Nyhedsoversigt

         


Fuglenes efterårstræk øger risikoen for ny spredning af fugleinfluenza

mandag 4. september 2023
Med afsæt i fjerkræhold i Kina har fugleinfluenzaen bredt sig mod vest til Europa og Afrika. Fra tamme fugle er virusepidemien fløjet med vilde fugle til Europa, og på tærsklen til efterårets fugletræk er der udsigt til ny spredning af virus.

Havørnens optur giver skestorken en nedtur

mandag 28. august 2023
Et stigende antal unge havørne, der dagligt jager på små ubeboede øer og holme med kolonier af kystfugle, er tilsyneladende blevet et problem for Danmarks skestorke. Antallet af par, der fik ruget på æg, er i år næsten halveret, formentlig fordi havørne har jaget skestorkene væk fra rederne.

Optur for verdens største terne: Rovternen etablerer større kolonier i Danmark

onsdag 23. august 2023
Den sølvmågestore mesterfisker, rovternen, har i en årrække været i tilbagegang i sine yngleområder i Østersøregionen, men den går frem som ynglefugl i den østlige del af Danmark. I disse uger kan der landet over ses småflokke af rovterner efter en ynglesæson med over 100 danske ynglepar.

EU-plan vil genoprette tabt natur

mandag 17. juli 2023
Det går i den rigtige retning på vejen mod mere og bedre natur for enden af en storstilet genopretningsplan for Europas natur. Men planen halter slemt på landbrugsfronten. Agerlandets trængte fugleliv får for lidt hjælp af EU, mener DOF BirdLife.

Døde fugle og dyr skal fremover undersøges i København

fredag 14. juli 2023
Fra 1. juli kan man ikke længere aflevere faldvildt til obduktion i Aalborg og Esbjerg. Københavns Universitet har overtaget opgaven med at undersøge dødfundet vildt, enten der er tale om havørne, viber, mårhunde, oddere eller hvaler.

Guide: Fugle i den danske højsommer

torsdag 13. juli 2023
Den hektiske forårstid med fuglesang, redebygning og yngelpleje er så småt ved at indlede sin slutspurt. Forude venter sensommeren og et begyndende efterårstræk sydpå. Med flokdannelse, proviantering inden trækket, måske en fældning af fjerdragten og en slutspurt med årets sidste kuld er det blevet tid til at kigge nærmere på nogle af de fugle, du kan møde i din sommerferie rundt omkring i Danmark.

Detektiver i døde fugle og dyr

torsdag 1. juni 2023
I Faldvildtordningen kan borgere gratis indlevere døde fugle og dyr til obduktion hos fagfolk, der kan finde sygdomstegn og dødsårsager i alt fra havørne, viber, mårhunde over rådyr til oddere og hvaler.

Fra Limfjorden til Barentshavet: Ung havørn sætter dansk rekord i længdeflyvning

torsdag 25. maj 2023
En et år gammel havørn, der som redeunge i maj 2022 fik sat en GPS-sender på ryggen, er blevet sporet i Nordnorge på kanten af Barentshavet. Det er 1.760 kilometer fra ørnens hjemegn ved Vilsted Sø nær Limfjorden. GPS-forskning giver ny viden om danske havørnes spredning og adfærd i landskabet.

Musegift mistænkt for hundreder af dødsfald blandt fugle i Aalborg

torsdag 4. maj 2023
Måger og kragefugle i stort antal er nær den centrale del af Aalborg påvist døde med giftstoffet chloralose i maven. Giften bruges normalt til bekæmpelse af gnavere. Også vandfugle og en rovfugl er fundet døde i Aalborg de senere måneder. Dansk Ornitologisk Forening (DOF) BirdLife opfordrer borgerne til at holde ekstra øje med fugledød under mistænkelige omstændigheder.

Havørn med GPS-sender yngler i skov ved Holbæk

onsdag 19. april 2023
I foråret 2017 kom havørnen Gunhild til verden i en rede ved Præstø Fjord. Da den var stor nok, fik den som den første havørn i Danmark en GPS-sender på ryggen. Nu er Gunhild ynglemoden og sender dagligt signaler, der viser, hvor den færdes. Netop nu er Gunhild og dens mage i fuld gang med familielivet i en rede i en plantage nær Holbæk.

FORRIGE     1  |  ...  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  ...  |  51     NÆSTE