Nyhedsoversigt
Efterlysning: Døde musvåger og natugler skal til sundhedstjektorsdag 7. oktober 2021I 1960’erne fik giftstoffer som DDT lokale bestande af vandrefalke og havørne til at kollapse. Hvordan ser det ud i dag med miljøfremmede stoffer i fuglearter, som udgør sidste led i fødekæden? Det skal døde musvåger og natugler hjælpe med at give et fingerpeg om. Statens Naturhistoriske Museum opfordrer danske ornitologer til at indsamle døde eksemplarer af de to arter og derpå kontakte museet.Storm gav suler medvind mod de indre danske farvande tirsdag 28. september 2021Efterårets første storm fik tusinder af suler til at flyve langt ind i de indre danske farvande med Skagen om styrbord. Nordsjælland og Øresund, ja, stort set alle kyster i Østdanmark fik besøg af suler. I disse dage er havfuglene på returtræk med Grenen om bagbord.Dramatisk ØrneTV-sæson er slut: Her er tre ting vi lærtemandag 20. september 2021Ørneungen er fløjet, kameraet er slukket og årets dramatiske sæson af ØrneTV er slut. Men hvad har vi egentlig lært?Ny viden om havørne: Kollektive om vinteren, solister om sommerentirsdag 17. august 2021Data fra 18 unge danske havørne med GPS-sendere viser, at rovfuglene har en forkærlighed for fællesskab i deres vinterkvarterer, mens de opholder sig enkeltvis i sommerresidenser, hvor de forbereder sig på voksenlivet.Redetræ med havørneunger fældetmandag 19. juli 2021Sommerskovning i plantage har kostet to ørneunger livet. Sagen er meldt til politiet og Miljøstyrelsen.Halvblind havørn har udsigt til et kort og dårligt livtirsdag 6. juli 2021Den overlevende ørneunge fra ØrneTV var knap 83 dage gammel, da den mandag fløj af reden. Med sig har den så at sige en blind passager. Den har nemlig en sygdom i sit venstre øje, som sandsynligvis vil gøre den uegnet som en effektiv jæger.EU vil have natur til vores børn og børnebørnfredag 11. juni 2021En tredjedel af naturen i EU skal beskyttes. Det mål er nu endeligt godkendt i parlamentet, og det er en vigtig sejr i kampen mod biodiversitetskrisen, mener DOF BirdLife.Naturstyrelsen ophæver beskyttelsen af sjælden ynglefugl i Gribskovonsdag 19. maj 2021Naturstyrelsen trumfer sin egen lokalenhed i Nordsjælland og dropper afspærringen omkring fiskeørnereden i Gribskov. DOF Birdlife er helt uforstående overfor beslutningen, hvor Naturstyrelsen svigter sit ansvar for at beskytte en af landets mest sjældne og sky ynglefugle.Kronik: Vi bestemmer selv om naturen skal trives fredag 14. maj 2021Danmarks fuglebestande har været gennem voldsomme op- og nedture i de sidste to århundreder. Og det vil sikkert overraske mange, at der på trods af en nedgang på 4-5 mio. fugle det sidste halve århundrede er flere både fuglearter og -individer i dag end for 200 år siden. Disse forandringer er langt overvejende et resultat af vi menneskers holdninger til og udnyttelse af naturen, fremgår det af en ny bog.
Ny politisag: To rørhøge er fundet døde torsdag 6. maj 2021En lokal ornitolog har fundet to døde rørhøge ved Horsens Fjord. Tegnene på giftdrab er overvældende. Politiet er gået ind i sagen, og rovfuglene er sendt til undersøgelse.
tirsdag 28. september 2021
Efterårets første storm fik tusinder af suler til at flyve langt ind i de indre danske farvande med Skagen om styrbord. Nordsjælland og Øresund, ja, stort set alle kyster i Østdanmark fik besøg af suler. I disse dage er havfuglene på returtræk med Grenen om bagbord.
