Nyhedsoversigt
Sjælden fugl fra Rusland besøger Danmark i rekordantalfredag 14. oktober 2016Efteråret 2016 har givet en rekordstor forekomst af hvidbrynet løvsanger fra tajgaen, de vidtstrakte russiske nåleskove. For få årtier siden var disse østlige sangfugle ekstremt sjældne på vores breddegrader. Nu ser ornitologer fuglen i større og større antal i Nordvesteuropa. Kraftig østenvind de senere uger har givet dem et ekstra skub i retning af os dette efterår. Arten kan være i færd med at opdage en ny verden at holde vinter i.BirdLife inspirerer til globalt samarbejde for bevarelse af unikke naturområdertorsdag 13. oktober 201640 års arbejde med identifikation og beskyttelse af fugleområder danner nu grundlaget for et globalt samarbejde for bevarelse af Jordens mangfoldighed af liv.Optræk til invasion af tillidsfulde høgeuglertorsdag 6. oktober 2016En høgeugle har i en uges tid holdt til i Gribskov i Nordsjælland. Også i Vestjylland er der observeret en af de dagaktive ugler på visit fra Nordskandinavien. Aktuelle trækbevægelser i Sydnorge og Sverige antyder, at der kan være flere høgeugler i vente i de danske skove.Færre havfugle vil dø i fiskernes net i Namibiaonsdag 5. oktober 2016Ny lov vedtaget i Namibia skal beskytte havfugle fra at dø i fiskernes net.Ny naturvejleder ansat til Skagen Fuglestationfredag 30. september 2016NYT FRA DOF Simon S. Christiansen tiltræder stillingen som naturvejleder og fuglestationsleder ved DOF’s fuglestation i Skagen 1. november 2016.Ørneforgiftning har bredt sig til Nordsjælland torsdag 29. september 2016Det akut dræbende pesticid carbofuran kræver fortsat dødsofre blandt totalfredede rovfugle i den danske natur, selv om giften har været forbudt i EU siden 2008. Nu er endnu en havørn død på grund af giftstoffet, og det er første gang i Nordsjælland. Det er den syvende danske havørn, som er konstateret død af carbofuran på få år.Ny rapport: Det nytter at samarbejde for fugle og naturonsdag 28. september 2016NYT FRA BIRDLIFE Et globalt samarbejde på tværs af 118 lande – også Danmark - har gavnet både natur og fugle. Det viser en ny rapport fra DOF’s partnerskab BirdLife International.Rekordmange steppehøge set i Danmarktorsdag 22. september 2016Steppehøgen sætter i år rekord som gæst i den danske natur. Varme vinde fra syd og sydøst har givet et ekstra rykind af steppehøge i sensommeren og det gryende efterår. Den elegante rovfugl fra de store vidder mod øst i Rusland og Asien er blevet mere almindelig i Skandinavien og Nordvesteuropa de senere år.Gåsefremgang over hele landet torsdag 15. september 2016Grågåsen er en af Danmarks mest succesrige ynglefugle de senere årtier. Det afslører Atlas III, som er den hidtil mest omfattende undersøgelse af den danske fuglefauna, oplyser Dansk Ornitologisk Forening (DOF).
Europas grågæs skal tælles torsdag 15. september 2016Et talstærkt korps af gåsetællere vil i weekenden 17-18. september tælle grågæs på lokaliteter over hele Danmark. Tællingen er et led i en international opgørelse af en gåsebestand, der er mangedoblet på få årtier. Der skal spejdes efter gæs i hele Europa og Nordafrika.
torsdag 13. oktober 2016
40 års arbejde med identifikation og beskyttelse af fugleområder danner nu grundlaget for et globalt samarbejde for bevarelse af Jordens mangfoldighed af liv.
