Nyhedsoversigt
Biodiversiteten har ikke haft nogen gavn af EU's landbrugsstøttemandag 15. juni 2020DOF er helt enig i kritikken af EU's landbrugspolitik fra Den Europæiske Revisionsret. Medlemslandene vælger de mindst effektive tiltag for den biologiske mangfoldighed og poster i stedet penge i landbrugsstøtte, der langt fra gavner biodiversiteten.Kæmpekoloni af sårbare kystfugle har bosat sig på badestrand ved Kattegatlørdag 13. juni 2020En af Danmarks formentlig største kolonier af terner har æg og unger på sandrevlen ”Lille Mallorca” syd for badebyen Øster Hurup i Østhimmerland. Ud over mindst 480 havterner tæller kolonien 32 dværgterner og 190 klyder, der alle er truede og sårbare danske ynglefugle.DOF: Aftale om slukkede motorsave vil gavne presset naturtirsdag 9. juni 2020Aftalen om mere urørt skov og et øjeblikkeligt stop for fældninger i urørt skov er en positiv nyhed for den trængte mangfoldighed i den danske natur, mener DOF.Første gang: TV-ørne skal følges med GPS når de forlader redenmandag 8. juni 2020Normalt må vi sige farvel til havørneungerne i ØrneTV, når de forlader reden. Men denne gang bliver det anderledes. For første gang nogensinde skal de danske TV-ørne have GPS-sendere på. Rødstjerten har fordoblet sin ynglebestand i Danmarksøndag 7. juni 2020Mere løvskov og fuglevenlige haver har gjort den engang sjældne skovfugl, rødstjerten, til en vidt udbredt ynglefugl i Danmark, viser tællinger lavet af Dansk Ornitologisk Forening (DOF).Frygtet og efterlyst: Trækfugle tjekkes for blinde passagerer fra Afrikafredag 29. maj 2020Flåter på langfart fra tropiske områder syd for Sahara kan bringe sygdomme til Europa. Ornitologer på Skagen Fuglestation leder efter farlige flåter, der sidder fast på småfugle, som vender hjem efter vinterophold i Afrika. Fundene skal gøre os klogere på spredningen af virus, der kan gøre mennesker syge Glæde over sørgedue: Sjælden nordamerikansk due på besøg i Jyllandonsdag 27. maj 2020For kun anden gang nogensinde er en sørgedue set i Danmark. Mandag tiltrak den i Europa ekstremt sjældne dueart et større feltornitologisk publikum, da et eksemplar holdt til omkring Bøgballe Friskole mellem Vejle og Horsens.DOF: Naturstyrelsens fældning af skov i yngletiden er en kæmpe brølertirsdag 26. maj 2020Naturstyrelsens fældning af skov i Østjylland er uetisk og en stor fejltagelse, mener DOF, der ønsker at få stoppet fremtidige fældninger i yngletiden.DOF og COVID-19mandag 25. maj 2020Generel beredskabsplan for hele DOFFørste gang: Ringmærket dansk hedehøg fundet i Afrikatorsdag 21. maj 20202.430 kilometer fra sit fødested i marsken ved Ballum i Sønderjylland er en 13 år gammel hedehøg fundet død i Tunesien i Nordafrika. Trods mange år med klassisk ringmærkning af danske hedehøge er de sjældne rovfugle aldrig tidligere genmeldt syd for Middelhavet. Moderne metoder med GPS-sendere har derimod givet masser af ny viden om rovfuglenes træk.
lørdag 13. juni 2020
En af Danmarks formentlig største kolonier af terner har æg og unger på sandrevlen ”Lille Mallorca” syd for badebyen Øster Hurup i Østhimmerland. Ud over mindst 480 havterner tæller kolonien 32 dværgterner og 190 klyder, der alle er truede og sårbare danske ynglefugle.
