Internationalt Udvalg i DOF er åbent for ansøgninger, hvis ud selv har ideer til et projekt, som du vil arbejde med i udlandet, og som du mener kan være interessant for mange i DOF at få kendskab til.

Det kan for eksempel være et besøg i et område, hvor DOF tidligere har haft et projekt, for at undersøge, hvordan det er gået med projektet, nogle år efter at det sluttede, eller det kan være, at du gerne vil undersøge og skrive en rapport om, hvordan et succesrigt ungdomsprojekt i en anden BirdLife-organisation måske kan bruges i DOF. Det kan være, at du vil lave en fotoreportage og levere billeder til DOF fra et reservat, som DOF's klimafond eller DOF Travel Fonden har støttet, eller hvis du er kunstner, at du vil tegne eller male til DOF fra et DOF-støttet projekt.

Det afgørende er, at du vil rejse ud for at udføre et stykke arbejde og bagefter aflevere et materiale, såsom en rapport som kan anvendes i DOF, enten til internt brug eller til offentliggørelse. Det forudsætter selvfølgelig også, at du på forhånd vil sætte dig grundigt ind i for eksempel forudsætningerne og forløbet af det tidligere DOF-projekt, som du vil undersøge.

DOF har blandt andet deltaget i projektet Tanzania, Kenya, Uganda og på Flores og Sumba i Indonesien. Desuden har DOF's klimafond investeret i genvækst af regnskov, som kan være relevant at få undersøgt.

Der er ikke de store midler til rådighed, men der er muligheder for tilskud til arbejdsrejser, som kan være interessante at støtte for DOF. Du skal i første omgang beskrive dit projekt og sende det til formanden for Internationalt Udvalg.