Dramatisk ØrneTV-sæson er slut: Her er tre ting vi lærtemandag 20. september 2021Ørneungen er fløjet, kameraet er slukket og årets dramatiske sæson af ØrneTV er slut. Men hvad har vi egentlig lært?Ny viden om havørne: Kollektive om vinteren, solister om sommerentirsdag 17. august 2021Data fra 18 unge danske havørne med GPS-sendere viser, at rovfuglene har en forkærlighed for fællesskab i deres vinterkvarterer, mens de opholder sig enkeltvis i sommerresidenser, hvor de forbereder sig på voksenlivet.Redetræ med havørneunger fældetmandag 19. juli 2021Sommerskovning i plantage har kostet to ørneunger livet. Sagen er meldt til politiet og Miljøstyrelsen.Halvblind havørn har udsigt til et kort og dårligt livtirsdag 6. juli 2021Den overlevende ørneunge fra ØrneTV var knap 83 dage gammel, da den mandag fløj af reden. Med sig har den så at sige en blind passager. Den har nemlig en sygdom i sit venstre øje, som sandsynligvis vil gøre den uegnet som en effektiv jæger.EU vil have natur til vores børn og børnebørnfredag 11. juni 2021En tredjedel af naturen i EU skal beskyttes. Det mål er nu endeligt godkendt i parlamentet, og det er en vigtig sejr i kampen mod biodiversitetskrisen, mener DOF BirdLife.Naturstyrelsen ophæver beskyttelsen af sjælden ynglefugl i Gribskovonsdag 19. maj 2021Naturstyrelsen trumfer sin egen lokalenhed i Nordsjælland og dropper afspærringen omkring fiskeørnereden i Gribskov. DOF Birdlife er helt uforstående overfor beslutningen, hvor Naturstyrelsen svigter sit ansvar for at beskytte en af landets mest sjældne og sky ynglefugle.Kronik: Vi bestemmer selv om naturen skal trives fredag 14. maj 2021Danmarks fuglebestande har været gennem voldsomme op- og nedture i de sidste to århundreder. Og det vil sikkert overraske mange, at der på trods af en nedgang på 4-5 mio. fugle det sidste halve århundrede er flere både fuglearter og -individer i dag end for 200 år siden. Disse forandringer er langt overvejende et resultat af vi menneskers holdninger til og udnyttelse af naturen, fremgår det af en ny bog.
Ny politisag: To rørhøge er fundet døde torsdag 6. maj 2021En lokal ornitolog har fundet to døde rørhøge ved Horsens Fjord. Tegnene på giftdrab er overvældende. Politiet er gået ind i sagen, og rovfuglene er sendt til undersøgelse.
tirsdag 17. august 2021
Data fra 18 unge danske havørne med GPS-sendere viser, at rovfuglene har en forkærlighed for fællesskab i deres vinterkvarterer, mens de opholder sig enkeltvis i sommerresidenser, hvor de forbereder sig på voksenlivet.
Redetræ med havørneunger fældetmandag 19. juli 2021Sommerskovning i plantage har kostet to ørneunger livet. Sagen er meldt til politiet og Miljøstyrelsen.Halvblind havørn har udsigt til et kort og dårligt livtirsdag 6. juli 2021Den overlevende ørneunge fra ØrneTV var knap 83 dage gammel, da den mandag fløj af reden. Med sig har den så at sige en blind passager. Den har nemlig en sygdom i sit venstre øje, som sandsynligvis vil gøre den uegnet som en effektiv jæger.EU vil have natur til vores børn og børnebørnfredag 11. juni 2021En tredjedel af naturen i EU skal beskyttes. Det mål er nu endeligt godkendt i parlamentet, og det er en vigtig sejr i kampen mod biodiversitetskrisen, mener DOF BirdLife.Naturstyrelsen ophæver beskyttelsen af sjælden ynglefugl i Gribskovonsdag 19. maj 2021Naturstyrelsen trumfer sin egen lokalenhed i Nordsjælland og dropper afspærringen omkring fiskeørnereden i Gribskov. DOF Birdlife er helt uforstående overfor beslutningen, hvor Naturstyrelsen svigter sit ansvar for at beskytte en af landets mest sjældne og sky ynglefugle.Kronik: Vi bestemmer selv om naturen skal trives fredag 14. maj 2021Danmarks fuglebestande har været gennem voldsomme op- og nedture i de sidste to århundreder. Og det vil sikkert overraske mange, at der på trods af en nedgang på 4-5 mio. fugle det sidste halve århundrede er flere både fuglearter og -individer i dag end for 200 år siden. Disse forandringer er langt overvejende et resultat af vi menneskers holdninger til og udnyttelse af naturen, fremgår det af en ny bog.
