Nyhedsoversigt

         


ØrneTV flyver igen: Danskerne er vilde med at se vilde havørne på tv

torsdag 8. marts 2018
Danskerne elsker DOF’s ØrneTV, som fra i dag igen sender direkte billeder fra landets vel nok mest kendte og elskede haveørnerede. Tusindvis af natur-glade danskere kommer helt tæt på landets største rovfugl og får store oplevelser med vilde danske havørne.

Fugle flygter fra sibirisk kulde

fredag 2. marts 2018
Første halvdel af februar bød på forårskåde sanglærker over det meste af landet. Men den seneste periode med hård frost og sne har sat sangen i stå og fået mange lærker til at trække tilbage mod vinterkvarterer i Vadehavet og omkring Den engelske Kanal. Sådan er vilkårene også for andre vejrtrækfugle som viber og stære. Vejret bestemmer fuglenes rejseplaner og fornemmelser for forår.

Skuddræbt kongeørn var hannen i yngleparret på Danmarks første kongeørnelokalitet

torsdag 22. februar 2018
DNA-analyser af fjer har afsløret, at den kongeørn, som i marts 2016 blev fundet død ved Limfjorden, er hannen fra det succesfulde 2015-ynglepar i Tofte Skov i den fredede Lille Vildmose. Et ynglepar færre er en katastrofe for den i forvejen meget sjældne ynglefugl i Danmark.

Skestorken er ankommet tidligt

torsdag 22. februar 2018
Lørdag 17. februar blev årets første skestorke set nær en af artens danske ynglepladser. Den eksotiske hvide ibis med skenæbbet er ved at blive en dansk forårsbebuder.

Sådan får vi fuglene tilbage i landbrugslandet

onsdag 21. februar 2018
Hvad skal vi gøre for sanglærken, viben, agerhønen og de andre agerlandsfugle, som har det svært i landbrugslandet? Dansk Ornitologisk Forening har løsningerne, der giver plads til både fugle og korn.

Sjælden kejserørn spottet i Sønderjylland

torsdag 15. februar 2018
En meget usædvanlig vintergæst, en kejserørn med et vingefang på knap to meter, er set på sydsiden af Aabenraa Fjord

Fuglevenners database når ny milepæl – og støttes af staten

tirsdag 6. februar 2018
20 millioner fugle-observationer har omkring 9000 frivillige observatører indtastet siden 2002 i DOFbasen, Dansk Ornitologisk Forenings database. Værdien af de frivillige observationer som naturovervågning anerkendes også af staten i en ny samarbejdsaftale mellem Miljøministeriet og Dansk Ornitologisk Forening, skriver bladet Fugle & Natur.

Næsten 3 millioner fugle er forsvundet fra det åbne land

tirsdag 6. februar 2018
Danmark har på 40 år mistet over 2,9 mio. fugle af de 22 arter, som er særlig knyttet til agerlandet. Det viser nye beregninger fra Dansk Ornitologisk Forening, skriver bladet Fugle & Natur.

Knap 400 ørne i Danmark trods regn, rusk og tåge

torsdag 1. februar 2018
Facit kom til at lyde på 375 havørne og 11 kongeørne, da Dansk Ornitologisk Forening for 13. år i træk gennemførte sin nationale midvintertælling af naturens største flyvende jægere. De årlige rovfugletællinger er med til at give et fingerpeg om tilstanden i den danske natur.

Fuglesensation: Finke fløj 7.000 kilometer fra Kina til Skagen

torsdag 1. februar 2018
For første gang nogensinde er en fugl ringmærket i Kina blevet genmeldt i Danmark. En stor gråsisken med en vægt på bare 14 gram satte længderekord i fugletræk fra øst til vest, da den fløj fra det nordøstlige Kina til Danmarks nordligste by.

FORRIGE     1  |  2  |  3  |  4  |  ...  |  153     NÆSTE