Nyhedsoversigt

         


Rød glente fortsætter sin fremgang i Danmark

onsdag 27. december 2017
Mindst 200 par røde glenter yngler i det danske landskab, hvor rovfuglene har en håndfuld foretrukne landsdele i syd og øst. Men flere og flere glenter flytter ind i det vestlige og nordlige Danmark. Hvis vinteren fortsætter med at være mild, vil der være godt med glenter at tælle over det meste af landet, når vinterbestanden skal gøres op i den første weekend i 2018.

Endnu en fugleinvasion: Danmark bespiser grå gæster fra hvide birkeskove

torsdag 30. november 2017
Efteråret 2017 har været præget af invasioner af flere arter af finkefugle fra fjerne egne nord og øst for Danmark. I øjeblikket sætter talrige flokke af stor gråsisken deres præg på mange danske skovområder, hvor de sultne finker søger føde med forkærlighed for kogler på elletræer. Invasionen af stor gråsisken er den største kendte nogensinde. Oplev det i fotos og video.

Danmarks bestand af havørne er gået tilbage

mandag 13. november 2017
For første gang siden 1995, da havørnen efter 100 års fravær genindvandrede i den danske natur, har bestanden været i tilbagegang. Fugleinfluenzaen, der blev konstateret for et år siden, har krævet et tocifret antal dødsfald blandt de danske havørne. Optimismen er dog intakt. Der er udsigt til nye frugtbare ørneår frem mod 2020, spår Dansk Ornitologisk Forenings (DOF) ørneeksperter.

Baggrund: Så mange fugle er dræbt af ulovlig gift

torsdag 12. oktober 2017
Flest røde glenter og havørne er slået ihjel af ulovlig gift de sidste ti år. Men kongeørn, tårnfalk og musvåge er også blevet dræbt. Det viser en opgørelse fra Dansk Ornitologisk Forening over drab på fugle med ulovlig gift.

Få nogle fantastiske dage med rovfugle på Lolland

mandag 2. oktober 2017
Onsdag og søndag i efterårsferien kan man komme på fugletur, hvor man kan prøve at kigge i teleskop, se ørne og andre rovfugle på træk – hvis de er der - og få en masse ny viden om fugle og den vilde natur.

Unge danske havørne spores via GPS

torsdag 24. august 2017
For første gang nogensinde er danske havørne blevet udstyret med GPS-sendere. To unger fra en rede på Sydsjælland skal hjælpe forskere med at afsløre, hvor danske havørne bliver af, når de flyver fra rederne. I alt 10 unge havørne skal de kommende år spores via GPS. Ørnene har indledt deres livs første rejse, og alle kan følge ungernes færden på dof.dk

Verdens største terne er i fremgang som dansk ynglefugl

tirsdag 15. august 2017
Med Saltholm i Øresund som kerneområde er den sølvmågestore mesterfisker, rovternen, ved at kolonisere flere danske småøer. Den sjældne terne har været i kraftig tilbagegang i sine nordeuropæiske yngleområder i Østersøregionen, men den vinder frem i beskedne antal i kystnaturen i den østlige del af Danmark. Nu håber Dansk Ornitologisk Forening (DOF), at rovternen vil sprede sig vestpå til Vadehavet, hvor den indtil begyndelsen af 1900-tallet ynglede i stort antal. Se en video med en fiskende rovterne nederst.

To unge danskere skal beskytte trækfugle mod ulovlig jagt

torsdag 3. august 2017
To heldige vindere får nu mulighed for at beskytte tusindvis af rovfugle, ænder og andre trækfugle mod ulovlig jagt. Dansk Ornitologisk Forening udlodder en naturaktivistisk rejse til Malta for to unge danskere.

Danmark får ingen unge kongeørne i år

onsdag 12. juli 2017
De fire ynglende kongeørnepar i Nordjylland, der huser den samlede danske bestand, har i år deres ringeste ynglesæson nogensinde. For første gang i knap 20 år glipper det med frugtbarhed blandt de store rovfugle. Koldt vejr, alderdom og æggetyve blandt rovdyr kan være blandt forklaringerne på den golde sæson

EU forpligter sig til bedre implementering af naturlovgivning

tirsdag 20. juni 2017
BirdLife pressemeddelelse: EU's miljøministre har i dag forpligtet sig til en bedre implementering af fugle- og habitatdirektiverne som udgør hjørnestenen i EU’s bestræbelser på at standse og vende tabet af biodiversitet

FORRIGE     1  |  ...  |  19  |  20  |  21  |  22  |  23  |  ...  |  52     NÆSTE