Nyhedsoversigt

         


Skestorken sætter rekord i antallet af danske ynglepar

torsdag 18. juli 2024
Efter en nedtur sidste år har denne sommer budt på et rekordstort antal ynglepar af skestorke i Danmark. 623 par fordelt på syv kolonier har haft rede i den danske kystnatur. Øen Høje Sande ved udløbet af Skjern Å har alene huset 438 par skestorke i en af Nordvesteuropas største kolonier for arten.

Ung havørn ringmærket udenfor ØrneTV’s rækkevidde

torsdag 13. juni 2024
Årets ØrneTV blev ikke til noget, fordi havørnene ved Hyllekrog valgte en rede 70 meter fra WEB-kameraet over rovfuglenes gamle rede. Men levende billeder eller ej, havørneungen skulle naturligvis ringmærkes.

Festival for fugle og folk på toppen af Danmark

tirsdag 7. maj 2024
Med et håb om lune vinde fra syd og øst, der vil sende et varieret fugletræk nordpå med chancer for spektakulære rovfugle og sjældne arter, byder Skagen Fuglestation og DOF BirdLife velkommen til tre dages Fuglefestival i Skagen.

Havørne i luftkampe om de bedste jagtmarker

onsdag 1. maj 2024
I takt med en voksende bestand af havørne i Danmark vil flere mennesker kunne opleve drabelige dueller mellem naturens største vingefang. Kløer er trumf i kampene, der kan koste taberen livet.

EU's redningsplan for naturen i landbrugslandet er annulleret

fredag 26. april 2024
Tre grønne organisationer kræver handling, efter Europa-Parlamentet i går stemte for en straksafvikling af de 4 % udyrkede arealer, der ellers skulle have skabt hårdt tiltrængte åndehuller for de vilde dyr i det danske landbrugsland.

Havørnens livretter afsløret af ØrneTV

tirsdag 16. april 2024
Nordeuropas største rovfugl er både til fugl og til fisk. Det er dog ganske få arter, som udgør havørnens hovedmenu. Ornitologen Lars Ulrich Rasmussen har gennemset hundreder af timers optagelser fra tre ynglesæsoner med unger i reden ved Hyllekrog på Lolland for at dokumentere, hvad ørnene lever af.

Nedtur for dykand: En tredjedel af Danmarks ynglende ederfugle er forsvundet på 10 år

torsdag 4. april 2024
Den danske ynglebestand af ederfugle toppede i årene 1990-2010 med op imod 25.500 ynglepar. Siden da er bestanden faldet med 32 procent, så den seneste nationale tælling i 2020 viste højst 17.500 rugende hunner. Fødemangel, sygdomme og prædation fra havørne er blandt årsagerne til tilbagegangen.

Lærkepletter virker

torsdag 14. marts 2024
Lærkepletter virker, mens det er overraskende svært at tiltrække flere viber. Det er nogle af konklusionerne i et treårigt forsøg lavet i samarbejde med ni bornholmske landmænd og flere organisationer, der i blandt DOF-Bornholm.

ØrneTV går på vingerne: Havørnepar klar til 12. sæson med reality-tv fra den vilde danske natur

fredag 1. marts 2024
Der er dog tvivl om, hvilken rede af to muligheder ørneparret vil vælge til deres familieliv. Men kameraet er tændt og klar til at zoome ind på alle detaljer i ørnenes liv. Siden foråret 2013 har danskere i titusindvis fulgt familielivet hos Nordeuropas største rovfugl på godt og ondt i reden ved Hyllekrog på Lolland.

Ørnens Dag med vekslende vejr og store vingefang

torsdag 29. februar 2024
Knap 3.000 danskere spejdede efter havørne og kongeørne på en snes lokaliteter, da Dansk Ornitologisk Forening (DOF BirdLife) bød udenfor til Ørnens Dag på vinterens sidste søndag. Mindst 67 havørne og 1 kongeørn kom i kikkerten på dagen, hvor der efter næsten to måneder med regn holdt stort set tørt mange steder.

1  |  2  |  3  |  ...  |  50     NÆSTE