Nyhedsoversigt

         


Svag fremgang for storken: Udsigt til otte par storke i Danmark

mandag 30. maj 2022
I en årrække så det sort ud for den hvide stork som dansk ynglefugl. Men de senere år er det lysnet for den folkekære flyver. I år er der otte etablerede storkepar, et mere end sidste år. Ikke alle får dog unger på vingerne.

Sjælden ugleunge lemlæstet under skovfældning i yngletiden

fredag 27. maj 2022
Et redetræ med to unger af den fredede og sjældne stor hornugle er blevet ødelagt i Gludsted Plantage i Midtjylland. En af ungerne måtte aflives på grund af voldsomme skader fra fældningen. Dansk Ornitologisk Forening er vrede over hændelsen og kræver stop for fældning af træer i yngletiden.

Havørn fundet skudt på Lolland

tirsdag 24. maj 2022
En havørn er fundet død på Lolland. Den fredede rovfugl havde hagl i kroppen. Sagen er meldt til politiet.

Rykind af sorte ibisser i danske vådområder

fredag 20. maj 2022
I disse dage har Danmark besøg af det største antal sorte ibisser nogensinde. Omkring et dusin fugle er set på en håndfuld lokaliteter.

Velkommen i kirken til mursejlere og natugler

tirsdag 17. maj 2022
De fleste danske kirker er lukket land for fugle, der yngler i huller og tårne. Men i Tornby Kirke syd for Hirtshals er kirketårnet åbent for fugles familieliv.

Surfere skræmmer svaner og andefugle ud af beskyttet fjord

torsdag 5. maj 2022
Avnø Fjord i Sydvestsjælland er en del af et Natura 2000-område, der skal tilgodese vandfugle. Men kitesurfere og windsurfere med blafrende sejl stresser og skræmmer fugleflokkene, så de forlader fjorden.

Danmarks berømte fuglemagnet har Europas største rovfugletræk

fredag 29. april 2022
Vil du se rovfugle i massevis og gerne mange forskellige arter? Så pak kikkerten og tag til Skagen. Her samles de flotte og sjældne fugle for at flyve den 70 km lange tur over åbent hav mod den svenske kyst. Trækket kulminerer i april-maj.

Farligt fuglefjeld med ridekoloni lukket for besøgende på stranden

tirsdag 26. april 2022
Den 47 meter høje kalkklint Bulbjerg slår revner i en grad, så det kan være livsfarligt at færdes langs stranden og på toppen af klinten. Derfor er der indført et forbud mod at færdes nedenfor Bulbjerg, hvis stejle sider huser Danmarks største koloni af rider.

Rotter bekæmpes på øer som livsforsikring for jordrugende kystfugle

tirsdag 19. april 2022
Sårbare ynglefugle som klyder, edderfugle, terner og hættemåger mister æg og unger, hvis der er brune rotter på deres yngleøer. Men flere steder i den danske kystnatur får rotterne kamp til knurhårene, når jægere med rottehunde rykker ud og bekæmper øernes altædende gnavere.

Åbent brev: Stå fast, Rasmus Prehn!

tirsdag 5. april 2022
Danmarks natur er trængt og derfor skal den danske regering holde fast i modstanden mod opdyrkning af braklagte arealer, lyder det i et åbent brev til fødevareminister Rasmus Prehn, miljøminister Lea Wermelin og medlemmerne af Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg. Læs det åbne brev her.

FORRIGE     1  |  ...  |  26  |  27  |  28  |  29  |  30  |  ...  |  208     NÆSTE