Johannes Larsen Museet og Fyns Hoved

DOF Sydvestjylland, Kerteminde Kommune
LøRDAG 9. JULI 2016
 KL. 08:00
 Fugletur/Turrapport

Vi besøger Johannes Larsen Museet i Kerteminde, der for tiden viser udstillingen "Fugl", årets store sommerudstilling, hvis omdrejningspunkt er fuglemøder i kunsten.
Udstillingen omfatter værker af 22 markante kunstnere, blandt dem lokale Marco Brodde. Fælles for kunstnerne er, at de alle har ladet sig fascinere og inspirere af fuglen som motiv og fænomen.
Udstillingen "Fugl" er desuden omdrejningspunktet for en lang række aktiviteter sommeren igennem.

Udstillingen fejrer Fugleværnsfondens 50-års jubilæum.

Efter udstillingen kører vi til det skønne Fyns Hoved og spiser vores madpakker.

Se nærmere om   udstillingen her: http://www.johanneslarsenmuseet.dk/

 

 

TILMELDING 

senest 7. juli til Ingelise Sørensen.



TURLEDER Ingelise Sørensen, 2484 9093 ( ims@mail.dk) og Per Fabricius, 2083 0758 (fabricius-hunderup@familie.tel)

KONTAKT Ingelise Sørensen, 2484 9093 ( ims@mail.dk)

MØDESTED 

P-pladsen ved Hovedbiblioteket, Nørregade 19 i Esbjerg kl. 08.00. Hjørnet af p-pladsen længst fra biblioteket.



GPS 55.4696, 8.4572
SE STORT KORT

TURRAPPORT

Selvom det er ferietid, var vi 9, der gerne tog den lange tur til Kerteminde og Johannes Larsen Museet for at se udstillingen ”Fugl”.

På turen til Kerteminde blev der set rigtig mange musende Tårnfalke og mange siddende Musvåger langs motorvejen, der blev også set en enkelt Rød Glente.

Vel fremme og efter en lille kaffepause entrede vi museet for at se Johannes Larsen museet og ikke mindst udstillingen ”Fugl”, som er sat op i anledningen af Fugleværnsfondens 50 års jubilæum. Vi startede med at se udstillingen både den stationære og ikke mindst udstillingen ”Fugl”.

På museets hjemmeside er Gitte Kjeldal, Fyns Amtsavis, citeret for at skrive i sin anmeldelse af udstillingen: ”Udstillingen er en slikbutik for alle fugle- og naturelskere, og de, der endnu ikke har passion for fugle, kan starte her”.  Og hun har fuldstændig ret, det er som at komme ind i en slikbutik med hylderne fyldt med alskens lækkerier. Her er det bare væggene, der er fyldte med fantastiske billeder malet af vores fremmeste fugle- og naturmalere. Alle burde fremhæves for at lokke jer alle sammen til straks at køre til Kerteminde, men det vil blive for omstændigt. Så det bliver bare et par stykker.

Nogle er sværere at overse end andre på udstillingen. Et 2 x 3 m rødt billede med Krager af Kvium er bare fantastisk eller et flere m. langt billede med Traner malet af Carl Christian Tofte.

Nævnes skal også Marco Broddes akvareller bl.a af Rørdrum.

Der er til mange timers fordybelse, men vi valgte alligevel at deltage i den offentlige rundvisning i Johannes’ og Alheds hjem og værksted kl. 11.00. Det var en spændende fortælling om kunstnerlivet på Møllebakken, hvor Johannes og Alhed flyttede ind i 1902, og hvor Johannes Larsen boede til sin død i 1961.

Vi indtog vores medbragte madpakker i Johannes Larsens Have, som i anledning af Fugleværnsfondens 50 års jubilæum er udnævnt til Fugleværnsfondens 22. reservat. Haven indeholder mange forskellige træer, blomster og planter, som tiltrækker insekter og sommerfugle, som igen tiltrækker masser af småfugle. Derudover er der tamme ænder, høns og gæs.  

Af hensyn til os, der ikke kunne få nok af billederne, fik vi en halv time mere, inden vi drog videre til Fyns Hoved for at slutte af med en vandretur rundt om ”Hovedet” i håb om en enkelt Tejst eller Marsvin ude på vandet. Men det var et meget fuglefattigt vand, ikke en fjer eller Marsvin var at se. Til gengæld var der Digesvaler langs skrænten og Lærken over vores hoved. Nu der ikke var fugle at se på, blev der i stedet botaniseret.

Lidt mere liv var der over mod Krumodden med Skarver, Strandskader og Måger. I en af de små vandhuller sås Gråstrubet Lappedykker og Blishøne. I krattet hørtes bl.a. Tornsanger.

Det var ikke det store udbud af levende fugle turen gav. Til gengæld var turens hovedmål en fantastisk oplevelse, ikke mindst for dem der ikke havde besøgt Johannes Larsen museet før.

/Ingelise Sørensen