Udskriv

2016 

21. december

P4: Fremgang for sløruglen

Hør et indslag med den gode nyhed i radioavisen ca. 1.30 min. inde her.

21. december

Flere medier: Grå vinter med mange mus får slørugler til at formere sig

Metroxpress, Kristeligt Dagblad, JydskeVestkysten, Ekstrabladet, BT, Berlingske, Information og mange andre bringer DOF´s nyhed. "Ni ud af ti slørugler i Danmark er nemlig døde i flere hårde vintre med store mængder af sne. Men nu er bestanden i fremgang, viser tal fra Dansk Ornitologisk Forenings uglegruppe. Den grå vinter lover uglen mange mus og gode levevilkår, fordi det særligt er snedækket og ikke så meget kulden, der er problemet for sløruglerne." Læs artiklen fra Information her og DOF´s egen nyhed her.

19. december

P4 Morgen: Forrådssamlende fugle og pattedyr på morgenkvisten

Foranlediget af dagens opslag den 19. december i Naturlommekalenderen fra Rhodos, der bekendtgør, at mange fugle og pattedyr nu samler forråd, blev Leif Novrup fra DOF interviewet på P4 Morgen af Hans Otto Bisgaard; Leif fortalte bl.a., at han har en mejsekasse siddende lige ved siden af et foderbræt, og at en halsbåndmus daglig fylder kassen med frø fra brættet. Desuden fortalte Leif en del om skovskaden, hvis forrådssamling er med til at sprede egen i Nordvestjylland.

17. december

Fyens Stiftstidende: Klimaet påvirker vinterfuglene

Biolog i DOF, Henning Heldbjerg, medvirker i en artikel, hvor DOF´s vintertællinger har bidraget til en videnskabelig artikel, om at klimaændringerne får ville fuglearter til at rykker deres vinterkvarterer mod nordøst. Læs artiklen i to dele  her & her.

15. december

P1: Fugle på vej mod udryddelse

Hør radioaviserne fra P1 seks min. inde her og P3 tre min. inde her.

15. december

Ritzau: Biolog: Viben og stæren kan blive udryddet

Mange aviser bringer DOF´s nyhed om, at flere danske fuglearter risikerer udryddelse. "Og hvis ikke de trusler, der er imod dem, bliver fjernet, er der risiko for, at de vil forsvinde helt fra Danmark i løbet af en generation eller to, siger biolog Knud Flensted fra foreningen." Læs artiklen her: Information, Berlingske, DR, Jyllands-Posten, BT, Kristeligt Dagblad, Ekstrabladet, JydskeVestkysten, metroxpres

13. december

MetroXpress: Fodr havens fugle uden at sprede sygdomme

Det er vigtigt at gøre sig klart, at man fodrer for sin egen skyld og ikke for fuglenes skyld. Fuglene klarer sig nok. Men det er da fint at fodre i behersket omfang, fordi man får nogle dejlige og sjove oplevelser i sin egen have, når man får fuglene tæt på, lyder det fra biolog Knud Flensted fra Dansk Ornitologisk Forening. Sådan lyder det i flere medier som Berlingske, Jyllands Posten og BT, takket være Ritzau. Læs et eksempel her. Artiklen bringes også på avisen.dk, den kan du læse her.

9. december

Nordjyske: Nu kan man sætte tal på vinterens småfugle

Der er tale om foreløbige beregninger,der kan rykkes, når vi får set nærmere på indberetningerne fra de to sidste vintre i projektet,siger Thomas Vikstrøm, projektleder i DOF. Læs artiklen her.

9. december

TV2Lorry: Sky fugl befinder sig overraskende godt i storbyens støj

Et af de bedste steder i landet at opleve fuglearten lille lappedykker er overraskende nok ved den motorvejslarmende Sjællandsbro i København. Daniel Palm Eskildsen, biolog i DOF, medvirker i klippet, som du kan se her.

