodiversiteten og Biodiversitetsrådet anbefaler konkrete, omkostningseffektive virkemidler til at nå biodiversitetsmålene. Projektet Fugle i Ny Natur (FiNN) sigter mod at dokumentere betydningen af disse forvaltningsændringer for biodiversiteten.

I Store FiNN kan du være aktiv og hjælpe med at samle viden for at forbedre fuglenes vilkår.

Det er en del af DOF’s DNA (vedtægter) at indsamle viden om fugle og arbejde for at forbedre fugles levevilkår. Desuden at skabe aktiviteter for foreningens medlemmer.

I Store FiNN kan du:

  • melde områder ind
  • deltage med at registrere fugle
  • opfordre andre til at registrere fugle


Områder

Sammen med forskere har vi på forhånd udvalgt en lang række FiNN-områder. Her kan du foretage FiNN-tællinger. Der vil løbende komme flere områder til, så hold øje nær dig. Et kort over FiNN-områderne kan ses i spontantællingsappen her. Det kræver login til DOFbasen at besøge kortet. 

Du er velkommen til at sende os forslag til nye FiNN-områder

Store FiNN foregår også i de områder, som DOF’s ildsjæle byder ind med til projektet.

For at et naturområde kan indgå i Store FiNN, skal der i området ske væsentlige ændringer i naturforvaltningen, enten kort før projektperioden, i perioden, eller kort efter perioden.

I alle FiNN-områderne undersøges fuglelivet året rundt via såkaldte FiNN-tællinger i 2025.

Tællemetoden i Store FiNN-områderne i 2026 og 2027 afhænger af resultaterne af metodeundersøgelserne som udføres i Lille FiNN, men vi forventer at de såkaldte FiNN-tællinger, som skal udføres i Store FiNN i 2025 fortsætter. Byd gerne ind med dit forslag til et Store FiNN-område allerede nu, så registreringen kan gå i gang.

Kriterier for Store-FiNN-områder

Store FiNN-områderne, som kommer til at indgå i projektet, vil repræsentere en bred palet af naturtyper, men fokus er på skov.

Her er nogle eksempler på områder, som kan indgå:

  • Skovområder, som overgår til ’Urørt skov’: Her stoppes skovdriften, hvilket i mange tilfælde betyder følgende:
    • Der udtages ikke tømmer af hjemmehørende træarter
    • Hydrologien føres så vidt muligt tilbage til naturtilstanden, så der kommer mere vand i skoven
    • Ikke-hjemmehørende træarter fjernes.
    • Ældre træer veteraniseres ofte
    • Der indføres ofte græssende dyr.
  • Skove, der overgår til at blive naturnationalparker
  • Åbne områder, der skifter drift, f.eks. ved at der indføres græsning
  • Lavbundsjorde, som udtages til natur - fx via stop for dræning og dyrkning
  • Områder som for nyligt er opkøbt med henblik på at skabe natur

Bemærk, at Store FiNN-områder skal være mindst 10 ha (det svarer til ca. 300 x 300 m).

Hvordan byder jeg ind med et Store FiNN-område?

Ønsker du/I at byde ind med et område til Store FiNN, kontakter du blot projektledelsen v. Daniel Palm Eskildsen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Inden du kontakter projektledelsen, kan du med fordel indtegne et forslag til områdets afgrænsning på et kort, enten digitalt eller på affotograferet papir – ellers hjælper vi også gerne med dette. 

