Nyhedsoversigt

         


Internationalt trækfugle-træf på fuglestationer i Danmark

mandag 2. oktober 2017
Lørdag den 30. september dannede DOF’s tre fuglestationer i Skagen, Gedser og Blåvand rammen om det internationale trækfugle-træf EuroBirdwatch 2017

Få nogle fantastiske dage med rovfugle på Lolland

mandag 2. oktober 2017
Onsdag og søndag i efterårsferien kan man komme på fugletur, hvor man kan prøve at kigge i teleskop, se ørne og andre rovfugle på træk – hvis de er der - og få en masse ny viden om fugle og den vilde natur.

DEBAT: Skal EU virkelig redde Danmarks natur?

fredag 29. september 2017
Havde vi ikke haft EU til at finansiere en betydelig del af naturindsatsen sammen med private naturbevarende fonde, så havde det virkelig set sort ud for Danmarks truede natur. Der bør derfor afsættes flere kroner på finanslovene, så dansk natur ikke primært skal reddes af EU-landbrugsstøtteordninger og LIFE-bevillinger.

Ulovlige fælder skal koste retten til at sætte fasaner ud til jagt

onsdag 27. september 2017
DOF’s formand vil have politikerne til at stramme loven, så det skal koste retten til at sætte fasaner ud, når man bruger ulovlige rovfuglefælder.

Ulovlig rovfuglefælde beslaglagt på gods: Sigtet erkender

mandag 25. september 2017
En skytte på et Svenstrup Gods i Køge Kommune er sigtet for groft brud på jagt- og vildtforvaltningsloven ved at opsætte og bruge en ulovlig høgefælde med levende lokkefugle til at fange rovfugle i. Politiet har beslaglagt fælden og sigtet godsets skytte, som har erkendt. Det sker, efter et medlem af DOF fandt fælden med levende fugle i.

Glentefamilie dræbt af gift i jysk yngleområde

torsdag 21. september 2017
To voksne og to unge røde glenter er døde nær rovfuglenes rede efter at være blevet forgiftet af den ulovlige gift parathion, der har været forbudt i EU siden 2003. Dansk Ornitologisk Forening (DOF) anmeldte forgiftningen af de fredede glenter til politiet, der sammen med Kemikaliekontrollen rykkede ud for at kontrollere to midtjyske ejendomme for illegale giftstoffer.

DOF: Har regeringen en strategi for biodiversitet?

fredag 15. september 2017
DOF MENER: Skal vi stoppe tilbagegangen for biodiversiteten inden 2020, skal skeen i den anden hånd, for de røde lamper blinker. Giv Naturpakke 2.0 et kraftigt løft, så naturmålene nås.

Svaler ændrer adfærd i en trådløs tidsalder

torsdag 7. september 2017
De fleste af Danmarks mindre luftledninger er siden årtusindskiftet blevet lagt som kabler i jorden. Derfor må svalerne mange steder rykke fra et overblik i første sals højde til stueetagens mere jordnære elhegn, hvis de vil hvile sig med tråde mellem tæerne. Men for fuglelivet som helhed er det en klar gevinst.

Ni ud af ti digesvaler er forsvundet fra Danmark

torsdag 7. september 2017
Bestanden af danske digesvaler er kun en skygge af sig selv i forhold til tidligere. Det viser Dansk Ornitologisk Forenings (DOF) årlige tællinger af Danmarks almindelige fugle. Klimaændringer og ødelæggelse af ynglesteder er nogle af årsagerne.

Danske fuglevenner hjælper truede pingviner

tirsdag 29. august 2017
Mere end halvdelen af verdens 18 pingvin-arter nærmer sig i dag udryddelse. Klimaforandringer, forurening og fiskeri er nogle af årsagerne til den store tilbagegang. Nu har Dansk Ornitologisk Forening tilsluttet sig en international kampagne for at redde pingvinerne, skriver bladet Fugle & Natur.

FORRIGE     1  |  ...  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  ...  |  157     NÆSTE