8. december

Fredericia Dagblad:  Fugleinfluenza er nået til Fredericia-området: Det skal du gøre ved foderbrættet

Sigrid Andersen, direktør i Dansk Ornitologisk Forening, oplyser torsdag aften, at der nu er i omegnen af 60 vilde fugle, som indtil nu er påvist døde af den aktuelle fugleinfluenza på landsplan, men virusen kan komme til at koste mange flere vilde fugle livet. Læs med her.

30. november

P4 morgen: Ankommende havlitter på morgenkvisten

Foranlediget af dagens opslag den 30. november i Naturlommekalenderen fra Rhodos, der bekendtgør, at havlitter fra Arktis nu ankommer til de danske farvande, blev Leif Novrup fra DOF interviewet på P4 Morgen af Hans Otto Bisgaard; Leif fortalte bl.a., at havlitten er verdens almindeligste dykand, men at den normalt er sjælden på den danske vestkyst; dette efterårs megen østenvind har dog resulteret i flere observationer af arten på vestkysten end normalt. Desuden gengav Leif artens stemme.

29. november

Altinget: Her er aktørernes dom over trekløver-regeringen

 At den nye regering har et særligt fokus på enge, overdrev og biodiversitet vækker glæde i Dansk Ornitologisk Forening (DOF). Formand Egon Østergaard håber dog, at der er økonomi og politisk vilje til at sætte handling bag ordene.

”Det er godt at se, at naturområdet fylder mere tekstmæssigt. Vi har længe efterlyst, at der bliver gjort noget konkret for at stoppe tilbagegangen i biodiversitet, som man har lovet at stoppe inden 2020. Det konkluderer regeringsgrundlaget nu, at man vil gøre noget ved,” siger Egon Østergaard og fortsætter:

”Regeringen vil sætte sig nogle ambitiøse mål frem mod 2020 og 2030, så det er meget glædeligt, at man vil have en indsats på naturområdet, der bærer præg af mål, men også med konkrete initiativer, der skal sættes i søen.”

DOF håber, at planerne om naturmål vil være med til at sikre fremskridt for naturen. Egon Østergaard håber, at der med VLAK-regeringen er nye tider på vej. Noget, der er tiltrængt ifølge DOF.

”Naturen har lidt voldsomt det sidste halvandet år, hvor det nærmest har været helt usynligt fra miljø- og fødevareministerens side. Jeg opfatter de nye mål som et tegn på, at Esben Lunde nu også må tale naturens og ikke kun landbrugets sag,” siger Egon Østergaard, der råder ministeren til at samarbejde med de grønne organisationer for at omsætte initiativer til praksis. Du kan læse hele regeringsgrundlaget og Egon Østergaards dom over det her

29. november

TV2Bornholm: Flere vådområder vil gavne fugleentusiaterne

Hos Dansk Ornitologisk Forening er man glad for det nye forslag i regeringsgrundlaget om at udvide vådområderne ved Ekkodalen. Se et klip med formand for DOF Bornholm, Carsten Andersen her.

19. november

TV2: Svaner styrter i døden på stribe: Nu fjernes livsfarlig ledning i København

Københavns Kommune har nu taget hul på at fjerne de livsfarlige stålkabler omkring søerne. Man har startet med Dronning Louises Bro, der nu igen er sikker for svanerne, men arbejdet er ikke færdigt. "...en svane, der kan veje op til 10 kilo(...)falder direkte ned og slår sig ofte ihjel med det samme" siger Knud Flensted, biolog i Dansk Ornitologisk Forening. Se, og læs med her.

19. november

Tv2 Lorry: Slut med svanedød ved søerne

Her kan du se et indslag fra TV" Lorry, hvor bilog i DOF, Knud Flensted, udtaler sig i sagen, der betyder, hvor Københavns Kommune har fjernet ledninger på Dronning Louises bro i København for at redde svaneliv.

