Sider på DOF.dk
Din søgning resulterede i mere end 100 poster. Prøv at specificere din søgning yderligere.Nyheder på DOF.dk
Ægget kom først onsdag 16. april 2025Ægget er en af evolutionens mest elegante løsninger: En lille, komplet livskapsel. Men hvad ved du om fuglenes æg – naturens egne påskeæg?Fuglefaunaens kloge elite på dagsordenen onsdag 15. januar 2025Af alle fugle sidder kragefuglene øverst i kundskabens træ. Men et er klogskab, noget andet er popularitet. Husskader, krager, råger og ravne har det med at dele nationen. Nogle hylder de intellektuelle blandt fuglene, andre finder kragefuglene for talrige, støjende og så pågående, at de bør reguleres. Ornitologer og jægere samarbejder om at blive klogere på de kloge kragefugle i en fælles forståelse for arternes roller i vores natur. Endnu et skridt på den knoldede vej til et grønnere Danmarkmandag 18. november 2024EU’s lov om naturgenopretning er nærmest et mirakel torsdag 20. juni 2024Med udsigt til flere lærker og viber i det åbne land og en saltvandsindsprøjtning til det marine miljø hilser DOF BirdLife EU’s plan for genopretning af den tabte natur velkommen. Der er grund til optimisme på vegne af de naturværdier, som er gået tabt igennem årtier, mener DOF BirdLife. Ros til regeringen: Brak vil bane vejen for lærker, viber og agerhønsonsdag 19. juni 2024På vegne af landbrugslandets truede fugleliv hilser DOF BirdLife regeringens plan om at bevare braklægningen af fire procent af landbrugsjorden velkommen. Et landbrug med oaser til naturen er en hårdt tiltrængt håndsrækning til flora og fauna. Ny app gør det lettere at bidrage til overvågning af de danske fugle torsdag 16. maj 2024Den gode gamle notesbog vil næppe gå i glemmebogen, men en ny app vil gøre det muligt at lave punkttællinger med kikkert og smartphone. Med appen tager DOF BirdLifes punkttællinger fat på en ny epoke efter et halvt århundrede med notesbogen som et af de vigtigste værktøjer på tælleturene. Jo vådere, jo 'vibere': Vådt forår giver håb om flere vibepar tirsdag 23. april 2024Det skorter ikke på våde lavninger i landskabet efter måneder med rekordstore mængder af nedbør. Men selv om vilkårene tilsyneladende er vibevenlige derude i det åbne land, mangler der viber til at etablere sig. Efter årtiers nedtur er vibebestanden så ringe, at der ikke just står potentielle ynglefugle parat til at danne par. EU vil lade lærker, viber og agerhøns i stikkenonsdag 20. marts 2024Kravet om at 4 procent af landbrugsjorden skal lægges brak til gavn for fugle, flora og fauna foreslås nu droppet af EU-kommissionen. Dansk Ornitologisk Forening (DOF) BirdLife kalder det et voldsomt tilbageslag for naturen og et grønnere landbrug, hvis forslaget bliver ført ud i livet.Lærkepletter virkertorsdag 14. marts 2024Lærkepletter virker, mens det er overraskende svært at tiltrække flere viber. Det er nogle af konklusionerne i et treårigt forsøg lavet i samarbejde med ni bornholmske landmænd og flere organisationer, der i blandt DOF-Bornholm.
Guide: Fem fugle i den vægelsindede danske vinterlørdag 23. december 2023Selvom vinterkulden og mørket har sendt mange af fuglene sydpå, så er der stadig gode muligheder for oplevelser i naturen. Her er fem fugle, der er oplagte at kigge efter i den danske vinter, når julemaden skal fordøjes eller nytårsforsættet skal plejes.Viben forsvandt som ynglefugl for øjnene af fynsk ornitologtirsdag 19. december 2023I 2011 satte Niels Andersen fra Svendborg sig for at undersøge vibens årtier lange nedtur som dansk ynglefugl. Hans minutiøse forskning på et 1.200 hektar stort område præget af landbrug vest for Svendborg blev anskuelighedsundervisning i de ekstremt ringe levevilkår for viben i det danske industrilandbrug. Et landskab med 20 par viber blev i løbet af 12 år til et lukket vibeland. Ikke én vibeunge kom på vingerne i 2022.