Sådan kan det gøres:

  1. Du ved, at et nærliggende naturområde ændrer drift i den kommende tid, eller har ændret drift for nyligt. Det kunne f.eks. være i en naturnationalpark.
  2. Du identificerer et område med passende størrelse. Det skal være mindst 10 ha (ca. 300 x 300 m), men det kan også være ”hele” skoven. Hvis du ved, at forskellige delområder bliver behandlet med forskellig drift, kan du oplyse os om dette og du kan inddele området i underområder, fx
    1. Et større indhegnet område, hvor der sættes større græssere ud (eller et område, hvor de er sat ud for nylig)
    2. Et andet delområde, hvor hydrologien forventes ændret
    3. Resten af skovområdet, der overgår til naturnationalpark
  3. Vend det eventuelt med ligesindede lokale – måske har de gode input til områdeafgrænsningen.
  4. Beskriv kort dit område, gerne med et navneforslag. Tegn et kort og send det til projektledelsen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.:
    1. Tegn et kort over området i et digitalt kortredskab, f.eks. google maps. Tag et screenshot eller benyt det ”klippeværktøj” som er indbygget i Windows. Her kan du tegne hen over kortet og gemme det.
    2. eller tegn dit forslag ind på et kort i hånden og affotografer det.
    3. eller måske er hele dit område afgrænset præcist af en eller flere DOFbase-lokaliteter - det foretrækker vi. I så fald kan du blot referere til disse i din henvendelse til projektledelsen. Find et kort over DOFbase-lokaliteter her: https://dofbasen.dk/kort.php
    4. eller sidst men ikke mindst: Skriv blot til os hvilket område du vil have med i FiNN, og så kommer vi med et bud.

Tilbage til forsiden

Random Walk - hvad er det?

Ideen bag den nye type tælling random walk er, at fuglekiggere typisk har et godt øje for, hvor og hvordan fuglene i et lokalt område registreres bedst. Metoden hviler således på den enkelte observatørs intuition i stedet for fx at lægge systematiske ruter ud i områder med få eller ingen fugle. Observatøren skal derfor bevæge sig gennem området i en række besøg og forsøge at finde så mange fuglearter som muligt. Undervejs noteres alle de fuglearter, som benytter området. 

På mange måder er en random walk derfor som en ganske almindelig fugletur i et område med DOFbasen-appen i hånden – der er dog et par væsentlige elementer: Man skal som minimum registrere første, anden og tredje uafhængige observation af hver art, og de skal forsynes med observationstidspunkter. Metoden implementeres i FiNN med henblik på særlige beregninger af områdets fuglediversitet.

Som et forsøg, ønsker forskerne i nogle tilfælde at spore observatørernes færden inden for Lille FiNN-områderne via en app. I skrivende stund ligger det ikke fast, hvilken app, der skal benyttes, men det vil dem, som melder sig under random walk-fanen blive orienteret om. Det er ganske frivilligt om man vil deltage i denne del af metoden. Dine tællinger kan sagtens bruges uden at din færden er blevet tracket. 

Læs vejledningen nedenfor igennem inden du går i gang. Du er velkommen til at lave en testtur i dit lokalområde, men husk at slette turen fra DOFbasen efterfølgende. 

Har du spørgsmål til metoden skal du ikke tøve med at henvende dig til projektledelsen. 

I hvert Lille FiNN-områder udfører 2-3 observatører i perioden 10/5 –10/6 2025 sammenlagt 10 sådanne random walks af hver ½ - 2 timers varighed.

Vejledning til indtastning af Random Walk i projektet Fugle i Ny Natur (FiNN)

  • Hent eller åbn DOFbasens indtastningsapp (PWA): https://app.dofbasen.dk/
  • Log ind med din brugerprofil i DOFbasen, hvis du ikke allerede er logget ind.
  • Indtaster du løbende under tællingen i felten, kan du med stor fordel slå automatisk starttid på observationer til. Klik på ”Indstillinger” og sørg for, at ”Automatisk start-tid for observationer” står som ”Til”:

random_walk_1.png

 

Selve tællingen

Du vælger selv, hvornår du vil udføre dine random walks, men fordel dem gerne jævnt over tælleperioden.

Metoden udføres i "godt vejr", dvs. ingen tællinger i regn og vindstyrke over 8 m/s. 

Tællingen går i gang i det du begynder at registrere fugle inde i Lille FiNN-området. Et kort over området kan findes på FiNN-kortet under FiNN-sektionen i spontantællingsappen: https://spontan.dofbasen.dk/

  • Opret tur, hvor lokalitet, dato, starttid og metode: ”FiNN – Random walk” vælges.
  • Indtast observationer. Husk at oprette separate observationer for de tre første gange, du støder på en art. Anfør tidspunktet for hver af disse observationer i feltet "starttid", der ligger under "valgfrit". 