19. november

Ekstrabladet: 50.000 kr. i dusør hjalp ikke

Politiet har måtte indstille efterforskningen i spektakulær sag om drab på en kongeørn. Det er den groveste jagtovertrædelse, som jeg har set i 25 år, sagde biolog i DOF, Knud Flensted, efter fundet af den døde ørn og påpegede, hvor oprørte de var i Dansk Ornitologisk Forening. Læs med her.

18. november

Nordjyske: Kongeørnens vilde år

Trods den barske modvind tæller den isolerede nordjyske bestand nu fire par. Læs artiklen med bl.a. DOF´s artscaretaker for kongeørn,Tscherning Clausen, her. 

14. november

Politiken: Skal grævling, hjejle og stor regnspove også i sigtekornet?

Nogle ønsker mere jagt, andre mere fredning, når jagttiderne og listen over jagtbare arter skal revideres. Læs artiklen med bl.a. Egon Østergaard, formand for Dansk Ornitologisk Forening, her.

13. november

Jyllands-Posten: Sporjagt i vinternaturen

Ædespor, gnidespor eller afføring - der er masser for både børn og voksne at kigge efter i skovbunden, og sporene fortæller meget om, hvordan dyrene lever, og hvad de har lavet. For Ole Bøgh Vinther, lokalformand i Dansk Ornitologisk Forening i Østjylland, er efterårs-og vinternaturen nemlig særligt spændende i forhold til trækfugle. Læs mere her.

11. november

JydskeVestkysten: Fuglenes venner stritter imod

Protest: Fugleforeninger udtaler kritik og protest i forbindelse med helikopterplanerne på Rømø. Også Danmarks Naturfredningsforening er lodret imod. Dansk Ornitologisk Forening (DOF) mener kort og godt ikke, at en heliport på øen er forenelig med hensynet til fuglene, og foreningens sønderjyske formand, Jørn Vinther Sørensen, Haderslev, er også stærkt kritisk overfor den måde, som Tønder Kommune som planmyndighed har fremført sagen. Læs med her.

9. november

Berlingske: Her er Danmarks mest talrige fugl

Ifølge AtlasIII-undersøgelsen er skovspurven den talrigeste fugl i Danmark om vinteren. "Projektleder Thomas Vikstrøm fra DOF understreger, at tallene er foreløbige estimater, men ifølge ham er der dog »næppe nogen tvivl om, at skovspurven lige nu er den mest talrige vinterfugl herhjemme«." Læs artiklen her.

3. november

Århus Stiftstidende: Røde glenter flokkes i Østjylland

3-5 gange om ugen tæller frivilig i DOF, Hans Pinstrup, røde glenter på Danmarks bedste overvintringssted for glenter -  de bleggrønne marker mod Merringgård Skov nær Korning. Læs med her.

1. november

Metroxpress: Lig overalt: Kannibal-fugle går amok og spiser hinandens hjerner på dansk ø

"Selvom Dansk Ornitologisk Forening fortæller, at hjernen er et eftertragtet måltid for mange arter, så er det alligevel ret så makabert at se, hvordan en sød lille musvit bliver forvandlet til kannibal". Se videoen, og læs artiklen her.

1. november

TV2 Lorry: Mød gåsen der tror den er en svane

Se et kort videoklip af den berømte gås, og læs en artikel med biolog i DOF, Knud Flensted her. Metroxpress kører samme historie her, men med en anden video.

1. november

BT: Meget mystisk: I København er der en gås, der tror, den er en svane

BT bringer også historien om den adopterede gås fra Østerbro med biolog i DOF, Knud Flensted.

31. oktober

Bornholms Tidende: Fuglekiggere er rystede over video fra Christiansø: Kannibal-fugle går amok i hjerne

På Dansk Ornitologisk Forenings facebookside fortælles det, hvordan hjernen er en eftertragtet spise for mange arter, men ligefrem at opleve, hvorledes små og umiddelbart søde fugle kan gå amok i en æde-rus, kan alligevel være en vild oplevelse. Læs med, og se den drabelige film her.

