Nyhedsoversigt

         


Udsigt til rekord af røde glenter i Danmark

fredag 6. januar 2017
I weekenden skal der overalt i Europa tælles røde glenter. Danmark ser ud til at kunne bidrage med historisk høje antal af glenter, for flere og flere af de røde rovfugle dropper deres farefulde træk mod syd. Særligt når vinteren i Nordvesteuropa er mild. Glenterne bliver talt og bogført nær deres sovegemakker, når de sidst på dagen flokkes for at overnatte kollektivt.

Flere fuglearter yngler i Danmark, mens mange almindelige fugle går tilbage i antal

onsdag 14. december 2016
Fra 1800 til 2012 voksede antallet af forskellige ynglefugle i Danmark med næsten 30 arter. Mens rigdommen af arter er øget, er det samlede antal af almindelige fugle faldet. En lang række vidt udbredte arter som stær, vibe og sanglærke er i voldsom tilbagegang, fordi deres levevilkår er forringet i det danske landskab.

Sultne ørne sætter fut i fællesskabet hos gæs

onsdag 14. december 2016
I Lille Vildmose, hvor både havørne og kongeørne dagligt er på jagt, kan man opleve gæs, der klumper tæt sammen, når de store rovfugle viser sig i luftrummet. Sammenhold er sagen, synes at være gæssenes motto. For en jagende ørn er en mur af gæs sværere at sætte kløerne i end en ensom gås.

Pres på dansk EU-kommissær: Pas på de love, som beskytter vores natur

fredag 25. november 2016
14 danske grønne organisationer lægger nu pres på den danske EU-kommissær Margrethe Vestager, som de i et fælles brev beder beskytte den lovgivning, der beskytter fugle og natur i EU, og som EU har givet et eftersyn.

Sjældne ynglefugle er i farezonen i danske skove

fredag 25. november 2016
Sammenlignet med andre lande i Europa dumper Danmark, når det handler om at beskytte redesteder for ørne, ugler, spætter og sorte storke. Dansk Ornitologisk Forening (DOF) foreslår miljøministeren at indføre en bedre beskyttelse af redetræernes nabolag. Der er brug for flere stillezoner i danske skove. Sky og sårbare ynglefugle forstyrres nemlig væk af skovninger tæt på deres redetræer.

Skuddrab på dansk kongeørn er uopklaret

fredag 18. november 2016
Trods talrige afhøringer og måneders efterforskning er det ikke lykkedes Nordjyllands Politi at rejse sigtelse i sagen om dén kongeørn, der sidste vinter blev dræbt med haglskud og senere fundet på bredden af Limfjorden.

Optræk til invasion af tillidsfulde høgeugler

torsdag 6. oktober 2016
En høgeugle har i en uges tid holdt til i Gribskov i Nordsjælland. Også i Vestjylland er der observeret en af de dagaktive ugler på visit fra Nordskandinavien. Aktuelle trækbevægelser i Sydnorge og Sverige antyder, at der kan være flere høgeugler i vente i de danske skove.

Ørneforgiftning har bredt sig til Nordsjælland

torsdag 29. september 2016
Det akut dræbende pesticid carbofuran kræver fortsat dødsofre blandt totalfredede rovfugle i den danske natur, selv om giften har været forbudt i EU siden 2008. Nu er endnu en havørn død på grund af giftstoffet, og det er første gang i Nordsjælland. Det er den syvende danske havørn, som er konstateret død af carbofuran på få år.

Dødsfald og kamp om jagtmarkerne hos Danmarks kongeørne

onsdag 7. september 2016
2016 har budt på tre døde danske kongeørne i en bestand, der tæller fem par. Årets unge kongeørn fra Høstemark Skov er fundet død, og ørnehunnen er blevet skadet i en kamp om reviret. Desuden kan en savnet han være skudt.

Gribskov har to slags ørne med unger for første gang

tirsdag 12. juli 2016
Gribskov er blevet de store vingefangs skov i hovedstadsområdet. I Gribskov er der for første gang unger hos begge de to store rovfugle fiskeørn og landets største rovfugl, havørn. Men også den sjældne og truede rød glente har unger. Til gengæld går det skidt med duehøgen, som der bliver færre af i Gribskov. Se video med fiskeørnenes unger.

FORRIGE     1  |  ...  |  21  |  22  |  23  |  24  |  25  |  ...  |  52     NÆSTE