Fuglevenner kårer bedste danske fuglefoto

onsdag 1. november 2017
Vinderne er fundet i Dansk Ornitologisk Forenings fotokonkurrence 2017.
Fugle & Natur

De flotteste danske fuglebilleder er fundet blandt flere end 2600 fuglefotos, indsendt til DOF’s fotokonkurrence i 2017 af flere end 200 fuglefotografer, skriver DOF's medlemsblad, Fugle & Natur.

Vinderen af ”Årets Fuglefoto” blev Klaus Dichmann fra Sønderjylland med billedet ”Tre retters menu”, hvor tre farvestrålende biædere har fanget tre forskellige arter insekter. Til venstre en humlebi, i midten en guldsmed og til højre en mindre bi. Billedet er samtidig vinder i kategorien ”Action”.

- Et smukt komponeret billede, hvor vi ser resultatet af stor aktivitet og action. Fuglene i sig selv er smukke, men at der er tre af dem sammen, og at de også har fået gevinst i form af tre forskellige insekter, gør blot billedet endnu smukkere. Der er også en smuk symmetri i fuglenes positurer, lyder begrundelsen fra dommerkomiteen, som har bestået af Egon Østergaard, formand for Dansk Ornitologisk Forening, Vicky Knudsen biolog, naturformidler og formand for DOF Ung og Allan Gudio Nielsen, naturfotograf og naturvejleder i Fugleværnsfonden.

biaeder 1922 action 4282x3240

Vinder i kategorien ”Landskab” er Per Alnor Kjær med billedet ”I regnbuen”, der viser en rørhøg på jagt under regnbuen i et klassisk dansk kyst-landskab: 

- Der er en sjælden ro i billedet, og kun en enkelt fugl fanger blikket i dette næsten mytiske landskab. Kompositionen er enkel, og situationen er letgenkendelig for os, der færdes der, hvor rørhøgen fouragerer. Fotoet understreger i sin enkelhed: intet landskab uden fugle, fortæller dommerne om deres valg.

konkurrencePer Alnor Kjaer 2534 landskabet 4525x3208

Vinder i kategorien ”Portræt” er Ole Bros stilrene nærportræt af en topmejse på en kvist med lav:

- Et fremragende og knivskarpt foto af en rigtig jyde. Billedet viser en meget opmærksom topmejse, der om nogen er blevet en karakterfugl i de jyske plantageegne. Fuglens øje spejler smukt landskabet bag fotografen og fuglens positur er bestemt en vinder værdig, mener dommerne. 

konkuurOle Bro 301 portraet 4075x3539

Dommerne har været på et stort arbejde med at vurdere de over 2600 foto i de tre kategorier.

- Vi har glædet os over de mange fremragende fotos, der viser de danske fugle tæt på, langt væk, i særlige positurer eller under særlige omstændigheder. Vi er kommet langt omkring i fuglenes verden, og vi er imponerede over de mange dygtige fotografer, der er derude. Valget har været svært, og andre ville sikkert have valgt nogle andre, men tak for jeres indsendte fotos, skriver dommerne.

Se vinderne og alle fotos på www.åretsfuglefoto.dk

Fotos må bruges af andre medier mod kreditering af fotografen efter modellen: Foto: Fotografens navn/DOF

Kontakt:

Vinder Klaus Dichmann 20869052, Sønderjylland

Dommer og formand for DOF Egon Østergaard 31162030

Info om konkurrencen og brug af fotos:

Uffe Rasmussen, journalist, uffe.rasmussen@dof.dk