Nyhedsoversigt
Nyt formidlernetværk: Bliv ’Fugleambassadør’ i DOF BirdLifelørdag 7. januar 2023DOF BirdLife styrker naturformidlingen for de mindste med et nyt netværk af frivillige ’Fugleambassadører’.Fugleinfluenza har krævet ungedød hos Danmarks havørneonsdag 21. december 2022Den danske naturs største rovfugl har medvind på jagtmarkerne, og frugtbarheden er høj, men virus har sat sine spor i bestanden i år.Kongeørnen har svært ved at få fremgang i Danmarkfredag 9. december 20222022 har budt på fire par ynglende kongeørne i Nordjylland, men kun tre af dem har haft ynglesuccesSkarven er i tilbagegang i sine danske koloniertorsdag 8. december 2022Den danske skarvbestand er gået tilbage med 2,9 procent i forhold til 2021. Havørne, fugleinfluenza og regulering af flere end hver 10. skarvrede er blandt årsagerne til tilbagegangen. Det viser tydeligt, at der ikke er behov for mere regulering, den skal i stedet målrettes, mener DOF BirdLife.Ornitologer efterlyser fokuseret regulering af skarvlørdag 3. december 2022Der er ikke brug for mere regulering af skarv. Reguleringen skal være mere fokuseret i stedet for at blive smurt tyndt ud over hele arten, mener DOF BirdLife. Skarvbestanden er allerede gået væsentligt tilbage og er samtidig udsat for et øget pres fra en voksende havørnebestand.Kongeørn i nærkontakt med drone, der skulle tælle harerfredag 25. november 2022De første fotos nogensinde af en dansk kongeørn i sit rette element, den høje himmel, blev fornyligt taget over ørnens nordjyske jagtmarker.Politiet skal have dyredetektiversøndag 13. november 2022Forbrydelser mod naturen har brug for sin helt egen politienhed. Opklaringer af faunakriminalitet er stort set ikke-eksisterende, og det er ikke godt nok, mener DOF BirdLife. Forslaget om et naturpoliti er på ny blevet aktuelt, efter et nyt DR-program har kastet sig over sagen om de fem giftdræbte havørne på Tåsinge i efteråret 2020. Så er der stort rykind af silkehalerlørdag 5. november 2022Sidste sæson var der meget få silkehaler på vinterophold i Danmark. Netop nu bliver der rapporteret om silkehaler i flokke over det meste af landet, om end Østdanmark og østvendte kystbyer er de mest gæstfri områder for de bærædende fugle.Skovspurven er blevet bybo, og har overhalet gråspurvenfredag 4. november 2022Mens gråspurven er gået markant tilbage i antal som landsbyboernes og landmændenes nære nabo, er skovspurven i fremgang som byfugl og en af Danmarks mest almindelige havefugle.Lær om Danmarks fugle i efterårsferien: Nyt website skal gøre danskerne til fuglekenderemandag 17. oktober 2022Naturen er et mekka for fantastiske ture i efterårsferien, og så er det en oplagt mulighed for at lære fuglene bedre at kende. Netop nu præsenterer Dansk Ornitologisk Forening websitet ’Danmarks Fugle’, med beskrivelser, højaktuelle data og flotte fotos af mere end 300 danske fuglearter. Det er læring og ny viden for alle fra nybegynderen til nørden.
onsdag 21. december 2022
Den danske naturs største rovfugl har medvind på jagtmarkerne, og frugtbarheden er høj, men virus har sat sine spor i bestanden i år.
