Nyhedsoversigt

         


Baggrund: Så mange fugle er dræbt af ulovlig gift

torsdag 12. oktober 2017
Flest røde glenter og havørne er slået ihjel af ulovlig gift de sidste ti år. Men kongeørn, tårnfalk og musvåge er også blevet dræbt. Det viser en opgørelse fra Dansk Ornitologisk Forening over drab på fugle med ulovlig gift.

Succes for hvid vipstjert i Danmark

onsdag 11. oktober 2017
I 1700-tallets folkemunde blev den hvide vipstjert kaldt for vrikkerøven. Den kække spurvefugl med de optimistiske vip med halen er en af de mest succesrige småfugle i Danmark. Den har tredoblet sin ynglebestand i løbet af få årtier, viser Dansk Ornitologisk Forenings (DOF) årlige tællinger af Danmarks almindelige fugle.

DOF: Vi hjælper gerne miljøministeren med at stoppe drab på rovfugle

tirsdag 10. oktober 2017
DOF, Danmarks Jægerforbund, Landbrug & Fødevarer og Dansk Skovforening skal hjælpe miljøministeren med at finde løsninger, så ulovlige drab på rovfugle bliver stoppet.

Rekord af sultne korsnæb på koglejagt

fredag 6. oktober 2017
Århundredets største invasion af korsnæb er over os. I løbet af de seneste måneder er flokke af lille korsnæb fra fjerne egne mod nord og øst via Sverige fløjet ind over Danmark. Nu leder de farvestrålende finker efter kogler og frø i nåletræsbevoksninger over hele landet

Internationalt trækfugle-træf på fuglestationer i Danmark

mandag 2. oktober 2017
Lørdag den 30. september dannede DOF’s tre fuglestationer i Skagen, Gedser og Blåvand rammen om det internationale trækfugle-træf EuroBirdwatch 2017

Få nogle fantastiske dage med rovfugle på Lolland

mandag 2. oktober 2017
Onsdag og søndag i efterårsferien kan man komme på fugletur, hvor man kan prøve at kigge i teleskop, se ørne og andre rovfugle på træk – hvis de er der - og få en masse ny viden om fugle og den vilde natur.

DEBAT: Skal EU virkelig redde Danmarks natur?

fredag 29. september 2017
Havde vi ikke haft EU til at finansiere en betydelig del af naturindsatsen sammen med private naturbevarende fonde, så havde det virkelig set sort ud for Danmarks truede natur. Der bør derfor afsættes flere kroner på finanslovene, så dansk natur ikke primært skal reddes af EU-landbrugsstøtteordninger og LIFE-bevillinger.

Ulovlige fælder skal koste retten til at sætte fasaner ud til jagt

onsdag 27. september 2017
DOF’s formand vil have politikerne til at stramme loven, så det skal koste retten til at sætte fasaner ud, når man bruger ulovlige rovfuglefælder.

Ulovlig rovfuglefælde beslaglagt på gods: Sigtet erkender

mandag 25. september 2017
En skytte på et Svenstrup Gods i Køge Kommune er sigtet for groft brud på jagt- og vildtforvaltningsloven ved at opsætte og bruge en ulovlig høgefælde med levende lokkefugle til at fange rovfugle i. Politiet har beslaglagt fælden og sigtet godsets skytte, som har erkendt. Det sker, efter et medlem af DOF fandt fælden med levende fugle i.

Glentefamilie dræbt af gift i jysk yngleområde

torsdag 21. september 2017
To voksne og to unge røde glenter er døde nær rovfuglenes rede efter at være blevet forgiftet af den ulovlige gift parathion, der har været forbudt i EU siden 2003. Dansk Ornitologisk Forening (DOF) anmeldte forgiftningen af de fredede glenter til politiet, der sammen med Kemikaliekontrollen rykkede ud for at kontrollere to midtjyske ejendomme for illegale giftstoffer.

FORRIGE     1  |  ...  |  5  |  6  |  7  |  8  |  9  |  ...  |  155     NÆSTE