DOF: Aftale om slukkede motorsave vil gavne presset naturtirsdag 9. juni 2020Aftalen om mere urørt skov og et øjeblikkeligt stop for fældninger i urørt skov er en positiv nyhed for den trængte mangfoldighed i den danske natur, mener DOF.Første gang: TV-ørne skal følges med GPS når de forlader redenmandag 8. juni 2020Normalt må vi sige farvel til havørneungerne i ØrneTV, når de forlader reden. Men denne gang bliver det anderledes. For første gang nogensinde skal de danske TV-ørne have GPS-sendere på. Rødstjerten har fordoblet sin ynglebestand i Danmarksøndag 7. juni 2020Mere løvskov og fuglevenlige haver har gjort den engang sjældne skovfugl, rødstjerten, til en vidt udbredt ynglefugl i Danmark, viser tællinger lavet af Dansk Ornitologisk Forening (DOF).Frygtet og efterlyst: Trækfugle tjekkes for blinde passagerer fra Afrikafredag 29. maj 2020Flåter på langfart fra tropiske områder syd for Sahara kan bringe sygdomme til Europa. Ornitologer på Skagen Fuglestation leder efter farlige flåter, der sidder fast på småfugle, som vender hjem efter vinterophold i Afrika. Fundene skal gøre os klogere på spredningen af virus, der kan gøre mennesker syge Glæde over sørgedue: Sjælden nordamerikansk due på besøg i Jyllandonsdag 27. maj 2020For kun anden gang nogensinde er en sørgedue set i Danmark. Mandag tiltrak den i Europa ekstremt sjældne dueart et større feltornitologisk publikum, da et eksemplar holdt til omkring Bøgballe Friskole mellem Vejle og Horsens.DOF: Naturstyrelsens fældning af skov i yngletiden er en kæmpe brølertirsdag 26. maj 2020Naturstyrelsens fældning af skov i Østjylland er uetisk og en stor fejltagelse, mener DOF, der ønsker at få stoppet fremtidige fældninger i yngletiden.DOF og COVID-19mandag 25. maj 2020Generel beredskabsplan for hele DOFFørste gang: Ringmærket dansk hedehøg fundet i Afrikatorsdag 21. maj 20202.430 kilometer fra sit fødested i marsken ved Ballum i Sønderjylland er en 13 år gammel hedehøg fundet død i Tunesien i Nordafrika. Trods mange år med klassisk ringmærkning af danske hedehøge er de sjældne rovfugle aldrig tidligere genmeldt syd for Middelhavet. Moderne metoder med GPS-sendere har derimod givet masser af ny viden om rovfuglenes træk.
mandag 8. juni 2020
Normalt må vi sige farvel til havørneungerne i ØrneTV, når de forlader reden. Men denne gang bliver det anderledes. For første gang nogensinde skal de danske TV-ørne have GPS-sendere på.
Rødstjerten har fordoblet sin ynglebestand i Danmarksøndag 7. juni 2020Mere løvskov og fuglevenlige haver har gjort den engang sjældne skovfugl, rødstjerten, til en vidt udbredt ynglefugl i Danmark, viser tællinger lavet af Dansk Ornitologisk Forening (DOF).Frygtet og efterlyst: Trækfugle tjekkes for blinde passagerer fra Afrikafredag 29. maj 2020Flåter på langfart fra tropiske områder syd for Sahara kan bringe sygdomme til Europa. Ornitologer på Skagen Fuglestation leder efter farlige flåter, der sidder fast på småfugle, som vender hjem efter vinterophold i Afrika. Fundene skal gøre os klogere på spredningen af virus, der kan gøre mennesker syge Glæde over sørgedue: Sjælden nordamerikansk due på besøg i Jyllandonsdag 27. maj 2020For kun anden gang nogensinde er en sørgedue set i Danmark. Mandag tiltrak den i Europa ekstremt sjældne dueart et større feltornitologisk publikum, da et eksemplar holdt til omkring Bøgballe Friskole mellem Vejle og Horsens.DOF: Naturstyrelsens fældning af skov i yngletiden er en kæmpe brølertirsdag 26. maj 2020Naturstyrelsens fældning af skov i Østjylland er uetisk og en stor fejltagelse, mener DOF, der ønsker at få stoppet fremtidige fældninger i yngletiden.DOF og COVID-19mandag 25. maj 2020Generel beredskabsplan for hele DOFFørste gang: Ringmærket dansk hedehøg fundet i Afrikatorsdag 21. maj 20202.430 kilometer fra sit fødested i marsken ved Ballum i Sønderjylland er en 13 år gammel hedehøg fundet død i Tunesien i Nordafrika. Trods mange år med klassisk ringmærkning af danske hedehøge er de sjældne rovfugle aldrig tidligere genmeldt syd for Middelhavet. Moderne metoder med GPS-sendere har derimod givet masser af ny viden om rovfuglenes træk.