onsdag 15. januar 2025
Af alle fugle sidder kragefuglene øverst i kundskabens træ. Men et er klogskab, noget andet er popularitet. Husskader, krager, råger og ravne har det med at dele nationen. Nogle hylder de intellektuelle blandt fuglene, andre finder kragefuglene for talrige, støjende og så pågående, at de bør reguleres. Ornitologer og jægere samarbejder om at blive klogere på de kloge kragefugle i en fælles forståelse for arternes roller i vores natur.
Endnu et skridt på den knoldede vej til et grønnere Danmarkmandag 18. november 2024EU’s lov om naturgenopretning er nærmest et mirakel torsdag 20. juni 2024Med udsigt til flere lærker og viber i det åbne land og en saltvandsindsprøjtning til det marine miljø hilser DOF BirdLife EU’s plan for genopretning af den tabte natur velkommen. Der er grund til optimisme på vegne af de naturværdier, som er gået tabt igennem årtier, mener DOF BirdLife. Ros til regeringen: Brak vil bane vejen for lærker, viber og agerhønsonsdag 19. juni 2024På vegne af landbrugslandets truede fugleliv hilser DOF BirdLife regeringens plan om at bevare braklægningen af fire procent af landbrugsjorden velkommen. Et landbrug med oaser til naturen er en hårdt tiltrængt håndsrækning til flora og fauna. Ny app gør det lettere at bidrage til overvågning af de danske fugle torsdag 16. maj 2024Den gode gamle notesbog vil næppe gå i glemmebogen, men en ny app vil gøre det muligt at lave punkttællinger med kikkert og smartphone. Med appen tager DOF BirdLifes punkttællinger fat på en ny epoke efter et halvt århundrede med notesbogen som et af de vigtigste værktøjer på tælleturene. Jo vådere, jo 'vibere': Vådt forår giver håb om flere vibepar tirsdag 23. april 2024Det skorter ikke på våde lavninger i landskabet efter måneder med rekordstore mængder af nedbør. Men selv om vilkårene tilsyneladende er vibevenlige derude i det åbne land, mangler der viber til at etablere sig. Efter årtiers nedtur er vibebestanden så ringe, at der ikke just står potentielle ynglefugle parat til at danne par. EU vil lade lærker, viber og agerhøns i stikkenonsdag 20. marts 2024Kravet om at 4 procent af landbrugsjorden skal lægges brak til gavn for fugle, flora og fauna foreslås nu droppet af EU-kommissionen. Dansk Ornitologisk Forening (DOF) BirdLife kalder det et voldsomt tilbageslag for naturen og et grønnere landbrug, hvis forslaget bliver ført ud i livet.Lærkepletter virkertorsdag 14. marts 2024Lærkepletter virker, mens det er overraskende svært at tiltrække flere viber. Det er nogle af konklusionerne i et treårigt forsøg lavet i samarbejde med ni bornholmske landmænd og flere organisationer, der i blandt DOF-Bornholm.
Guide: Fem fugle i den vægelsindede danske vinterlørdag 23. december 2023Selvom vinterkulden og mørket har sendt mange af fuglene sydpå, så er der stadig gode muligheder for oplevelser i naturen. Her er fem fugle, der er oplagte at kigge efter i den danske vinter, når julemaden skal fordøjes eller nytårsforsættet skal plejes.Viben forsvandt som ynglefugl for øjnene af fynsk ornitologtirsdag 19. december 2023I 2011 satte Niels Andersen fra Svendborg sig for at undersøge vibens årtier lange nedtur som dansk ynglefugl. Hans minutiøse forskning på et 1.200 hektar stort område præget af landbrug vest for Svendborg blev anskuelighedsundervisning i de ekstremt ringe levevilkår for viben i det danske industrilandbrug. Et landskab med 20 par viber blev i løbet af 12 år til et lukket vibeland. Ikke én vibeunge kom på vingerne i 2022.
