Mursejlere - HUSK TILMELDING

DOF Østjylland, i samarbejde med Arternes AArhus, Aarhus Kommune
LøRDAG 9. SEPTEMBER 2023
 KL. 13:30 - 15:00
 Foredrag/møder

Kom og hør om den fantastiske fugl mursejleren, hvis liv overrasker gang på gang. Desværre er den netop blevet betegnet som næsten truet, da der forsvinder ca. 400 ynglepar om året i Danmark. Det skyldes især, at de mister deres redepladser i vore bygninger, når de renoveres i klimaet navn og derfor bliver gjort tætte uden plads til mursejlerne. Heller ikke i nybyggeri bliver der gjort plads til mursejlernes reder, igen i klimaets navn. Mursejlerne bliver hjemløse og er derfor ved at forsvinde – uden at mange lægger mærke til det.

Det har Jesper Toft fra Vanløse – manden bag mursejlerne.dk og medlem af DOF – arbejdet på at ændre i flere år, hvor han har været med til at sætte over 1.000 redekasser op til mursejlerne, primært i Hovedstadsområdet og her især på skoler og i kirker. Målet er, at fremtidige renoveringer og nybygger skal give plads til mursejlerne, at kirkerne skal give plads til mursejlerne ved at åbne deres tårne for mursejlerne ved opsætning af redekasser inde i tårnet og at skoler rundt om i landet skal opsætte redekasser, så børnene kan opleve denne fantastiske fugl tæt på.

Kom og hør Jesper Toft fortælle om mursejlerens fantastiske liv, og få masser af inspiration til, hvad vi kan gøre for beholde denne karakteristiske byfugl, som heldigvis stadig fylder byernes sommeraftener op med liv.

TILMELDING 

Tilmelding til Nina Tofte Hansen, Arternes Aarhus på e-mail - se adresse nedenforKONTAKT Nina Tofte Hansen, - (nina@rodnet.org)

MØDESTED 

Domen, Inge Lehmanns Gade 22, 8000 AarhusGPS 56.158, 10.2186
SE STORT KORT