BirdLife International tænker frem mod næste COP

mandag 21. december 2009 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Dansk Ornitologisk Forening har i 12 dage været vært for 45 delegerede fra BirdLife-partnere over hele verden, der har deltaget i COP15. Som resten af verden var de vidner til en proces, som mundede ud i en uforpligtende hensigtserklæring. Men verdens største grønne organisation arbejder stædigt videre, for bevarelse af de naturlige økosystemer er en helt nødvendig del af en langsigtet klimaløsning
Tine Stampe
Der er blevet tænkt og snakket, råbt og forhandlet, grinet og grædt. Medarbejdere fra BirdLifes partnerlande har, med DOF’s lokaler på Vesterbrogade som hovedkontor, brugt to uger på at gøre deres indflydelse gældende overfor de politikere og embedsmænd, der har deltaget i FN’s klimatopmøde i København. De er kommet fra bl.a. Sydafrika, Zimbabwe, Egypten, Paraguay, Mexico, Den dominikanske republik, Phillipinerne, Indonesien og en række europæiske lande.

COP15-mødet har samlet BirdLife-partnerne i en fælles strategi for nedbringelse af CO2-udslippet og tilpasning til de uundgåelige klimaændringer. Desuden har BirdLife sammen med andre NGO’er kæmpet hårdt for at sikre såkaldt økosystembaseret tilpasning i klimaaftalens tekst. ( Se BirdLife’s 5 krav til en klimaaftale via linket til højre)

”Selvom begrebet ’økosystemer’ ikke kom ind i teksten, må vi blive ved at arbejde på denne metode,” siger Michael Borch Grell, leder af DOF’s Naturfaglige Afdeling. ”Det er her vi har vores unikke kompetence, og det er her vi kan gøre en afgørende forskel for både mennesker og naturen. Økosystemer og biodiversitet udgør en vigtig del af løsningen på de problemer som klimaforandringerne skaber for jordens befolkning ikke mindst de særligt sårbare og udsatte områder i ulandene. Her kan blot henvises til naturskov og regnskov som CO2 lager. Og mange steder på kloden i de mest udsatte områder for fremtidige klimakatastrofer udgør økosystemer en buffer, der kan afværge oversvømmelser, tørke, jordskred osv. ”

”Vi fortsætter stædigt kampen for at bevare klodens biologiske mangfoldighed til gavn for mennesker, natur og klima. BirdLife vil derfor også være stærkt repræsenteret ved næste års COP 16 i Mexico, hvor vi forhåbentlig når større resultater end i København.”

For yderligere oplysninger kontakt Michael Borch Grell, mobil 22 12 72 40

BirdLife International er et internationalt partnerskab mellem 110 nationale fugle- og naturbeskyttelsesorganisationer. Med over 10 millioner medlemmer og støtter er BirdLife International verdens største medlemsbaserede grønne organisation.