Nyhedsoversigt

         


Smuk rovfugl med stærkt comeback til Danmark

tirsdag 14. august 2018
Den røde glente fortsætter sin glædelige genkomst i Danmark. I den aktuelle Atlas III-undersøgelse over Danmarks fugleliv er den registreret i hele 624 kvadrater, skriver bladet Fugle & Natur.

Kirkeuglen nu tæt på at uddø i Danmark

tirsdag 14. august 2018
Vildtforvaltningsrådet er på vej med endnu en redningsaktion for den stærkt truede kirkeugle i Danmark. Der er planer om at indfange og udsætte kirkeugler fra udlandet, men Dansk Ornitologisk Forening mener, at man bør satse på at redde de kirkeugler, vi stadig har i Danmark, skriver bladet Fugle & Natur.

Ny rekord for danske kongeørne

fredag 10. august 2018
For første gang har Danmark fem par ynglende kongeørne, alle i det nordjyske. Fire unger er på vej på vingerne i de kommende uger efter et 2017, hvor den danske bestand af kongeørne for første gang i knap 20 år mislykkedes med ynglen.

Sjælden nordamerikansk måge holder sommer i Vestjylland

tirsdag 31. juli 2018
Ornitologer valfarter i disse varme sommerdage til Thorsminde ved Den jyske Vestkyst, hvor en bonapartemåge fra et fremmed kontinent søger føde i selskab med hjemlige hættemåger. Det er kun sjette gang, at en bonapartemåge er set i Danmark, fortæller Dansk Ornitologisk Forening (DOF)

Bestand af sjældne terner i frit fald langs Vestkysten

onsdag 25. juli 2018
Verdens mindste terneart, dværgternen, er i dyb krise langs vestkysten af Jylland og i Vadehavet. Den truede fugl får stort set ingen unger på vingerne, fordi æg og unger bliver knust af kørsel og færdsel på strandene, eller bliver taget af ræve eller højvande. Til næste ynglesæson vil en koordineret redningsaktion blive sat i værk

Find en ørn nær dig!

mandag 16. juli 2018
Har du set en ørn for nyligt? Måske. De der kan svare ja vil straks få spørgsmålet: Hvor så du den? Med appen DOFs Fuglebog kan du nu selv finde svaret. Bruger du funktionen ”Søg Fugl” viser appen nemlig et kort med steder i Danmark hvor der er størst sandsynlighed for at få en ørn at se. Nær dig. Du skal bare søge på ”ørn”. Eller på andre store rovfugle som vandrefalken f.eks.

Nu har også Nordjylland ynglende vandrefalke

fredag 13. juli 2018
For første gang i nyere tid yngler verdens hurtigste fugl, vandrefalken, nord for Limfjorden. Meget passende har den slået sig ned på Nordjyllandsværket, hvor to unger er kommet på vingerne. I år er der i Danmark 23 lokaliteter med vandrefalkepar. 12 af parrene har ynglet

Tørken deler vandene: Lufthavets insektædere har himmelske dage, mens andre sulter

fredag 6. juli 2018
Sol og tørke er vind på svalernes og mursejlernes mølle, men for mejser og andre småfugle, som æder larver, kan det knibe med at finde føde nok i en lang knastør sommer. Også mange af engens vadefugle har magre tider, når deres vandhuller tørrer ud. Og på fugleøer i lavvandede områder har rævene let adgang til æg og unger.

DOF: Regeringens planer for beskyttet natur er samlet set den forkerte vej for Danmarks natur

fredag 29. juni 2018
Det svarer til at rive fredede huse ned og beskytte andre fredede huse endnu bedre. Det mener Dansk Ornitologisk Forening om, at regeringen vil afsætte et større areal til at beskytte natur, men samtidig fjerner beskyttelsen af et tilsvarende areal af de særligt beskyttede Natura 2000-arealer. Samlet set er det den forkerte vej at gå, når naturen mangler plads, mener DOF.

Rekord af skestorke efter varme uger i maj og juni

fredag 29. juni 2018
Danmark huser i år mindst 383 ynglende skestorkepar, og overlevelsen er høj blandt ungerne i kolonierne. Der er udsigt til flokkevis af skestorke i løbet af sommeren. Se en unik video fra en dansk koloni nederst.

1  |  2  |  3  |  ...  |  155     NÆSTE