Kongeørnen har svært ved at få fremgang i Danmarkfredag 9. december 20222022 har budt på fire par ynglende kongeørne i Nordjylland, men kun tre af dem har haft ynglesuccesSkarven er i tilbagegang i sine danske koloniertorsdag 8. december 2022Den danske skarvbestand er gået tilbage med 2,9 procent i forhold til 2021. Havørne, fugleinfluenza og regulering af flere end hver 10. skarvrede er blandt årsagerne til tilbagegangen. Det viser tydeligt, at der ikke er behov for mere regulering, den skal i stedet målrettes, mener DOF BirdLife.Ornitologer efterlyser fokuseret regulering af skarvlørdag 3. december 2022Der er ikke brug for mere regulering af skarv. Reguleringen skal være mere fokuseret i stedet for at blive smurt tyndt ud over hele arten, mener DOF BirdLife. Skarvbestanden er allerede gået væsentligt tilbage og er samtidig udsat for et øget pres fra en voksende havørnebestand.Kongeørn i nærkontakt med drone, der skulle tælle harerfredag 25. november 2022De første fotos nogensinde af en dansk kongeørn i sit rette element, den høje himmel, blev fornyligt taget over ørnens nordjyske jagtmarker.Politiet skal have dyredetektiversøndag 13. november 2022Forbrydelser mod naturen har brug for sin helt egen politienhed. Opklaringer af faunakriminalitet er stort set ikke-eksisterende, og det er ikke godt nok, mener DOF BirdLife. Forslaget om et naturpoliti er på ny blevet aktuelt, efter et nyt DR-program har kastet sig over sagen om de fem giftdræbte havørne på Tåsinge i efteråret 2020. Så er der stort rykind af silkehalerlørdag 5. november 2022Sidste sæson var der meget få silkehaler på vinterophold i Danmark. Netop nu bliver der rapporteret om silkehaler i flokke over det meste af landet, om end Østdanmark og østvendte kystbyer er de mest gæstfri områder for de bærædende fugle.Skovspurven er blevet bybo, og har overhalet gråspurvenfredag 4. november 2022Mens gråspurven er gået markant tilbage i antal som landsbyboernes og landmændenes nære nabo, er skovspurven i fremgang som byfugl og en af Danmarks mest almindelige havefugle.Lær om Danmarks fugle i efterårsferien: Nyt website skal gøre danskerne til fuglekenderemandag 17. oktober 2022Naturen er et mekka for fantastiske ture i efterårsferien, og så er det en oplagt mulighed for at lære fuglene bedre at kende. Netop nu præsenterer Dansk Ornitologisk Forening websitet ’Danmarks Fugle’, med beskrivelser, højaktuelle data og flotte fotos af mere end 300 danske fuglearter. Det er læring og ny viden for alle fra nybegynderen til nørden.
torsdag 8. december 2022
Den danske skarvbestand er gået tilbage med 2,9 procent i forhold til 2021. Havørne, fugleinfluenza og regulering af flere end hver 10. skarvrede er blandt årsagerne til tilbagegangen. Det viser tydeligt, at der ikke er behov for mere regulering, den skal i stedet målrettes, mener DOF BirdLife.
Ornitologer efterlyser fokuseret regulering af skarvlørdag 3. december 2022Der er ikke brug for mere regulering af skarv. Reguleringen skal være mere fokuseret i stedet for at blive smurt tyndt ud over hele arten, mener DOF BirdLife. Skarvbestanden er allerede gået væsentligt tilbage og er samtidig udsat for et øget pres fra en voksende havørnebestand.Kongeørn i nærkontakt med drone, der skulle tælle harerfredag 25. november 2022De første fotos nogensinde af en dansk kongeørn i sit rette element, den høje himmel, blev fornyligt taget over ørnens nordjyske jagtmarker.Politiet skal have dyredetektiversøndag 13. november 2022Forbrydelser mod naturen har brug for sin helt egen politienhed. Opklaringer af faunakriminalitet er stort set ikke-eksisterende, og det er ikke godt nok, mener DOF BirdLife. Forslaget om et naturpoliti er på ny blevet aktuelt, efter et nyt DR-program har kastet sig over sagen om de fem giftdræbte havørne på Tåsinge i efteråret 2020. Så er der stort rykind af silkehalerlørdag 5. november 2022Sidste sæson var der meget få silkehaler på vinterophold i Danmark. Netop nu bliver der rapporteret om silkehaler i flokke over det meste af landet, om end Østdanmark og østvendte kystbyer er de mest gæstfri områder for de bærædende fugle.Skovspurven er blevet bybo, og har overhalet gråspurvenfredag 4. november 2022Mens gråspurven er gået markant tilbage i antal som landsbyboernes og landmændenes nære nabo, er skovspurven i fremgang som byfugl og en af Danmarks mest almindelige havefugle.Lær om Danmarks fugle i efterårsferien: Nyt website skal gøre danskerne til fuglekenderemandag 17. oktober 2022Naturen er et mekka for fantastiske ture i efterårsferien, og så er det en oplagt mulighed for at lære fuglene bedre at kende. Netop nu præsenterer Dansk Ornitologisk Forening websitet ’Danmarks Fugle’, med beskrivelser, højaktuelle data og flotte fotos af mere end 300 danske fuglearter. Det er læring og ny viden for alle fra nybegynderen til nørden.