31. oktober

Berlingske: På Østerbro er der en gås, der tror den er en svane

En gås på Østerbro tror, den er en svane. Den vil få et langt og ensomt liv med identitetsproblemer, forudser Knud Flensted, der er biolog i Dansk Ornitologisk Forening. Læs med her & og hør også Knud i P1 her.

30. oktober

Randers Amtsavis: Uhyggeligt fund: Masser af døde fasaner

På Dansk Ornitologisk Forenings facebookside er der en livlig debat om Karen Billerups fund af døde fasaner. Knud Flensted, der er biolog i DOF, er rystet over fundet. Vi er alarmerede over, at nogen kan finde på at smide fasaner i naturen på den måde. Vi opfordrer myndighederne til at efterforske sagen, siger han.

27. oktober

JydskeVestkysten: Frivillige hjælper fuglene ved Slivsø

Øen Lindholm i Slivsø er ved at gro til i pil og krat, og derfor har ænder og måger svært ved at yngle på stedet. Frivillige fra Dansk Ornitologisk Forening rykker ud med save og ørnenæb for at skære opvæksten ned, så øen igen kan blive attraktiv for fuglene. Læs med her.

26. oktober

Kristeligt Dagblad: Russisk sangfugl vender næbbet mod Danmark

Ornitologer overalt i landet betages af det rekordstore antal hvidbrynede løvsangere, som dette efterår har lagt vejen forbi vore himmelstrøg. Klimaforandringerne i verden kan også have indflydelse på, hvorfor fuglen netop flyver mod vest, men andre teorier går også på, at nogle fugle får fejl i deres indre kompas, så de trækker spejlvendt, siger Henrik Haaning, som er skribent for DOF’s feltornitologiske magasin, Pandion. Læs med her.

25. oktober

Altinget: EU's klimamål rækker ikke

Efter den globale klimaaftale blev indgået i Paris sidste år, har der ikke været talt om højere klimaambitioner i EU. Men nu kræver organisationerne Care, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Det Økologiske Råd, Greenpeace, Klimabevægelsen, Vedvarende Energi, Verdens Skove og WWF i et fælles høringssvar, at EU skal hæve ambitionsniveauet

25. oktober

TVSyd: Hornugle med brækket vinge: Nu har den det godt igen

En stor hornugle er nu blevet sluppet tilbage i naturen, efter dens brækkede vinge er helet. Uglen blev i september måned fundet med en brækket vinge. Da vi ikke har ret mange i Danmark, så er det med at passe godt på dem, vi har, siger Klaus Dichmann, formand for Dansk Ornitologisk Forenings uglegruppe. Læs med, og se en kort film af genudsættelsen her.

24. oktober

P4: Gæstende sortmejser på morgenkvisten

Foranlediget af dagens opslag den 24. oktober i Naturlommekalenderen fra Rhodos, der bekendtgør, at tusindvis af sortmejser nu kan gæste Danmark nordfra, læste Hans Otto Bisgaard på P4 Morgen op fra DOF’s hjemmeside om arten; han nævnte bl.a., at arten kan yngle i forladte musereder mellem trærødder.

20. oktober

Tv2Lorry: Stenpikker Deluxe: Meget sjælden fugl spottet i Gilleleje.

Her kan du læse en kort reportage fra isabellestenpikkeren med en medvirkende doffer.

20. oktober

TV ØST: Børnene kom helt tæt på: Slap småfugle løs

Se et kort indslag fra DOF og FVFs ørnearrangement på Lyttesholm her.

17. oktober

Tv2Nord: Nyt fuglecenter på vej i Skagen

Skagen Fyr kommer fra maj næste år til at danne rammen om et unikt fugleoplevelsescenter. Bag centret står Naturstyrelsen, Dansk Ornitologisk Forening og Nordea-fonden. Se med her.