torsdag 20. juni 2024
Med udsigt til flere lærker og viber i det åbne land og en saltvandsindsprøjtning til det marine miljø hilser DOF BirdLife EU’s plan for genopretning af den tabte natur velkommen. Der er grund til optimisme på vegne af de naturværdier, som er gået tabt igennem årtier, mener DOF BirdLife.
Ros til regeringen: Brak vil bane vejen for lærker, viber og agerhønsonsdag 19. juni 2024På vegne af landbrugslandets truede fugleliv hilser DOF BirdLife regeringens plan om at bevare braklægningen af fire procent af landbrugsjorden velkommen. Et landbrug med oaser til naturen er en hårdt tiltrængt håndsrækning til flora og fauna. Ny app gør det lettere at bidrage til overvågning af de danske fugle torsdag 16. maj 2024Den gode gamle notesbog vil næppe gå i glemmebogen, men en ny app vil gøre det muligt at lave punkttællinger med kikkert og smartphone. Med appen tager DOF BirdLifes punkttællinger fat på en ny epoke efter et halvt århundrede med notesbogen som et af de vigtigste værktøjer på tælleturene. Jo vådere, jo 'vibere': Vådt forår giver håb om flere vibepar tirsdag 23. april 2024Det skorter ikke på våde lavninger i landskabet efter måneder med rekordstore mængder af nedbør. Men selv om vilkårene tilsyneladende er vibevenlige derude i det åbne land, mangler der viber til at etablere sig. Efter årtiers nedtur er vibebestanden så ringe, at der ikke just står potentielle ynglefugle parat til at danne par. EU vil lade lærker, viber og agerhøns i stikkenonsdag 20. marts 2024Kravet om at 4 procent af landbrugsjorden skal lægges brak til gavn for fugle, flora og fauna foreslås nu droppet af EU-kommissionen. Dansk Ornitologisk Forening (DOF) BirdLife kalder det et voldsomt tilbageslag for naturen og et grønnere landbrug, hvis forslaget bliver ført ud i livet.Lærkepletter virkertorsdag 14. marts 2024Lærkepletter virker, mens det er overraskende svært at tiltrække flere viber. Det er nogle af konklusionerne i et treårigt forsøg lavet i samarbejde med ni bornholmske landmænd og flere organisationer, der i blandt DOF-Bornholm.
Guide: Fem fugle i den vægelsindede danske vinterlørdag 23. december 2023Selvom vinterkulden og mørket har sendt mange af fuglene sydpå, så er der stadig gode muligheder for oplevelser i naturen. Her er fem fugle, der er oplagte at kigge efter i den danske vinter, når julemaden skal fordøjes eller nytårsforsættet skal plejes.Viben forsvandt som ynglefugl for øjnene af fynsk ornitologtirsdag 19. december 2023I 2011 satte Niels Andersen fra Svendborg sig for at undersøge vibens årtier lange nedtur som dansk ynglefugl. Hans minutiøse forskning på et 1.200 hektar stort område præget af landbrug vest for Svendborg blev anskuelighedsundervisning i de ekstremt ringe levevilkår for viben i det danske industrilandbrug. Et landskab med 20 par viber blev i løbet af 12 år til et lukket vibeland. Ikke én vibeunge kom på vingerne i 2022.
torsdag 16. maj 2024
Den gode gamle notesbog vil næppe gå i glemmebogen, men en ny app vil gøre det muligt at lave punkttællinger med kikkert og smartphone. Med appen tager DOF BirdLifes punkttællinger fat på en ny epoke efter et halvt århundrede med notesbogen som et af de vigtigste værktøjer på tælleturene.
