Nyhedsoversigt

         


GUIDE: Til dig der vil se fugl til jul

torsdag 19. december 2024
Selvom mange fugle overvintrer sydpå, er der stadig masser af gode oplevelser i vente med de fjerklædte venner hen over årets kolde måneder. Vi har udvalgt fem spændende fuglearter, du oplagt kan kigge efter, når julemaden skal fordøjes, når dit nytårsforsæt om at komme mere ud i naturen skal realiseres eller bare til et tidspunkt, hvor roen skal findes.

Svanesang, strandskader og skovfugle i forårshumør

torsdag 28. marts 2024
På marker og enge synges der i disse påskeferiedage til afgang for sangsvanen, mens mange skovfugle gør klar til en ny ynglesæson med sang.

Flere fugle har fået fornemmelser for forår

fredag 2. februar 2024
Den første mildning efter en periode med frost og sne har givet de tidligste forårsbebudere luft under vingerne. Mange har dannet par og er klar til en ny ynglesæson, mens flokke af svaner og gæs ruster sig til trækket mod nord.

Gæs og svaner i fremgang opsøger nye spisekamre om vinteren

fredag 12. januar 2024
Flere arter af gæs og svaner har de senere år bredt sig til områder i Danmark, hvor de sjældent opholdt sig for få årtier siden. Dels er bestanden af sangsvane, grågås, blisgås og bramgås vokset markant i antal, dels byder det dyrkede land på grønne vintermarker og flere levninger af spildkorn og majs.

Havets grønne enge skal tilbage som knortegåsens græsgange

onsdag 16. november 2022
Knortegæs, svaner, pibeænder og blishøns har ét til fælles. De har ålegræs som en af deres livretter. Men i årtier har ålegræsset været i krise i de fuglerige, lavvandede danske kystområder. I disse år trives kun få procent af tidligere tiders undersøiske enge af ålegræs. I Voerså på Vendsyssels nordlige Kattegatkyst hjælper borgere ålegræsset på vej ved at etablere stenrev, der giver læ, så havets slanke plante igen kan få rodfæste til gavn for vandfuglenes vegetarer.

Fugledød over hele landet: Fugleinfluenzaen hærger blandt vilde danske fugle

fredag 21. januar 2022
I løbet af det seneste år er der konstateret dødsfald på grund af fugleinfluenza blandt mindst 33 arter af vilde fugle i Danmark. Særligt arter, som færdes i flokke, er hårdt ramt. Der er mange dødsfald blandt sangsvaner, bramgæs og knopsvaner. Men også vandrefalke, musvåger og tårnfalke er bukket under på grund af virus.

Skal du ud i naturen? Her er fem vinterfugle til de kolde måneder

fredag 24. december 2021
Bliver julemaden lidt for tung eller handler dit nytårsforsæt om at komme mere ud? Så er her fem spændende arter, du kan kigge efter, når du er ude.

Fugleinfluenzaen hærger i Danmark: Flere end 200 vilde fugle er påvist døde af fugleinfluenza på fire måneder

onsdag 10. marts 2021
Den meget smitsomme fugleinfluenza H5N8 har bredt sig til vilde fugle over hele Danmark. Det er gået særligt hårdt ud over vandrefalken, men også svaner og gæs er bukket under i foruroligende antal. Til gengæld er bestanden af danske havørne tilsyneladende gået næsten fri af virussygdommen. Den aktuelle fugleinfluenza er indtil nu påvist i 206 vilde fugle, der er fundet døde siden slutningen af oktober 2020. Udover H5N8 er der også påvist enkelte tilfælde med beslægtede virus af subtyperne H5N5 og H5N3.

Fugle taber terræn efter regeringens angreb på beskyttet natur

torsdag 11. april 2019
Et 200 hektar stort solcelleanlæg på Sydsjælland kan blive bygget i et område, der for et år siden var beskyttet af hensyn til internationalt betydende forekomster af fugle. Da regeringen i 2018 fjernede beskyttelsen på ti procent af Danmarks Natura 2000-områder, fik industri, landbrug og skovbrug forkørselsret i flere fuglerige områder

Miljøminister skærer også i vigtige vandfugleområder i strid med regler

tirsdag 25. september 2018
Miljø- og fødevareministerens naturbeskærende kniv, der fjerner Natura 2000-områder i strid med EU-regler, svinges også i vigtige vandfugleområder, som Danmark har forpligtet sig til at beskytte ifølge Ramsar-konventionen om beskyttelse af internationalt vigtige vådområder, der er levesteder for store mængder svømme- og vadefugle. Dansk Ornitologisk Forening kritiserer ministerens beskæringerne kraftigt.

1   |  2  |  3  |  4  |  5  |  6     NÆSTE