17. oktober

TV2Nord: Det Grå Fyr skal have nyt navn - kom med dit bud

Det Grå Fyr i Skagen skal have nyt navn. Fremover skal fyret nemlig ikke guide skibe, men i stedet være et internationalt fyrtårn for trækfugleoplevelser. Læs med her.

6. oktober

Flere medier: Flere trækfugle ændrer adfærd og overvintrer i Danmark.

Stor stigning af grågæs, der vælger at overvintre i landet, er kun begyndelsen, mener formand for DOF, Egon Østergaard. Læs med hos Politiken, Berlingske, dr.dk, BTEkstra Bladet, Information og  JV.    

2. oktober

Samvirke: Efterårsguide til de bedste rovfuglesteder i Danmark. 

Naturelsker, naturformidler og medlem af Dansk Ornitologisk Forening Sebastian Klein kommer med anbefalinger til nogle af de bedste steder, du kan se rovfugletræk om efteråret i Danmark. Læs mere her.

2. oktober

Samvirke: 8 rovfugle, der trækker om efteråret

Naturformidler og medlem af Dansk Ornitologisk Forening, Sebastian Klein, er kommet med bud på nogle af de rovfugle, du kan se trække over Danmark fra august til november. Læs her.

30. september

Frederiksborg Amtsavis: Stor glæde i Auderød Havn

Dansk Ornitologisk Forenings lokalafdeling i Nordsjælland var til lokalplanen indkommet med en række indsigelser mod projektet, da man ikke var enig i en række forhold omkring sejladsaktiviteten og frygtede, at en række fuglearter ville få forringede levevilkår. Alle disse indsigelser er imidlertid blevet afvist af administrationen i Halsnæs Kommune. Læs et uddrag af artiklen her.

29. september

Flere danske medier: Ornitologer frygter giftdrab efter nyt fund af død havørn

Havørne-hannen blev fundet nær Smørum og blev bragt til DTU Veterinærinstituttet. Her har man påvist, at fuglekroppen havde et højt indhold af stoffet carbofuran.

Læs mere hos diverse aviser: Information, Berlingske, BT, Kristeligt Dagblad, Metroxpres, JydskeVestkysten. Desuden skriver mindst 14 lokalaviser også om sagen.

29. september

TV2 Lorry: Havørn forgiftet i Nordsjælland

Problemet med forgiftede rovfugle spredt sig til Nordsjælland, hvor en havørn er fundet død. Læs, og se med her, hvor DOF´s biolog, Knud Flensted medvirker.

29. september

P4 København: Forgiftet havørn i Nordsjælland. 

Hør et indslag med biolog i DOF, Knud Flensted her. Spol frem til ca. 1 time og 37 min.

23. september

Kristeligt Dagblad. Der er rekordmange steppehøge i Danmark

Aldrig tidligere er der set så mange steppehøge på vores breddegrader, som det har været tilfældet i 2016. "Det er næppe urealistisk, at vi en dag vil få steppehøgen som ynglefugl i Danmark,” siger ornitolog Henrik Haaning Nielsen. Læs med her.

20. september

Altinget: Naturorganisation: Planeten står ved en skillevej

I starten af september satte 10.000 statsledere, forskere og NGO´ere hinanden stævne midt i Stillehavet til verdens indtil nu største kongres omkring naturbevarelse, heriblandt DOF´s leder af den naturfaglige afdeling, Mark Desholm. De diskuterede og udviklede sammen en plan for de næste års globale indsats for naturen. Læs artiklen fra de tre danske deltagere her.

16. september

P4 Morgen: Trækkende fluesnappere på morgenkvisten

Foranlediget af dagens opslag den 16. september i Naturlommekalenderen fra Rhodos, der bekendtgør, at mange fluesnappere, både grå og brogede, passer Danmark på vej sydover, blev Leif Novrup fra DOF for anden dag i træk interviewet på P4 Morgen af Hans Otto Bisgaard; Leif fortalte bl.a. om de små hår omkring fluesnappernes næb, der hjælper fuglene med at mærke insekterne.