Optræk til invasion af tillidsfulde høgeuglertorsdag 6. oktober 2016En høgeugle har i en uges tid holdt til i Gribskov i Nordsjælland. Også i Vestjylland er der observeret en af de dagaktive ugler på visit fra Nordskandinavien. Aktuelle trækbevægelser i Sydnorge og Sverige antyder, at der kan være flere høgeugler i vente i de danske skove.Færre havfugle vil dø i fiskernes net i Namibiaonsdag 5. oktober 2016Ny lov vedtaget i Namibia skal beskytte havfugle fra at dø i fiskernes net.Ny naturvejleder ansat til Skagen Fuglestationfredag 30. september 2016NYT FRA DOF Simon S. Christiansen tiltræder stillingen som naturvejleder og fuglestationsleder ved DOF’s fuglestation i Skagen 1. november 2016.Ørneforgiftning har bredt sig til Nordsjælland torsdag 29. september 2016Det akut dræbende pesticid carbofuran kræver fortsat dødsofre blandt totalfredede rovfugle i den danske natur, selv om giften har været forbudt i EU siden 2008. Nu er endnu en havørn død på grund af giftstoffet, og det er første gang i Nordsjælland. Det er den syvende danske havørn, som er konstateret død af carbofuran på få år.Ny rapport: Det nytter at samarbejde for fugle og naturonsdag 28. september 2016NYT FRA BIRDLIFE Et globalt samarbejde på tværs af 118 lande – også Danmark - har gavnet både natur og fugle. Det viser en ny rapport fra DOF’s partnerskab BirdLife International.Rekordmange steppehøge set i Danmarktorsdag 22. september 2016Steppehøgen sætter i år rekord som gæst i den danske natur. Varme vinde fra syd og sydøst har givet et ekstra rykind af steppehøge i sensommeren og det gryende efterår. Den elegante rovfugl fra de store vidder mod øst i Rusland og Asien er blevet mere almindelig i Skandinavien og Nordvesteuropa de senere år.Gåsefremgang over hele landet torsdag 15. september 2016Grågåsen er en af Danmarks mest succesrige ynglefugle de senere årtier. Det afslører Atlas III, som er den hidtil mest omfattende undersøgelse af den danske fuglefauna, oplyser Dansk Ornitologisk Forening (DOF).
Europas grågæs skal tælles torsdag 15. september 2016Et talstærkt korps af gåsetællere vil i weekenden 17-18. september tælle grågæs på lokaliteter over hele Danmark. Tællingen er et led i en international opgørelse af en gåsebestand, der er mangedoblet på få årtier. Der skal spejdes efter gæs i hele Europa og Nordafrika.
onsdag 5. oktober 2016
Ny lov vedtaget i Namibia skal beskytte havfugle fra at dø i fiskernes net.
Ny naturvejleder ansat til Skagen Fuglestationfredag 30. september 2016NYT FRA DOF Simon S. Christiansen tiltræder stillingen som naturvejleder og fuglestationsleder ved DOF’s fuglestation i Skagen 1. november 2016.Ørneforgiftning har bredt sig til Nordsjælland torsdag 29. september 2016Det akut dræbende pesticid carbofuran kræver fortsat dødsofre blandt totalfredede rovfugle i den danske natur, selv om giften har været forbudt i EU siden 2008. Nu er endnu en havørn død på grund af giftstoffet, og det er første gang i Nordsjælland. Det er den syvende danske havørn, som er konstateret død af carbofuran på få år.Ny rapport: Det nytter at samarbejde for fugle og naturonsdag 28. september 2016NYT FRA BIRDLIFE Et globalt samarbejde på tværs af 118 lande – også Danmark - har gavnet både natur og fugle. Det viser en ny rapport fra DOF’s partnerskab BirdLife International.Rekordmange steppehøge set i Danmarktorsdag 22. september 2016Steppehøgen sætter i år rekord som gæst i den danske natur. Varme vinde fra syd og sydøst har givet et ekstra rykind af steppehøge i sensommeren og det gryende efterår. Den elegante rovfugl fra de store vidder mod øst i Rusland og Asien er blevet mere almindelig i Skandinavien og Nordvesteuropa de senere år.Gåsefremgang over hele landet torsdag 15. september 2016Grågåsen er en af Danmarks mest succesrige ynglefugle de senere årtier. Det afslører Atlas III, som er den hidtil mest omfattende undersøgelse af den danske fuglefauna, oplyser Dansk Ornitologisk Forening (DOF).