Bemærk: Ser eller hører du en gruppe af fugle, som hænger sammen, fx han+hun eller en ungeførende hun, så tæller det som 1 observation.

Bemærk:  Opdager du samtidigt flere individer af en art, men som ikke hænger sammen, skal de oprettes separat. Det kunne fx være 2 syngende solsorte. Disse skal indtastes med hver sin observation, hvor den ene fugl indtastet på næste hele minuttal (af tekniske grunde). 

Bemærk: Fugle, der ikke bruger området, skal IKKE noteres (trækkende og overflyvende). Fx 25 ringduer, der flyver over skoven, eller måger på overnatningstræk. Letter fuglene fra skoven, skal de naturligvis medtages, det samme gælder en solsort, der kun ses flyve over stien (men må forventes at lande i eller have lettet fra området) eller en spurvehøg på jagt mellem træerne.

Bemærk at klokkeslæt for observationen står på fanebladet ”Valgfri” og at sluttid ikke skal udfyldes:

random_walk_2.png

  • Overvej at ændre på sorteringen af observationerne, så alle observationer af samme art vises under hinanden, klik på enten ”Alfabetisk” eller ”Taxonomi”

random_walk_3.png

 

  •  Ved endt tælling, husk at rette turen og indtaste sluttid:

random_walk_4.png

Din tælling slutter, når du beslutter dig for, ikke at registrere mere, eller når du forlader Lille FiNN-området. Sørg dog for, at den varer 30 - 120 minutter. 

Her er et bud på, hvordan en tælling alternativt kunne have været noteret via notesbog:

random_walk_5.png

Vælger man at bruge notesbog, skal tællingen efterfølgende indtastes i DOFbasen. Husk i givet fald at slå automatisk tid på observationer fra!

NB! FiNN-tællingerne kan endnu ikke tilgås i spontantællingsappen, men du kan allerede nu foretage spontantællinger i det kommende FiNN-områder, hvis du ønsker. 

Den primære registreringsmetode i Fugle i Ny Natur er såkaldte FiNN-tællinger. Den benyttes i områder knyttet til såvel Store FiNN og Lille FiNN

Mange vil kende til spontantællingerne, som har været en del af DOFbasen siden marts 2023. FiNN-tællingerne er sådan set ”blot” spontantællinger foretaget inden for et FiNN-område og under den særlige FiNN-sektion i spontantællingsappen.

Det er vores erfaring, at denne type tælling er nem for den deltagende at foretage, ligesom det hurtigt bliver en hyggelig vane at tage sig fem minutter til at registrere fuglene omkring sig. Kort sagt går FiNN-tællinger ud på følgende:

  • Du åbner eller henter appen til spontantællingerne:
  • I spontantællingsappen findes ”FiNN-sektionen”
  • Find et FiNN-område nær dig via FiNN-kortet
  • Du vælger selv placeringen inden for FiNN-området. Her skal du blive de næste 5 minutter.
  • Tællingen startes efter automatisk valgt placering (via indbygget GPS) og varer i alt fem minutter.
  • Under de fem minutter registreres alle fugle, som ses og høres inden for en afstand af ca. 1 km. Fokuset skal dog være på det nære.
  • Der registreres antal og såkaldt primær adfærdskode på alle observationer (fx ”Rastende” eller ”Overflyvende”). Øvrige data som sekundær adfærdskode, tid mv. kan registreres der, hvor man har tid i overskud, men fokus bør være på at få alle fugle med. Det er også muligt at tilføje ekstra info efter de fem minutter er gået.
  • Tællingen afrundes, når du er klar, og ligger derefter på DOFbasen under den lokalitet, som FiNN-området findes i.
  • Dine data bidrager dermed til projektet. Nemt!

