Nyhedsoversigt

         


Sjælden fugl breder sig sydfra til hele Danmark

onsdag 24. maj 2017
For få årtier siden var rødtoppet fuglekonge en sjælden gæst i den danske natur. Men i disse år bliver fuglekongens fætter observeret over hele landet. Rødtoppet fuglekonge er vandret nordpå i takt med klimaændringerne, og Danmark er ved at blive et permanent yngleområde for denne sydlige art. Det viser Dansk Ornitologisk Forenings Atlas III, som er den hidtil mest omfattende undersøgelse af den danske fuglefauna.

Tag familien med til Fuglenes Dag 28. maj

tirsdag 23. maj 2017
Alle kan lære vores spændende fugle bedre at kende, når Dansk Ornitologisk Forening inviterer til Fuglenes Dag. Bliv fuglekigger for en dag og oplev maj måneds fantastiske fugleliv tæt på. Få allerede nu et minikursus i fuglesang i to DOF-videoer nederst.

Terner har fået egen mole på Esbjerg Havn

onsdag 17. maj 2017
Havterner og fjordterner er uønskede på de hustage, hvor de i flere år har ynglet på havneterrænet i Esbjerg Havn. Men takket være en hel flok fuglevenlige parter har de sårbare ynglefugle nu fået deres private mole med fri havneudsigt og fødderne i eget sand med strandskaller. Parterne står sammen om at give Vadehavets ynglende havterner og fjordterner en hjælpende hånd i form af et uforstyrret, rovdyrfrit og højvandssikret yngleområde.

Trækfuglecenter i topklasse åbner i Skagen

torsdag 11. maj 2017
Nu får alle fugleinteresserede et nyt oplevelsescenter for trækfugle i Det Grå Fyr tæt på Grenen i Skagen. Her formidler forskere og fugleeksperter deres viden til glæde for alle. DOF´s fuglestation bliver en central del, hvor alle vil kunne lære om ringmærkning, og som bliver et nyt sted for fuglekiggere og forskere at indsamle viden om og dele glæden ved fuglene.

UTROLIG VIDEO: Ugleunger dræbt for åben skærm

tirsdag 9. maj 2017
De to ugleunger fra DOF’s UgleTV er forsvundet i nattens mulm og mørke, dræbt for åben skærm. Se, hvad der skete i den unikke video og læs mere om kampen mellem to af Danmarks top-rovdyr. Dramaet har ingen skurk, men er en del af naturen, mener DOF.

Klippeduen går tilbage i Danmark

torsdag 4. maj 2017
Tamduens stamfader, klippeduen, yngler blandt andet på Møns Klint, Stevns Klint og i en lang række byer med høje bygninger. Men den danske bestand er i tilbagegang. Det viser Atlas III, som er den hidtil mest omfattende undersøgelse af den danske fuglefauna, oplyser Dansk Ornitologisk Forening (DOF).

Folkeligt krav om en grønnere europæisk landbrugspolitik

onsdag 3. maj 2017
En kvart million EU-borgere har opfordret EU-Kommissionen til radikalt at ændre den nuværende fælleseuropæiske landbrugspolitik

Walk with penguins

tirsdag 2. maj 2017
Oplev pingviner på helt nær hold i banebrydende virtuel reality-video

Beskyt en Pingvin!

tirsdag 25. april 2017
Smuk. Inspirerende. Truet. Pingviner er blandt verdens mest charmerende og genkendelige fugle, men fra sydpolen til ækvator, forsvinder det karismatiske dyr i alarmerende fart. I anledning af den Internationale Pingvin-dag, lancerer BirdLife-organisationer verden over kampagnen #Protect A Penguin

Kirkeuglen har stadig en chance i Danmark

onsdag 19. april 2017
Med flere redekasser og flere fritidslandbrug er der stadig håb for den truede kirkeugle i Danmark. Det vurderer tyske uglespecialister fra Landesverband Eulen-Schutz in Schleswig-Holstein, skriver bladet Fugle & Natur.

1  |  2  |  3  |  ...  |  145     NÆSTE