Europas grågæs skal tælles torsdag 15. september 2016Et talstærkt korps af gåsetællere vil i weekenden 17-18. september tælle grågæs på lokaliteter over hele Danmark. Tællingen er et led i en international opgørelse af en gåsebestand, der er mangedoblet på få årtier. Der skal spejdes efter gæs i hele Europa og Nordafrika.
torsdag 29. september 2016
Det akut dræbende pesticid carbofuran kræver fortsat dødsofre blandt totalfredede rovfugle i den danske natur, selv om giften har været forbudt i EU siden 2008. Nu er endnu en havørn død på grund af giftstoffet, og det er første gang i Nordsjælland. Det er den syvende danske havørn, som er konstateret død af carbofuran på få år.
Ny rapport: Det nytter at samarbejde for fugle og naturonsdag 28. september 2016NYT FRA BIRDLIFE Et globalt samarbejde på tværs af 118 lande – også Danmark - har gavnet både natur og fugle. Det viser en ny rapport fra DOF’s partnerskab BirdLife International.Rekordmange steppehøge set i Danmarktorsdag 22. september 2016Steppehøgen sætter i år rekord som gæst i den danske natur. Varme vinde fra syd og sydøst har givet et ekstra rykind af steppehøge i sensommeren og det gryende efterår. Den elegante rovfugl fra de store vidder mod øst i Rusland og Asien er blevet mere almindelig i Skandinavien og Nordvesteuropa de senere år.Gåsefremgang over hele landet torsdag 15. september 2016Grågåsen er en af Danmarks mest succesrige ynglefugle de senere årtier. Det afslører Atlas III, som er den hidtil mest omfattende undersøgelse af den danske fuglefauna, oplyser Dansk Ornitologisk Forening (DOF).
Europas grågæs skal tælles torsdag 15. september 2016Et talstærkt korps af gåsetællere vil i weekenden 17-18. september tælle grågæs på lokaliteter over hele Danmark. Tællingen er et led i en international opgørelse af en gåsebestand, der er mangedoblet på få årtier. Der skal spejdes efter gæs i hele Europa og Nordafrika.
torsdag 22. september 2016
Steppehøgen sætter i år rekord som gæst i den danske natur. Varme vinde fra syd og sydøst har givet et ekstra rykind af steppehøge i sensommeren og det gryende efterår. Den elegante rovfugl fra de store vidder mod øst i Rusland og Asien er blevet mere almindelig i Skandinavien og Nordvesteuropa de senere år.
Gåsefremgang over hele landet torsdag 15. september 2016Grågåsen er en af Danmarks mest succesrige ynglefugle de senere årtier. Det afslører Atlas III, som er den hidtil mest omfattende undersøgelse af den danske fuglefauna, oplyser Dansk Ornitologisk Forening (DOF).
Europas grågæs skal tælles torsdag 15. september 2016Et talstærkt korps af gåsetællere vil i weekenden 17-18. september tælle grågæs på lokaliteter over hele Danmark. Tællingen er et led i en international opgørelse af en gåsebestand, der er mangedoblet på få årtier. Der skal spejdes efter gæs i hele Europa og Nordafrika.
torsdag 15. september 2016
Et talstærkt korps af gåsetællere vil i weekenden 17-18. september tælle grågæs på lokaliteter over hele Danmark. Tællingen er et led i en international opgørelse af en gåsebestand, der er mangedoblet på få årtier. Der skal spejdes efter gæs i hele Europa og Nordafrika.