Nyhedsoversigt

         


27 EU-lande forbyder brug af blyhagl til jagt i vådområder

torsdag 23. februar 2023
Hvert år dør skønsmæssigt en million vandfugle i EU, fordi de optager bly fra hagl, der spredes fra jagt. EU forbyder i løbet af de næste to år jægerne at bruge bly i patroner under jagt med haglgevær. Hvis det bliver overholdt, vil en meget væsentlig kilde til blyforurening forsvinde.

Ørn i næsten alle baghaver

lørdag 18. februar 2023
Vil du se en ørn? I Danmark er der sjældent langt til den nærmeste havørn og søndag den 26. februar kan du forøge chancerne for at se Nordeuropas største rovfugl betragteligt. DOF BirdLife inviterer til Ørnens Dag og står klar med dygtige ornitologer ved Danmarks bedste ørnelokaliteter.

Fuglekiggerlommer øger sikkerheden under fuglekig i Vejlerne

tirsdag 14. februar 2023
Vejdirektoratet har etableret tre ekstra vigepladser på hovedvej A11 ved Bygholm Vejle - en af Danmarks bedste lokaliteter for engfugle. Fuglekiggerlommerne skal skabe større trafikal tryghed, når der kigges efter kobbersnepper, klyder og tusindtallige flokke af vandfugle klos op ad tæt trafik.

Fugle flyver omkring med PFAS

fredag 20. januar 2023
I Danmark er der de seneste måneder målt så høje værdier af flourstofferne PFAS i andefugle, at jægere er blevet frarådet at spise fugle og dyr nedlagt på Harboøre Tange og Agger Tange mellem Limfjorden og Vesterhavet. Og jagten i de to statsejede områder er indstillet indtil videre. I USA har man i årtier målt sundhedsskadelige PFAS-stoffer i fugle.

Danmarksrekord af røde glenter i en grøn vinter

fredag 13. januar 2023
En landsdækkende tælling af røde glenter resulterede i weekenden i 759 individer. Aldrig tidligere har den danske midvinter budt på så mange af de røde rovfugle.

Nyt formidlernetværk: Bliv ’Fugleambassadør’ i DOF BirdLife

lørdag 7. januar 2023
DOF BirdLife styrker naturformidlingen for de mindste med et nyt netværk af frivillige ’Fugleambassadører’.

Fugleinfluenza har krævet ungedød hos Danmarks havørne

onsdag 21. december 2022
Den danske naturs største rovfugl har medvind på jagtmarkerne, og frugtbarheden er høj, men virus har sat sine spor i bestanden i år.

Kongeørnen har svært ved at få fremgang i Danmark

fredag 9. december 2022
2022 har budt på fire par ynglende kongeørne i Nordjylland, men kun tre af dem har haft ynglesucces

Skarven er i tilbagegang i sine danske kolonier

torsdag 8. december 2022
Den danske skarvbestand er gået tilbage med 2,9 procent i forhold til 2021. Havørne, fugleinfluenza og regulering af flere end hver 10. skarvrede er blandt årsagerne til tilbagegangen. Det viser tydeligt, at der ikke er behov for mere regulering, den skal i stedet målrettes, mener DOF BirdLife.

Ornitologer efterlyser fokuseret regulering af skarv

lørdag 3. december 2022
Der er ikke brug for mere regulering af skarv. Reguleringen skal være mere fokuseret i stedet for at blive smurt tyndt ud over hele arten, mener DOF BirdLife. Skarvbestanden er allerede gået væsentligt tilbage og er samtidig udsat for et øget pres fra en voksende havørnebestand.

FORRIGE     1  |  ...  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  ...  |  52     NÆSTE