Ny politisag: To rørhøge er fundet døde torsdag 6. maj 2021En lokal ornitolog har fundet to døde rørhøge ved Horsens Fjord. Tegnene på giftdrab er overvældende. Politiet er gået ind i sagen, og rovfuglene er sendt til undersøgelse.
tirsdag 6. juli 2021
Den overlevende ørneunge fra ØrneTV var knap 83 dage gammel, da den mandag fløj af reden. Med sig har den så at sige en blind passager. Den har nemlig en sygdom i sit venstre øje, som sandsynligvis vil gøre den uegnet som en effektiv jæger.
EU vil have natur til vores børn og børnebørnfredag 11. juni 2021En tredjedel af naturen i EU skal beskyttes. Det mål er nu endeligt godkendt i parlamentet, og det er en vigtig sejr i kampen mod biodiversitetskrisen, mener DOF BirdLife.Naturstyrelsen ophæver beskyttelsen af sjælden ynglefugl i Gribskovonsdag 19. maj 2021Naturstyrelsen trumfer sin egen lokalenhed i Nordsjælland og dropper afspærringen omkring fiskeørnereden i Gribskov. DOF Birdlife er helt uforstående overfor beslutningen, hvor Naturstyrelsen svigter sit ansvar for at beskytte en af landets mest sjældne og sky ynglefugle.Kronik: Vi bestemmer selv om naturen skal trives fredag 14. maj 2021Danmarks fuglebestande har været gennem voldsomme op- og nedture i de sidste to århundreder. Og det vil sikkert overraske mange, at der på trods af en nedgang på 4-5 mio. fugle det sidste halve århundrede er flere både fuglearter og -individer i dag end for 200 år siden. Disse forandringer er langt overvejende et resultat af vi menneskers holdninger til og udnyttelse af naturen, fremgår det af en ny bog.
Ny politisag: To rørhøge er fundet døde torsdag 6. maj 2021En lokal ornitolog har fundet to døde rørhøge ved Horsens Fjord. Tegnene på giftdrab er overvældende. Politiet er gået ind i sagen, og rovfuglene er sendt til undersøgelse.
onsdag 19. maj 2021
Naturstyrelsen trumfer sin egen lokalenhed i Nordsjælland og dropper afspærringen omkring fiskeørnereden i Gribskov. DOF Birdlife er helt uforstående overfor beslutningen, hvor Naturstyrelsen svigter sit ansvar for at beskytte en af landets mest sjældne og sky ynglefugle.
Kronik: Vi bestemmer selv om naturen skal trives fredag 14. maj 2021Danmarks fuglebestande har været gennem voldsomme op- og nedture i de sidste to århundreder. Og det vil sikkert overraske mange, at der på trods af en nedgang på 4-5 mio. fugle det sidste halve århundrede er flere både fuglearter og -individer i dag end for 200 år siden. Disse forandringer er langt overvejende et resultat af vi menneskers holdninger til og udnyttelse af naturen, fremgår det af en ny bog.
Ny politisag: To rørhøge er fundet døde torsdag 6. maj 2021En lokal ornitolog har fundet to døde rørhøge ved Horsens Fjord. Tegnene på giftdrab er overvældende. Politiet er gået ind i sagen, og rovfuglene er sendt til undersøgelse.
torsdag 6. maj 2021
En lokal ornitolog har fundet to døde rørhøge ved Horsens Fjord. Tegnene på giftdrab er overvældende. Politiet er gået ind i sagen, og rovfuglene er sendt til undersøgelse.