Nyhedsoversigt

         


Ny gratis app: Find fuglen på din mobil

tirsdag 31. januar 2017
Nu kan mobiltelefonen hjælpe med at finde ud af, hvilken fugl man har set. Dansk Ornitologisk Forening lancerer nu en ny gratis app om danske fugle: DOFs fuglebog.

Her er Danmarks bedste ørnekommune

tirsdag 31. januar 2017
41 danske kommuner er fundet så attraktive af vores største rovfugl, havørnen, at den bygger rede og får unger. Det viser ny opgørelse i DOF's medlemsblad, Fugle & Natur. Se, hvilke kommuner, der huser flest havørne.

Ny rekord med mindst 409 ørne i Danmark

onsdag 25. januar 2017
For første gang er der registreret flere end 400 ørne i januar i det danske landskab. Facit kom til at lyde på 395 havørne og 14 kongeørne, da Dansk Ornitologisk Forening (DOF) for 12. år i træk gennemførte sin nationale midvintertælling af naturens største flyvende jægere. Landet blev finkæmmet for ørne af flere hundrede frivillige ornitologer.

Stor konkurrence: DOF kårer Årets Fuglefoto 2017

onsdag 25. januar 2017
Dansk Ornitologisk Forening, DOF, kårer Årets Fuglefoto 2017 i stor konkurrence, der sætter fokus på vilde fugle i den danske natur. Alle kan være med i konkurrencen med flotte præmier.

Danmarks største vingefang skal tælles

tirsdag 17. januar 2017
Den kommende weekend vil stå i ørnenes tegn, når Dansk Ornitologisk Forening (DOF) for 12. år i træk gennemfører sin nationale midvintertælling af havørne og kongeørne. Sidste år forsvandt mange ørne ud af syne på grund af tåge. I år lover vejrudsigten bedre muligheder for at få talmæssigt styr på den danske naturs største rovfugle.

Rekord for røde glenter i et vinterligt Danmark

fredag 13. januar 2017
Trods sne og kulde over store dele af landet resulterede januars glentetælling i en ny midvinterrekord for den røde rovfugl. Mindst 306 glenter blev talt med Sydøstjylland som det foretrukne glenteområde.

Udsigt til rekord af røde glenter i Danmark

fredag 6. januar 2017
I weekenden skal der overalt i Europa tælles røde glenter. Danmark ser ud til at kunne bidrage med historisk høje antal af glenter, for flere og flere af de røde rovfugle dropper deres farefulde træk mod syd. Særligt når vinteren i Nordvesteuropa er mild. Glenterne bliver talt og bogført nær deres sovegemakker, når de sidst på dagen flokkes for at overnatte kollektivt.

Sløruglen på ret kurs efter magre år

onsdag 21. december 2016
Ni ud af ti slørugler i Danmark døde i flere hårde vintre med store mængder af sne. Særligt vinteren 2009/2010 var nådesløs. Ynglebestanden faldt fra cirka 500 par til blot omkring 50 kendte ynglepar. Nu har sløruglen fundet kursen på ny, og bestanden er i fremgang, viser tal fra Dansk Ornitologisk Forenings uglegruppe. Den lyssky ugle vil have fordel af en grå jul og en fortsat mild vinter.

Flere fuglearter yngler i Danmark, mens mange almindelige fugle går tilbage i antal

onsdag 14. december 2016
Fra 1800 til 2012 voksede antallet af forskellige ynglefugle i Danmark med næsten 30 arter. Mens rigdommen af arter er øget, er det samlede antal af almindelige fugle faldet. En lang række vidt udbredte arter som stær, vibe og sanglærke er i voldsom tilbagegang, fordi deres levevilkår er forringet i det danske landskab.

Sultne ørne sætter fut i fællesskabet hos gæs

onsdag 14. december 2016
I Lille Vildmose, hvor både havørne og kongeørne dagligt er på jagt, kan man opleve gæs, der klumper tæt sammen, når de store rovfugle viser sig i luftrummet. Sammenhold er sagen, synes at være gæssenes motto. For en jagende ørn er en mur af gæs sværere at sætte kløerne i end en ensom gås.

FORRIGE     1  |  ...  |  8  |  9  |  10  |  11  |  12  |  ...  |  151     NÆSTE