MRC

 

Hvad laver man på Raptor Camp?

Som naturaktivist er man med til at beskytte trækfugle imod krybskytter. Alene tilstedeværelsen er med til at begrænse krybskytteriet. Du bliver sendt ud på lokaliteter over hele Malta i hold på 3-5, hvor I er synligt til stede og holder øje med fugle og jægere. Mere erfarne deltagere arbejder også undercover og observerer fra skjulte poster. I tilfælde af ulovligheder skal du prøve at være et godt vidne – fotografere, observere, filme og hvad du ellers kan bidrage med.

Hvad skal man kunne?

Du skal være indstillet på lange arbejdsdage, der ofte starter klokken 5 om morgenen og slutter klokken 19 eller senere. Du skal ikke have særlige forudsætninger med hensyn til fugle, men du skal være indstillet på at arbejde sammen i forskellige hold. Desuden skal du være forberedt på, at du kan komme til at se fredede og sjældne fugle blive dræbt. Du skal også være indstillet på at blive udsat for chikane – mest i form af tilråb, ildelugtende affald på observationsposterne og lignende.

Hvad koster det at deltage?

Hvis du ønsker at deltage på eget initiativ, skal du selv betale for rejsen. Indkvarteringen foregår på et hotel, hvor du skal betale for kosten og opholdet. Prisen svinger efter, om du vil dele værelse med 2-3 andre, eller du vil betale for et værelse for dig selv. Du skal helst deltage i mindst en uge. Antallet af deltagere er begrænset, og du skal søge om at komme til at deltage. Hotelpriserne skifter, men lejren foregår normalt på relativt billige turisthoteller.

Hvem står for projektet?

BirdLife Malta – en søsterorganisation til DOF.

Er der danske kontakter?

 Ja da. Hvis det handler om konkurrencen så kontakt Mads K. Oddershede, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den./ 3328 38007. For andre henvendelser kontakt Ole Friis Larsen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den./ 4091 8071.

Hvor får jeg mere at vide?

http://www.birdlifemalta.org eller via de danske kontakter.

Kan man kontakte BirdLife Malta?

Ja, lige her: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Her kan du læse om tidligere camps mm.

2010

2014