Det er muligt i appen at se, hvor der førhen er foretaget tællinger inden for områdeafgrænsningen. Lav gerne halvdelen af tællingerne fra stier og veje og den anden halvdel væk fra disse.

Man kan i øvrigt deltage via notesbog og medbragt stopur, hvis ikke man ønsker at benytte sig af en mobiltelefon under tællingerne.

Kravet til FiNN-tællinger er godt kendskab til landets fugle (dog ikke nødvendigvis de sjældne). Derudover kræver deltagelse et login til DOFbasen.

FiNN-tællinger udføres i "godt vejr", dvs. ingen tællinger i regn og vindstyrke over 8 m/s. 

Kniber det med at få spontantællingsappen ned på telefonen, findes der en guide til installation på DOF’s hjemmeside her  

Biodiversitetseffekter af naturgenopretning, dokumenteret via fugle

Skov_FiNN.jpg

Ved du allerede hvad du leder efter? Her er links til sider om:
Lille FiNN, Store FiNNFiNN-tællinger, Territoriekortlægning, Random Walk

Om projektet

DOF er sammen med Københavns Universitet gået i gang med et nyt feltprojekt kaldet Fugle i Ny Natur (FiNN). Projektet, der er finansieret af Aage V. Jensen Naturfond, går i store træk ud på at belyse ændringer i fuglelivet som følge af ændringer i driften af naturområder i Danmark. Herudover er det også et formål at teste forskellige metoder til registrering af fugle.

FiNN er således et af DOF's store feltprojekter i traditionen fra bl.a. atlas-, lokalitetsregistrerings- og punkttællingsprojekterne. Hvis mange frivillige deltager, håber vi, at FiNN kan få lige så stor betydning for forskning og naturforvaltning som disse projekter har haft og stadig har.

Baggrund

Klimakrisen og biodiversitetskrisen forandrer naturen i Danmark, hvilket kræver nye forvaltningsprincipper for naturarealer. Der planlægges omfattende ændringer, hvor produktionsarealer skal konverteres til naturarealer for at forbedre naturkvaliteten. Urørt skov på statslige og fondsejede arealer er et centralt initiativ for at fremme biodiversiteten, og Biodiversitetsrådet anbefaler konkrete, omkostningseffektive virkemidler til at nå biodiversitetsmålene. Projektet sigter mod at dokumentere betydningen af disse forvaltningsændringer for biodiversiteten. 

Fuglelivet kan anvendes som en indikator for den generelle naturkvalitet på en lokalitet. Teoretisk set findes der bedre indikatorer for naturkvalitet end fuglene, men der er internationalt enighed om, at fugle er den mest anvendelige indikator. Det er de fordi så mange frivillige både er dygtige og villige til at registrere fuglelivet.

Projektet løber i første omgang i 2025 – 2027, men vi har en klar forventning om, at de såkaldte FiNN-tællinger vil fortsætte med at belyse ændringer i fuglefaunaen i udvalgte områder i årene efter projektperioden.

I projektet arbejdes med to typer af FiNN-områder:

  • ”Lille FiNN”-områder. Her vil der foregå særlige metodeundersøgelser i maj og juni i 2025. Der er/bliver etableret små lokale Lille FiNN-enheder med 5-10 deltagere.
  • ”Store FiNN” – her belyses ændringer i fuglefaunaen 2025-2027 via FiNN-tællinger. Store FiNN er den store, brede undersøgelse, hvor vi håber at engagere hundredvis af frivillige.

Projektet har særligt fokus på skov, men ikke udelukkende. Undersøgelserne i Lille FiNN udføres i særligt udvalgte skovområder i Danmark af små etablerede fuglegrupper. Metoden, der skal registreres fugle med i Store FiNN i 2026 og 2027, afhænger af resultaterne af de metodeundersøgelser, som udføres i Lille FiNN.