15. september

P4 Morgen: På morgenkvisten: Husk frugt til fuglene 

Foranlediget af dagens opslag den 15. september i Naturlommekalenderen fra Rhodos, der bekendtgør, at man skal huske at efterlade noget frugt til fuglene, blev Leif Novrup fra DOF interviewet på P4 Morgen af Hans Otto Bisgaard; Bisgaard indledte med at spørge Leif, om han nu også huskede dette, hvortil Leif svarede, at han faktisk godt kunne være slem til at efterlade al havens frugt til fuglene!

14. september

TV2 Østjylland: Nu er havørneungerne begyndt at komme ned til Egå Engsø

Rovfuglene er blevet lidt af et tilløbsstykke i Egå, hvor Bjarne Golles mærker en stor interesse for de specielle fugle, som man normalt ikke ser i den danske natur. Læs, og se med her.

12. september

DR: 7 tips til nybegyndere: Sådan kigger du på fugle

Du kan kigge på fugle overalt, du behøver ikke dyrt udstyr, og hvis du bruger lidt tid på det, bliver du hurtigt dygtigere end flertallet. Læs med her, når Fugleværnsfondens, Allan Gudio Nielsen, giver gode råd.

8. september

TV ØST: Havørneunge fra 2014 lever i bedste velgående

For to år siden kunne ørne-interesserede følge med på et af Dansk Ornitologisk Forenings (DOF) webcams, da to små, dunede havørneunger slog hul på ægget i deres rede på Lolland. Og nu har Ole Friis Larsen, medlem af hovedbestyelsen i DOF, spottet en af de to unger igen – nemlig hannen. Læs med og se klip fra ynglesæsonen her.

8. september

Kristeligt Dagblad: Stærene flyver aftensolen sort

Hvert forår og efterår tiltrækker vådområder i marsken stære i hundredtusindvis, og deres formationsflyvning er blevet et stort tilløbsstykke. DOF´s biolog, Knud Flensted, medvirker i artiklen, som du kan læse en bid af her.

31. august

Kristeligt Dagblad: Det er blevet lettere at tælle fugle

Ny metode kan sætte et præcist tal på antallet af danske ynglefugle. Det er DOF´s TimeTælleTure, som bringer de nye og mere retvisende tal.  Resultatet antyder, at der er flere overraskende bestandsvurderinger i vente fra TimeTælleTurene,” siger biolog, Thomas Vikstrøm fra DOF, som leder Atlas III-projektet. Læs mere her.

30. august

Berlingske: Ni at glæde sig til

Berlingske bringer ni gode udstillinger, som man bør besøge den kommende tid, heriblandt Himlens Fugle. Fugle er et genkommende motiv i maleriet – og da det i 2016 er 50-året for stiftelsen af Fugleværnsfonden, markeres det på Sophienholm med en udstilling om... fugle. Læs hele opslaget her.

29. august

P4 Morgen: Trækkende landsvaler på morgenkvisten

Foranlediget af dagens opslag den 29. august i Naturlommekalenderen fra Rhodos, der bekendtgør, at de første landsvaler nu forlader landet, blev Leif Novrup fra DOF interviewet på P4 Morgen af Hans Otto Bisgaard; Leif Novrup kunne bl.a. fortælle, at nok forlader de første landsvaler os nu, men det er også dén af svalerne, der bliver her længst.

26. august

TV ØST: Sjældne vandrefalke stjålet fra rede

For andet år i træk er der forsvundet unger fra en vandrefalkerede på Møn, og ornitologer frygter, at de få dage gamle unger er blevet fjernet af rederøvere. Det fortæller Berlingske, Kid´s News, BT, Kristeligt Dagblad og flere. Se med i TV ØSTs indslag her, hvor vandrefalkeekspert, Niels Peter Andreasen fra DOF, medvirker og fortæller meget mere.