fredag 29. maj 2020
Flåter på langfart fra tropiske områder syd for Sahara kan bringe sygdomme til Europa. Ornitologer på Skagen Fuglestation leder efter farlige flåter, der sidder fast på småfugle, som vender hjem efter vinterophold i Afrika. Fundene skal gøre os klogere på spredningen af virus, der kan gøre mennesker syge
Glæde over sørgedue: Sjælden nordamerikansk due på besøg i Jyllandonsdag 27. maj 2020For kun anden gang nogensinde er en sørgedue set i Danmark. Mandag tiltrak den i Europa ekstremt sjældne dueart et større feltornitologisk publikum, da et eksemplar holdt til omkring Bøgballe Friskole mellem Vejle og Horsens.DOF: Naturstyrelsens fældning af skov i yngletiden er en kæmpe brølertirsdag 26. maj 2020Naturstyrelsens fældning af skov i Østjylland er uetisk og en stor fejltagelse, mener DOF, der ønsker at få stoppet fremtidige fældninger i yngletiden.DOF og COVID-19mandag 25. maj 2020Generel beredskabsplan for hele DOFFørste gang: Ringmærket dansk hedehøg fundet i Afrikatorsdag 21. maj 20202.430 kilometer fra sit fødested i marsken ved Ballum i Sønderjylland er en 13 år gammel hedehøg fundet død i Tunesien i Nordafrika. Trods mange år med klassisk ringmærkning af danske hedehøge er de sjældne rovfugle aldrig tidligere genmeldt syd for Middelhavet. Moderne metoder med GPS-sendere har derimod givet masser af ny viden om rovfuglenes træk.
tirsdag 26. maj 2020
Naturstyrelsens fældning af skov i Østjylland er uetisk og en stor fejltagelse, mener DOF, der ønsker at få stoppet fremtidige fældninger i yngletiden.
DOF og COVID-19mandag 25. maj 2020Generel beredskabsplan for hele DOFFørste gang: Ringmærket dansk hedehøg fundet i Afrikatorsdag 21. maj 20202.430 kilometer fra sit fødested i marsken ved Ballum i Sønderjylland er en 13 år gammel hedehøg fundet død i Tunesien i Nordafrika. Trods mange år med klassisk ringmærkning af danske hedehøge er de sjældne rovfugle aldrig tidligere genmeldt syd for Middelhavet. Moderne metoder med GPS-sendere har derimod givet masser af ny viden om rovfuglenes træk.
torsdag 21. maj 2020
2.430 kilometer fra sit fødested i marsken ved Ballum i Sønderjylland er en 13 år gammel hedehøg fundet død i Tunesien i Nordafrika. Trods mange år med klassisk ringmærkning af danske hedehøge er de sjældne rovfugle aldrig tidligere genmeldt syd for Middelhavet. Moderne metoder med GPS-sendere har derimod givet masser af ny viden om rovfuglenes træk.