Nyhedsoversigt

         


DOF: Regeringens planer for beskyttet natur er samlet set den forkerte vej for Danmarks natur

fredag 29. juni 2018
Det svarer til at rive fredede huse ned og beskytte andre fredede huse endnu bedre. Det mener Dansk Ornitologisk Forening om, at regeringen vil afsætte et større areal til at beskytte natur, men samtidig fjerner beskyttelsen af et tilsvarende areal af de særligt beskyttede Natura 2000-arealer. Samlet set er det den forkerte vej at gå, når naturen mangler plads, mener DOF.

Natura 2000-skandale eskalerer: Regeringens overgreb mod beskyttet natur større end hidtil antaget

lørdag 2. juni 2018
Regeringen vil fjerne endnu mere EU-beskyttet natur end først meldt ud. Yderligere 2200 hektar beskyttet natur skal miste beskyttelsen i forhold til det oprindelige forslag, hvis det står til den nye miljøminister. Skandale for naturen og i strid med regeringens egen grønne snak, mener DOF.

Ny fuglerig sø til vandfugle efter 256 års tørlægning

fredag 13. april 2018
I 1760’erne var Birkesø i Lille Vildmose en del af Danmarkshistoriens første landvindingsprojekt. For fire måneder siden blev mosevandet på ny sluppet løs over landbrugsjorden. Og nu er den 130 hektar store, lavvandede sø forårsklar til en ny epoke som en af landets fuglerigeste søer.

Flere traner dropper trækket og holder vinter i Danmark

torsdag 11. januar 2018
Netop nu kan der ses småflokke af traner mange steder i landet. I stedet for som tidligere at flyve til Frankrig eller Spanien bliver et stigende antal traner i Nordvesteuropa året rundt, når vinteren er mild. Det milde, våde danske vinterlandskab med oversvømmede marker levner godt med fugls føde til tranen.

Regeringen går til angreb på dansk natur

fredag 15. december 2017
Miljøminister Esben Lunde Larsen (V) foreslår at fjerne beskyttelsen af knap 10 procent af de vigtigste naturområder i Danmark på et samlet areal svarende til Langeland. Dansk Ornitologisk Forening (DOF) kalder det stærkt alarmerende og kritisabelt, at regeringen vil give landbrugets og skovbrugets store maskiner frihjul i naturområder, som er beskyttede af EU’s Natura 2000 bestemmelser. DOF er klar til at bringe sagen for EU-kommissionen.

Lad våde, lave arealer blive til nyt vibeland

tirsdag 28. november 2017
Dansk Ornitologisk Forening (DOF) opfordrer miljøministeren til at give ”den lille natur” i det åbne landskab større spillerum med vådområder. Flere udyrkede lavbundsarealer vil gavne agerlandets hårdt trængte fugleliv og desuden være en håndsrækning til klimaet, mener DOF.

Svanedøden i elledninger ved Dybsø Fjord skal stoppes

tirsdag 7. februar 2017
Onsdag mødes Dansk Ornitologisk Forening (DOF) med Energinet.dk på ”Dødens Mark” ved Næstved. Mødet handler om at forebygge flere makabre dødsfald af tunge trækfugle, der kolliderer med højspændingsledninger. Alene i år er mindst 180 svaner blevet dræbt eller hårdt kvæstet på lokaliteten.

Vinderne og taberne blandt Danmarks vinterfugle

tirsdag 2. februar 2016
Grågåsen er den fugleart, som har haft størst fremgang om vinteren i Danmark, mens den lille bjergirisk er gået mest tilbage. Det viser en ny analyse af 40 års vinterfugle-tællinger foretaget af Dansk Ornitologisk Forening, skriver bladet Fugle og Natur.

Sangsvane-flokke skal tælles i Danmark

torsdag 15. januar 2015
Danmark er sangsvanens vigtigste land om vinteren. Antallet af sangsvaner på vinterophold i Danmark er tredoblet i løbet af cirka 25 år. Mindst 120 svanetællere vil i weekenden 17-18. januar begive sig ud i det danske landskab for at tælle sangsvaner og pibesvaner.

Europas mindste svane er til tælling

onsdag 14. januar 2015
Bestanden af pibesvaner fra den vestlige del af Ruslands mægtige tundra er i tilbagegang. Den lille svane flyver i stigende grad uden om Danmark på sin vej mellem yngleområderne og vinterkvartererne.

FORRIGE     1  |   2   |  3  |  4  |  5  |  6     NÆSTE