Om områderne

Kender du til lokale områder, som står over for ændringer i drift eller naturforvaltningstiltag, som kan have betydning for fuglelivet, så overvej, om du skal bringe det i spil til Store FiNN. Er du i tvivl om et område er relevant, så tag blot kontakt til os. Det er i øvrigt uforpligtende at melde ind med et område. Alle projektets deltagere kan foretage tællinger i det område, som du bringer i spil – ikke kun den lokale.

Lille FiNN

I 10–20 særligt udvalgte områder skal fuglefaunaen undersøges særligt grundigt i en metodeundersøgelse. De områder, som indgår i denne del, kalder vi Lille FiNN-områder. I hvert af disse områder skal optimalt 5-10 erfarne, frivillige fuglekiggere inden for et fastlagt areal på ca. 10 ha afprøve nedenstående tre metoder til fugleregistrering. Udførlige retningslinjer for hver enkelt metode vil være let tilgængelige for deltagerne.

Det vil være muligt at få dækket kørsel til og fra områderne i forbindelse med Lille FiNN (inden for rimelighedens grænser). Befinder du dig i nærheden af et Lille FiNN-område i maj og juni 2025, og har du lyst til at deltage, så hører vi gerne fra dig.

Læs mere om Lille FiNN

Store FiNN

Sammen med forskere har vi på forhånd udvalgt en række FiNN-områder – fx i urørt skov. Her kan du foretage FiNN-tællinger. Der vil løbende komme flere områder til, så hold øje nær dig.

Men Store FiNN foregår også i de områder, som DOF’s ildsjæle byder ind med til projektet. Vi forventer, at op mod 100 af sådanne områder vil indgå i projektet.

Her skal fuglefaunaen overvåges af DOF’s frivillige året rundt i 2025 – 2027. Tællemetoden i Store FiNN-områderne i 2026 og 2027 beror på metodeundersøgelserne som udføres i Lille FiNN, men vi forventer at de såkaldte FiNN-tællinger, som skal udføres i Store FiNN i 2025, fortsætter.

Byd derfor gerne ind med dit forslag til et Store FiNN-område allerede nu, så registreringen kan gå i gang. Du finder en vejledning til dette på undersiden om Store FiNN.

For at et naturområde kan indgå i Store FiNN, skal der i området ske væsentlige ændringer i driften, enten kort før projektperioden, i perioden, eller kort efter perioden. I disse områder undersøges fuglelivet året rundt via såkaldte FiNN-tællinger.

Læs mere om Store FiNN

Forventet output fra projektet:

Holdet bag FiNN forventer at kunne publicere fire videnskabelige artikler i internationale, fagfællebedømte tidsskrifter. To med fokus på at analysere effekterne af naturgenopretning for biodiversiteten på national og lokal skala, og to med fokus på at formidle de udviklede metoder, og hvorledes fugle kan bruges som indikatorer for biodiversitet i nye økosystemer.

Ud over publikationerne forventer vi at kunne præsentere resultater af projektet på DOF’s forskellige forsamlinger (konferencer, årsmøder, repræsentantskabsmøder mv.) samt i blødere mere populærvidenskabelige former i forskellige tidsskrifter.

Kontakt

Tøv ikke med at tage fat i os. Vi foretrækker korrespondance pr. mail på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., men vi kan også fanges på hhv. 3328 3850 (Daniel) eller 2970 0224 (Thomas).

En hilsen fra post doc Katherine Hill

Katherine Hill er i forbindelse med FiNN’s tilblivelse ansat som postdoc på Københavns Universitet – nedenfor en hilsen fra hende.

kat_hill_12.jpg

I’m Katherine, a Postdoctoral Researcher at the University of Copenhagen and the Natural History Museum of Denmark, and I will be working on the FINN project. I am originally from Australia, and I have recently moved to Denmark to join this exciting project with DOF. I have previously worked on using feathers and citizen science in the conservation of Australian parrots, and understanding the how people’s connections and perceptions of pet birds relates to wild parrot populations.
I will be working with the data you collect through FINN to see how we can improve the data we collect from citizen scientists and how we can get even more people involved and counting Denmark’s birds. If you have any questions or feedback for on how we use the FINN data in science, please feel free to contact me at Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.