24. august

Landbrugsavisen: Biolog: Håb for flere storke i Danmark - landbruget kan hjælpe 

Knud Flensted, biolog ved Dansk Ornitologisk Forening, siger, at storken og landbruget historisk set har hørt sammen, men at afvandingen af Danmark har ført til , at fødegrundlaget er væk. Men der er håb for, at storken kan vende tilbage, siger han.

22. august

TV2: Havørne yngler nu på Bornholm

For første gang er det lykkedes at dokumentere ynglende havørne på Bornholm. Se optagelserne fra TV2/Bornholm her.

19. august

Flere medier: Sjælden rovfugl skudt i Danmark

TV2TV ØST, Ekstra Bladet og BT bringer web-versioner af opslaget på DOF's Facebook-side om en skudt vandrefalk på Sydsjælland. DOF-biolog Knud Flensted citeres. 

19. august

Kristeligt Dagblad: Dårlig ynglesæson for Danmarks hedehøge

Avisen skriver ud fra DOF's egen nyhed om hedehøgen, at rovfuglen i 2016 har taget sig et dramatisk styrtdyk i ynglesucces. Kilde er Michael Bødker Clausen fra DOF's Projekt Hedehøg. Læs her.

17. august

TV Syd: Katastrofal ynglesæson for den "sønderjyske" hedehøg

TV Syd skriver ud fra DOF's egen nyhed om hedehøgen, at rovfuglen i 2016 har taget sig et dramatisk styrtdyk i ynglesucces. Kilde er Michael Bødker Clausen fra DOF's Projekt Hedehøg. Læs her.

16. august

TV 2: Lattermåge set på Bornholm

For første gang nogensinde er den sjældne lattermåge blevet set på Bornholm, fortæller TV 2 Bornholm, der omtaler DOF Bornholm. Se indslag her.

10. august

Flere medier: Ornitologer øjner håb om flere storke i Danmark

Sådan lyder det i cirka 30 webmedier, som bringer Ritzaus nyhed skrevet ud fra DOF's egen nyhed om et 3. ynglepar af hvid stork for første gang i ti år. DOF's biolog Knud Flensted vikarierer for DOF's storkeekspert Hans Skov og når ud til titusindvis af læsere via blandt andre b.dkjp.dk, nordjyske.dk, tvmidtvest og jv.dk. Hans Skov når dog med i slutspurten i en artikel i Viborg Stifts Folkeblad i avis og på web samt i Radio NOVA.

7. august

Jyllands-Posten: Entusiaster samles om fugle

Se en flot omtale af den uofficielle DOF-side på facebook, som bl.a. administreres af bilog i DOF, Knud Flensted. Læs artiklen her.

7. august

JydskeVestkysten: Når naturen bliver overhalet indenom

DOF-biolog Knud Flensted medvirker i artikel i Jydske Vestkysten om, at med nye dna-resultater er blandt andre fuglenes systematik under kraftig revision. Læs mere om, hvordan dna-værktøjer kan vende rundt på vores hidtidige systematiske inddeling af fuglene her.

 2. august

SN.dk: Ørnes ynglesucces gav stort publikum

Op mod 300 personer dukkede op til DOF og Hillerød Kommunes rovfuglearrangement ved Pølebro. Læs med her.

29. juli

stiften.dk: Hold øje med himlen: To nye havørne er kommet til Aarhus.

Det var genstand for stor bevågenhed fra ornitologer, fotoentusiaster og andet godtfolk, at to havørne havde slået sig ned ved Egå Engsø for godt halvandet år siden. Og det var genstand for endnu større opmærksomhed, da det et år senere kom frem, at de havde bygget rede. Læs mere her.

23. juli

tv2Bornholm: Ornitolog: Her kan du se havørnefamilien

En stor begivenhed har fundet sted i fugleverdenen, da havørnene for første gang med sikkerhed har ynglet på Bornholm. Læs med her.

