Nyhedsoversigt

         


Detektiver i døde fugle og dyr

torsdag 1. juni 2023
I Faldvildtordningen kan borgere gratis indlevere døde fugle og dyr til obduktion hos fagfolk, der kan finde sygdomstegn og dødsårsager i alt fra havørne, viber, mårhunde over rådyr til oddere og hvaler.

Fra Limfjorden til Barentshavet: Ung havørn sætter dansk rekord i længdeflyvning

torsdag 25. maj 2023
En et år gammel havørn, der som redeunge i maj 2022 fik sat en GPS-sender på ryggen, er blevet sporet i Nordnorge på kanten af Barentshavet. Det er 1.760 kilometer fra ørnens hjemegn ved Vilsted Sø nær Limfjorden. GPS-forskning giver ny viden om danske havørnes spredning og adfærd i landskabet.

Musegift mistænkt for hundreder af dødsfald blandt fugle i Aalborg

torsdag 4. maj 2023
Måger og kragefugle i stort antal er nær den centrale del af Aalborg påvist døde med giftstoffet chloralose i maven. Giften bruges normalt til bekæmpelse af gnavere. Også vandfugle og en rovfugl er fundet døde i Aalborg de senere måneder. Dansk Ornitologisk Forening (DOF) BirdLife opfordrer borgerne til at holde ekstra øje med fugledød under mistænkelige omstændigheder.

Havørn med GPS-sender yngler i skov ved Holbæk

onsdag 19. april 2023
I foråret 2017 kom havørnen Gunhild til verden i en rede ved Præstø Fjord. Da den var stor nok, fik den som den første havørn i Danmark en GPS-sender på ryggen. Nu er Gunhild ynglemoden og sender dagligt signaler, der viser, hvor den færdes. Netop nu er Gunhild og dens mage i fuld gang med familielivet i en rede i en plantage nær Holbæk.

Guide: Her er fem fugle, du kan opleve lige nu

onsdag 5. april 2023
Oplev det imponerende forårstræk, ynglesæsonen og fuglekoret. Her er en oversigt over fem fugle, du med stor sandsynlighed kan se i din kikkert eller høre, når du er ude i forårslandskabet.

Brak baner markvejen for flere fugle i agerlandet

tirsdag 4. april 2023
Der er udsigt til flere lærker i sangflugt, viber i luftakrobatik og agerhøns med livskraftige kyllinger de kommende år, hvor mindst fire procent af EU’s landbrugsareal skal tages ud af dyrkning. I en ny folder giver Dansk Ornitologisk Forening (DOF) BirdLife landmænd en brugsanvisning i fuglevenlig brak.

Vanvid med vindmøller højere end Eiffeltårnet ved Vadehavet

fredag 10. marts 2023
Planer om et testcenter for kæmpevindmøller placeret i marsken med udsigt til Vadehavet vil kollidere med alle love, direktiver og internationale aftaler, der beskytter natur og fugle. Dansk Ornitologisk Forening / BirdLife Danmark er klar til at involvere EU og UNESCO, der har udnævnt Vadehavet til beskyttet verdensarv, i vindmølleplanerne.

Ørnene gav varme på en kold og klar dag med store vingefang

torsdag 2. marts 2023
Omkring 4.000 danskere var af huse for at spejde efter naturens største flyvende jægere, havørnene og kongeørnene, da Dansk Ornitologisk Forening (DOF) bød udenfor til Ørnens Dag på vinterens sidste søndag. Der var ørne i sigte på alle 20 lokaliteter landet over, hvor DOF formidlede viden om rovfuglene. Mindst 58 havørne kom i kikkerten på dagen.

ØrneTV slukket i 2023-sæsonen: Havørne flyttet til ny rede 200 meter fra deres gamle adresse

tirsdag 28. februar 2023
Siden 2013 har danskere i tusindtal fulgt familielivet hos Nordeuropas største rovfugl på godt og ondt i reality-tv fra reden ved Hyllekrog på Lolland. Men i år har havørnene tilsyneladende valgt et sabbatår som tv-stjerner. De er flyttet ind i en rede blot 200 meter væk fra web-kameraet.

27 EU-lande forbyder brug af blyhagl til jagt i vådområder

torsdag 23. februar 2023
Hvert år dør skønsmæssigt en million vandfugle i EU, fordi de optager bly fra hagl, der spredes fra jagt. EU forbyder i løbet af de næste to år jægerne at bruge bly i patroner under jagt med haglgevær. Hvis det bliver overholdt, vil en meget væsentlig kilde til blyforurening forsvinde.

1  |  2  |  3  |  ...  |  47     NÆSTE