Nyhedsoversigt

         


Lærkepletter virker

torsdag 14. marts 2024
Lærkepletter virker, mens det er overraskende svært at tiltrække flere viber. Det er nogle af konklusionerne i et treårigt forsøg lavet i samarbejde med ni bornholmske landmænd og flere organisationer, der i blandt DOF-Bornholm.

ØrneTV går på vingerne: Havørnepar klar til 12. sæson med reality-tv fra den vilde danske natur

fredag 1. marts 2024
Der er dog tvivl om, hvilken rede af to muligheder ørneparret vil vælge til deres familieliv. Men kameraet er tændt og klar til at zoome ind på alle detaljer i ørnenes liv. Siden foråret 2013 har danskere i titusindvis fulgt familielivet hos Nordeuropas største rovfugl på godt og ondt i reden ved Hyllekrog på Lolland.

Ørnens Dag med vekslende vejr og store vingefang

torsdag 29. februar 2024
Knap 3.000 danskere spejdede efter havørne og kongeørne på en snes lokaliteter, da Dansk Ornitologisk Forening (DOF BirdLife) bød udenfor til Ørnens Dag på vinterens sidste søndag. Mindst 67 havørne og 1 kongeørn kom i kikkerten på dagen, hvor der efter næsten to måneder med regn holdt stort set tørt mange steder.

Havørnen kan få det til at sitre i alle og enhver

torsdag 15. februar 2024
Havørnen er en naturoplevelse ingen bør snyde sig selv for. Og så er det faktisk slet ikke svært at møde Nordeuropas største rovfugl. Den 25. februar inviterer DOF BirdLife til Ørnens Dag 19 steder i Danmark, hvor dygtige ornitologer står klar til at vejlede besøgende på Danmarks bedste steder at opleve ørne.

Flere fugle har fået fornemmelser for forår

fredag 2. februar 2024
Den første mildning efter en periode med frost og sne har givet de tidligste forårsbebudere luft under vingerne. Mange har dannet par og er klar til en ny ynglesæson, mens flokke af svaner og gæs ruster sig til trækket mod nord.

Røde glenter manøvrerer ofte uden om snurrende vindmøller

lørdag 20. januar 2024
Forgiftning, bil- og togtrafik, illegal nedskydning, kollisioner med elledninger og prædation fra ørne og rovdyr udgør de største trusler for den røde glente, der er en sårbar art. Vindmøller udgør kun en mindre risiko for de røde rovfugle, viser aktuel forskning, hvor cirka 2.250 røde glenter har fået en GPS-sender på ryggen. Ni af glenterne er fra Danmark.

Ekstremt hårdføre spurve flokkes i Danmark om vinteren

fredag 19. januar 2024
I Arktis, Island og i de skandinaviske fjelde er snespurven en forårsbebuder. Hos os ankommer den utroligt hårdføre og nøjsomme super-overlever med efteråret i hælene for at blive et lyspunkt i vinterhalvårets mørke.

Røde glenter forsvandt i et snehvidt landskab

onsdag 10. januar 2024
I december 2023 var der lagt op til et rekordstort antal røde glenter i den danske midvinter, da der i julemåneden blev talt større antal mange steder i Danmark. Men udbredt sne og hård frost efter nytår fik mange glenter til at glimre ved deres fravær under tællingen i den første weekend i januar.

Danmarks bestand af havørne er gået tilbage

fredag 29. december 2023
De senere års medvind på jagtmarker og i yngleområder er vendt til en tilbagegang for den danske havørnebestand. Fugleinfluenza og et koldt, blæsende forår har givet bestanden modvind.

Svag fremgang for skarven i Danmark

lørdag 16. december 2023
I 2023 rundede den danske skarvbestand 30.000 ynglepar. 15 ud af 100 par skarver får dog ingen unger på vingerne, fordi havørne jager i kolonierne.

1  |  2  |  3  |  ...  |  49     NÆSTE