Nyhedsoversigt

         


Kongeørn, sort stork og hærfugl: Naturnationalparker vil tiltrække flere truede fugle

tirsdag 18. januar 2022
Naturnationalparkerne er en kærkommen krisehjælp til hele naturen. Især vil det være en helt særlig mulighed for at hjælpe truede og sjældne fugle til at få bedre ynglemuligheder i Danmark.

Ny Danmarksrekord af røde glenter

onsdag 12. januar 2022
I løbet af få år er der sket en fordobling i antallet af røde glenter, som holder vinter i den danske natur. Det viser den nationale tælling, hvis facit i weekenden gav 566 røde glenter. Aldrig tidligere har den danske midvinter budt på så mange af de røde rovfugle.

Langfart på brede vinger: Finske havørne på gæstevisit i Danmark

onsdag 29. december 2021
Farveringe og en GPS-sender har afsløret, at havørne fra Finland om efteråret kan flyve langt hjemmefra og opholde sig i den danske natur.

Blishønen i tilbagegang i Europa

tirsdag 7. december 2021
I løbet af to årtier er bestanden af blishøns i vores del af verden blevet 30 procent mindre. Også i Danmark er der markant færre blishøns både på ynglepladserne og i de mørke måneders flokke af fouragerende vandhøns, viser Dansk Ornitologisk Forenings (DOF) fugletællinger

Jægere og ornitologer vil stoppe rovfugledrab 

mandag 29. november 2021
Det skal være helt slut med drab på rovfugle i den danske natur, lyder det fra Dansk Ornitologisk Forening (DOF) og Danmarks Jægerforbund (DJ), der nu indgår et ’rovfuglepartnerskab’. Den fælles interesse for naturen og rovfuglene vejer tungere end uenighederne. Derfor begynder DOF og DJ et samarbejde om at udbrede kendskabet til rovfuglenes biologi og rolle i naturen.

Fokus på forskning og forvaltning: Fra ornitologiens Indiana Jones over råger til nyt om gæs

fredag 5. november 2021
Temaet var ”Dansk fugleforskning i et internationalt perspektiv”, da Videnskabeligt Udvalg i Dansk Ornitologisk Forening (DOF) gav en slumrende tradition ny luft under vingerne.

Efterlysning: Døde musvåger og natugler skal til sundhedstjek

torsdag 7. oktober 2021
I 1960’erne fik giftstoffer som DDT lokale bestande af vandrefalke og havørne til at kollapse. Hvordan ser det ud i dag med miljøfremmede stoffer i fuglearter, som udgør sidste led i fødekæden? Det skal døde musvåger og natugler hjælpe med at give et fingerpeg om. Statens Naturhistoriske Museum opfordrer danske ornitologer til at indsamle døde eksemplarer af de to arter og derpå kontakte museet.

Storm gav suler medvind mod de indre danske farvande

tirsdag 28. september 2021
Efterårets første storm fik tusinder af suler til at flyve langt ind i de indre danske farvande med Skagen om styrbord. Nordsjælland og Øresund, ja, stort set alle kyster i Østdanmark fik besøg af suler. I disse dage er havfuglene på returtræk med Grenen om bagbord.

Dramatisk ØrneTV-sæson er slut: Her er tre ting vi lærte

mandag 20. september 2021
Ørneungen er fløjet, kameraet er slukket og årets dramatiske sæson af ØrneTV er slut. Men hvad har vi egentlig lært?

Ny viden om havørne: Kollektive om vinteren, solister om sommeren

tirsdag 17. august 2021
Data fra 18 unge danske havørne med GPS-sendere viser, at rovfuglene har en forkærlighed for fællesskab i deres vinterkvarterer, mens de opholder sig enkeltvis i sommerresidenser, hvor de forbereder sig på voksenlivet.

FORRIGE     1  |  ...  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  ...  |  52     NÆSTE