Overnattende glenter ved Veerst

DOF Sydvestjylland, Søren Peder Nielsen, Vejen Kommune
MANDAG 12. DECEMBER 2016
 KL. 14:00
 Fugletur/Turrapport

Vi besøger en overnatningsplads, hvor der hver eftermiddag ankommer mellem 15 og 30 Røde Glenter til overnatning.

Oprindeligt var turen tænkt til Merringgård ved Horsens, men Veerst-pladsen er meget nærmere, og vi er meget tættere på fuglene.

TILMELDING 

 Søren Peder Nielsen senest 11/12.TURLEDER Søren Peder Nielsen, 4087 5882 (spnhjerting@gmail.com) og Ole Hansen, 5361 7095 (olesalome@gmail.com)

KONTAKT Søren Peder Nielsen, 40875882 (spnhjerting@gmail.com)

MØDESTED 

P-pladsen ved Hovedbiblioteket, Nørregade 19 i Esbjerg kl. 14.00. Hjørnet af p-pladsen længst fra biblioteket.
Alternativt: Afkørsel 66, Lunderskov, ved Esbjerg-Kolding motorvejen - p-pladsen ved den sydlige rundkørsel - kl. 14.35.GPS 55.4696, 8.4572
SE STORT KORT

TURRAPPORT

Årets sidste fugletur gik til den yderste østlige kant af lokalområdet, til Veerst.
Her er der en overnatningsplads, som benyttes af Røde Glenter i vinterhalvåret. Vi havde fået præcise oplysninger af Viggo Kristensen, Lunderskov, og derfor kunne de 16 deltagere på turen ledes direkte til første parket for glenternes indflyvning.

Vi ankom omkring kl. 15, og umiddelbart efter dukkede den første glente op og slog sig ned et kort stykke fra overnatningspladsen. Den var oppe at flyve flere gange, altid mobbet af Alliker og Ravn. Var det nu også den samme fugl, eller var det flere? 

En halv times tid gik, uden at der skete yderligere, så turlederne begyndte at blive betænkelige. Heldigvis opdagede vi 4 glenter siddende i det samme træ, omtrent hvor vi så den første glente gå ned.
Kort efter blev der liv i kludene, idet glenterne nu kom flyvende til selve overnatningspladsen, en lille løvskov. Ikke nok med at de fløj til, nogle af dem kredsede også kortvarigt over skoven, inden de slog sig ned ude af syne. På et tidspunkt var der 6 glenter i luften på en gang. I alt så vi minimum 16 Røde Glenter, inden det hele hørte op kort efter solnedgang.

Målet med turen var således nået, men sidegevinster var der også.
Det viste sig, at den lille skov også fungerede som overnatningsplads for Ravne, vi så 34 gå til nattesæde. I lunde og trægrupper rundt omkring rastede desuden flere hundrede Alliker og flokke af Ringduer. En enkelt Huldue blev også set.

Det blev således en fin finale for årets ekskursioner.

/Søren Peder Nielsen