Jo vådere, jo 'vibere': Vådt forår giver håb om flere vibepar tirsdag 23. april 2024Det skorter ikke på våde lavninger i landskabet efter måneder med rekordstore mængder af nedbør. Men selv om vilkårene tilsyneladende er vibevenlige derude i det åbne land, mangler der viber til at etablere sig. Efter årtiers nedtur er vibebestanden så ringe, at der ikke just står potentielle ynglefugle parat til at danne par. EU vil lade lærker, viber og agerhøns i stikkenonsdag 20. marts 2024Kravet om at 4 procent af landbrugsjorden skal lægges brak til gavn for fugle, flora og fauna foreslås nu droppet af EU-kommissionen. Dansk Ornitologisk Forening (DOF) BirdLife kalder det et voldsomt tilbageslag for naturen og et grønnere landbrug, hvis forslaget bliver ført ud i livet.Lærkepletter virkertorsdag 14. marts 2024Lærkepletter virker, mens det er overraskende svært at tiltrække flere viber. Det er nogle af konklusionerne i et treårigt forsøg lavet i samarbejde med ni bornholmske landmænd og flere organisationer, der i blandt DOF-Bornholm.
Guide: Fem fugle i den vægelsindede danske vinterlørdag 23. december 2023Selvom vinterkulden og mørket har sendt mange af fuglene sydpå, så er der stadig gode muligheder for oplevelser i naturen. Her er fem fugle, der er oplagte at kigge efter i den danske vinter, når julemaden skal fordøjes eller nytårsforsættet skal plejes.Viben forsvandt som ynglefugl for øjnene af fynsk ornitologtirsdag 19. december 2023I 2011 satte Niels Andersen fra Svendborg sig for at undersøge vibens årtier lange nedtur som dansk ynglefugl. Hans minutiøse forskning på et 1.200 hektar stort område præget af landbrug vest for Svendborg blev anskuelighedsundervisning i de ekstremt ringe levevilkår for viben i det danske industrilandbrug. Et landskab med 20 par viber blev i løbet af 12 år til et lukket vibeland. Ikke én vibeunge kom på vingerne i 2022.
onsdag 20. marts 2024
Kravet om at 4 procent af landbrugsjorden skal lægges brak til gavn for fugle, flora og fauna foreslås nu droppet af EU-kommissionen. Dansk Ornitologisk Forening (DOF) BirdLife kalder det et voldsomt tilbageslag for naturen og et grønnere landbrug, hvis forslaget bliver ført ud i livet.
Lærkepletter virkertorsdag 14. marts 2024Lærkepletter virker, mens det er overraskende svært at tiltrække flere viber. Det er nogle af konklusionerne i et treårigt forsøg lavet i samarbejde med ni bornholmske landmænd og flere organisationer, der i blandt DOF-Bornholm.
Guide: Fem fugle i den vægelsindede danske vinterlørdag 23. december 2023Selvom vinterkulden og mørket har sendt mange af fuglene sydpå, så er der stadig gode muligheder for oplevelser i naturen. Her er fem fugle, der er oplagte at kigge efter i den danske vinter, når julemaden skal fordøjes eller nytårsforsættet skal plejes.Viben forsvandt som ynglefugl for øjnene af fynsk ornitologtirsdag 19. december 2023I 2011 satte Niels Andersen fra Svendborg sig for at undersøge vibens årtier lange nedtur som dansk ynglefugl. Hans minutiøse forskning på et 1.200 hektar stort område præget af landbrug vest for Svendborg blev anskuelighedsundervisning i de ekstremt ringe levevilkår for viben i det danske industrilandbrug. Et landskab med 20 par viber blev i løbet af 12 år til et lukket vibeland. Ikke én vibeunge kom på vingerne i 2022.
lørdag 23. december 2023
Selvom vinterkulden og mørket har sendt mange af fuglene sydpå, så er der stadig gode muligheder for oplevelser i naturen. Her er fem fugle, der er oplagte at kigge efter i den danske vinter, når julemaden skal fordøjes eller nytårsforsættet skal plejes.