Nyhedsoversigt

         


Havørnen sætter rekord i antal unger: Danmarks natur har nu fostret flere end 1.000 havørneunger på to årtier

onsdag 20. november 2019
2019 har budt på 85 danske ynglepar af havørne. Knap 80 af disse par har haft ynglesucces og tilsammen fået 130 unger ud at flyve. Det er det højeste antal udfløjne unger i løbet af én ynglesæson, oplyser Projekt Ørn i Dansk Ornitologisk Forening.

Godt nyt til Danmarks rovfugle: Jægere bakker op om en udfasning af bly i riffelpatroner

fredag 4. oktober 2019
For at undgå blyforgiftning af ådselædende rovfugle skal bly ud af al ammunition til jagt. Også af hensyn til mennesker, der spiser kød nedlagt med riffel, bør bly erstattes af miljøvenlige materialer. Jægere og ornitologer sigter nu i samme retning mod et blyforbud.

Fugle Overalt - læringspunkter og ny viden

onsdag 2. oktober 2019
Fugle giver oplevelser, uanset om vi ser dem på parkeringspladsen, på vej til arbejde, i børnehaven eller ved skov og strand. Fugle giver trang til at beskytte og bevare naturen.

Baggrund: Bly vejer tungt som en trussel mod rovfugle

fredag 27. september 2019
I Danmark nedlægges årligt rundt regnet 110.000 stykker hjortevildt, mange med blyholdig riffelammunition. Det øger risikoen for, at ådselædende rovfugle som havørne, kongeørne og glenter bliver forgiftet med blyholdige fragmenter i rester fra nedlagt vildt.

For første gang i Danmark: Blyforgiftet kongeørn sat ud efter afgiftning

fredag 27. september 2019
Dansk Ornitologisk Forening (DOF) kræver al blyholdig ammunition til jagt forbudt i naturen. Det sker efter at en kongeørn i en nordjysk skov er dokumenteret forgiftet af bly. En jæger fandt den hjælpeløse ørn, der havde en adfærd som en svært beruset. Et tysk laboratorium dokumenterede, at kongeørnen var blyforgiftet. Sandsynligvis har ørnen ædt rester af et dyr skudt med blyholdig riffelammunition. Ørnen kom i pleje og blev afgiftet. Nu er den på vingerne igen.

Havørne får Danmarks skarvbestand til at gå tilbage

torsdag 19. september 2019
Den voksende bestand af havørne i Danmark påvirker i stigende grad ynglende skarver, der bliver jaget og forstyrret, så kolonier bliver mindre eller helt forladt. Godt 1.100 færre skarvpar har i år ynglet i den danske natur sammenlignet med sidste år. Facit for 2019 siger 30.469 reder. Det svarer til en tilbagegang på næsten 4 procent i forhold til sidste år.

Trækkende ørne fisker fra Skagen til Gedser i september

torsdag 5. september 2019
I begyndelsen af september kulminerer trækket af skandinaviske fiskeørne på vej gennem Danmark. Da kan man overalt i landet være heldig at opleve ørne fange fisk i søer, moser, fjorde og vige. Fiskeørnen er en mesterfisker med en fast kurs mod Afrika.

Fiskeørn sætter rekorder: 6 ynglepar for første gang og 10 unger

torsdag 5. september 2019
Det er rekordernes år for den smukke fiskeørn i Danmark. For første gang i 40 år har vi seks ynglepar. Det er også første gang, der er kommet hele 10 unger på vingerne. Det er nyt, at der med sikkerhed er konstateret ynglende fiskeørne i Nationalpark Thy. Og endelig har et par fået sjældne trillinger. Det viser en opgørelse fra Dansk Ornitologisk Forening (DOF).

Sultne havørne fordriver skarven

tirsdag 2. juli 2019
I 1992 var der 7.087 skarvreder i Brændegård Sø på Sydfyn i den største koloni af sin art, der nogensinde er registreret i Danmark. I år er der kun talt 376 reder i kolonien, der engang også var en af Europas største. Op imod otte havørne ad gangen holder til i det, der for godt 25 år siden var skarvens hovedstad i Danmark.

Fugletårn med udsigt til skestorke og sølvhejrer

mandag 24. juni 2019
Lund Fjord Tårnet i Vejlerne er indviet, og giver ornitologer og andet godtfolk udsigt til en ellers skjult verden bag mandshøje tagrør. Med indvielsen er Danmarks længste rute i rørskove nu på plads og på planker i Vejlerne, hvor også kørestolsbrugere kan nå ud i en ellers svært tilgængelig naturtype

1  |  2  |  3  |  ...  |  37     NÆSTE