122.000 underskrifter imod jagt på Malta

onsdag 7. april 2010 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Fuglevenner over hele Europa har bidraget til BirdLife Maltas protester over forårsjagten på fugle, der er på træk fra Afrika til ynglepladserne i Europa. Adskillige rovfugle er allerede blevet skudt i marts og april.
Ole Friis Larsen
Mens regeringen på Malta stadig overvejer at åbne nogle dage i april for jagt på forårstrækkende turtelduer og vagtler op vej mod ynglepladserne i Europa, er de første rovfugle faldet for krybskytternes kugler, og BirdLife Malta har afleveret 122.000 underskrifter, herunder flere hundrede fra danske naturelskere, som opfordrer Maltas regering til ikke at genåbne jagten, der strider imod EU’s fuglebeskyttelsesdirektiv.

”Det står helt klart, at regeringen ikke engang er i stand til at kontrollere den illegale jagt, som allerede foregår, og alligevel overvejer regeringen endnu engang at genåbne for forårsjagt”, sagde formanden for BirdLife Malta, Joseph Mangion, foran statsministeriet, Castille, i hovedstaden Valletta, da protesterne blev afleveret til premierminister Lawrence Gonzi.

”Vores politikere burde holde op med at behandle Europas fælles naturarv som de maltesiske jægeres ejendom. Politikerne burde være i overensstemmelse med EU’s love og lytte til flertallet af befolkningen, som er stærkt imod illegale drab på vilde fugle og jagt om foråret”, tilføjede Joseph Mangion.

Foran statsministeriet viste italienske aktivister og maltesiske ornitologer tre sårede rovfugle frem, som var indleveret til BirdLife Malta umiddelbart før overrækkelsen af underskrifterne. Det var en tårnfalk og to rørhøge, som siden blev afleveret til politiet.

Om nogle dage indleder BirdLife Malta sin årlige Raptor Camp til beskyttelse af forårstrækket mellem Afrika og Europa. Lejren tiltrækker hvert år ornitologer og aktivister fra store dele af Europa. Den varer i år tre uger – resten af april.

Nærmere oplysninger: www.birdlifemalta.org eller Ole Friis Larsen, mail: ofl@mail.tele.dk mobil: 40918071