fredag 25. november 2022
De første fotos nogensinde af en dansk kongeørn i sit rette element, den høje himmel, blev fornyligt taget over ørnens nordjyske jagtmarker.
Politiet skal have dyredetektiversøndag 13. november 2022Forbrydelser mod naturen har brug for sin helt egen politienhed. Opklaringer af faunakriminalitet er stort set ikke-eksisterende, og det er ikke godt nok, mener DOF BirdLife. Forslaget om et naturpoliti er på ny blevet aktuelt, efter et nyt DR-program har kastet sig over sagen om de fem giftdræbte havørne på Tåsinge i efteråret 2020. Så er der stort rykind af silkehalerlørdag 5. november 2022Sidste sæson var der meget få silkehaler på vinterophold i Danmark. Netop nu bliver der rapporteret om silkehaler i flokke over det meste af landet, om end Østdanmark og østvendte kystbyer er de mest gæstfri områder for de bærædende fugle.Skovspurven er blevet bybo, og har overhalet gråspurvenfredag 4. november 2022Mens gråspurven er gået markant tilbage i antal som landsbyboernes og landmændenes nære nabo, er skovspurven i fremgang som byfugl og en af Danmarks mest almindelige havefugle.Lær om Danmarks fugle i efterårsferien: Nyt website skal gøre danskerne til fuglekenderemandag 17. oktober 2022Naturen er et mekka for fantastiske ture i efterårsferien, og så er det en oplagt mulighed for at lære fuglene bedre at kende. Netop nu præsenterer Dansk Ornitologisk Forening websitet ’Danmarks Fugle’, med beskrivelser, højaktuelle data og flotte fotos af mere end 300 danske fuglearter. Det er læring og ny viden for alle fra nybegynderen til nørden.
lørdag 5. november 2022
Sidste sæson var der meget få silkehaler på vinterophold i Danmark. Netop nu bliver der rapporteret om silkehaler i flokke over det meste af landet, om end Østdanmark og østvendte kystbyer er de mest gæstfri områder for de bærædende fugle.
Skovspurven er blevet bybo, og har overhalet gråspurvenfredag 4. november 2022Mens gråspurven er gået markant tilbage i antal som landsbyboernes og landmændenes nære nabo, er skovspurven i fremgang som byfugl og en af Danmarks mest almindelige havefugle.Lær om Danmarks fugle i efterårsferien: Nyt website skal gøre danskerne til fuglekenderemandag 17. oktober 2022Naturen er et mekka for fantastiske ture i efterårsferien, og så er det en oplagt mulighed for at lære fuglene bedre at kende. Netop nu præsenterer Dansk Ornitologisk Forening websitet ’Danmarks Fugle’, med beskrivelser, højaktuelle data og flotte fotos af mere end 300 danske fuglearter. Det er læring og ny viden for alle fra nybegynderen til nørden.
mandag 17. oktober 2022
Naturen er et mekka for fantastiske ture i efterårsferien, og så er det en oplagt mulighed for at lære fuglene bedre at kende. Netop nu præsenterer Dansk Ornitologisk Forening websitet ’Danmarks Fugle’, med beskrivelser, højaktuelle data og flotte fotos af mere end 300 danske fuglearter. Det er læring og ny viden for alle fra nybegynderen til nørden.