22. juli

politiken.dk: De stjæler din nattesøvn, hapser din mad og skider på din bil.

Dansk Ornitologisk Forening, som også sidder i rådet, anerkender, at sølvmåger kan være til gene visse steder i byerne, men er modstander af omfattende jagt på de store fugle. Læs med her.

20. juli

DR1: Kan du kende fuglens sang?

Erik Agertoft fra DOF København medvirker i Aftenshowet og fortæller om det at hjælpe til forskningen ved at være med i Atlas III. Der er desuden også en gættefuglsquiz. Se med her.

17. juli

Jyllands-Posten: Han kan genkende alle landets fuglestemmer: »Jeg er meget taknemmelig for stadig at have en god hørelse«

Jyllands-Posten bringer en artikel om DOF´s Atlasprojekt, og hvordan det skaber gyldige forskningsresultater. Desuden medvirker ornitolog, Mogens Hall Pedersen, og projektleder, Irina Levinsky fra DOF.

15. juli

fyens.dk: Ornitologisk aftenskole var et pubklikumshit

Dans og Lær har spredt stor begejstring på Love In de sidste fire år med deres karakteristiske blanding af funk og fuglekvidder indspillet på kassettebånd af Dansk Ornitologisk Forening i 60'erne. Læs mere her.

15. juli

Kristeligt-dagblad.dk: Muligheden for at se en havørn har aldrig været bedre.

Læs bl.a. om Kim Skelmoses første møde med en havørn her.

12. juli

TV2 Lorry: For første gang har både fiske- og havørne samtidig unger i rederne i Gribskov.

Lorry bringer et indslag om de ynglende ørne i Gribskov. Biolog i DOF og formand for DOF UNG, Vicky Knudsen, medvirker i indslaget som du kan se fra 2:20 min. her.

12. juli

Ritzau: Ornitologer i ekstase over to kuld ørnerunger i Gribskov (desværre med en stavefejl)

Flere store medier bringer den glade nyhed om to slags ørneunger i Gribskov. Bl.a. Jyllands-Posten, Berlingske, BT, DR, Metroxpress, Kristeligt Dagblad, JydskeVestkysten m.fl. Læs med hos Information her.

12. juli

DR: Ulovlig gift dræber igen danske rovfugle

Undersøgelserne af to nyligt døde rovfugle, havørn og rød glente, viser, at det endnu en gang er det ulovlige giftstof, carbofuran, der har slået fuglene ihjel. Giften bliver lagt ud af kriminelle, som ikke ønsker dyrene i deres område. Det har indtil videre kostet både tårnfalke, kongeørn, røde glenter og flere havørne livet. DOF melder løbende sagerne til politiet. Læs med her.

12. juli

DN.dk: EU skal se på massivt udslip af kvælstof fra Fredericia

 Dansk Ornitologisk Forening har sammen med Danmarks Naturfredningsforening, Det Økologiske Råd og Danmarks Sportsfiskerforening skabt et Målopfyldelsesråd, som kræver, at EU lægger pres på den danske regering, der med sin øgede kvælstofudledning ikke kan leve op til EU´s vandramme- og nitratdirektiv. Læs her.

9. juli

Globalnyt.dk: Passioneret naturven som midlertidig WWF-general.

 Hovedbestyrelsesmedlem og medlem af DOF´s Naturpolitisk Udvalg, Peter Bonne Eriksen, er blevet konstitueret General i WWF. Læs mere her.

8. juli

TV2: Danske rovfugle dør af forbudt gift

Det forbudte giftstof carbofuran er stadig skyld i mange døde rovfugle. Biolog i DOF, Knud Flensted udtaler bl.a. " Meget taler for, at giften er købt og importeret illegalt via nettet med det formål at slå dyr ihjel(...) på visse egne og i kredse, der ikke bryder sig om rovdyr eller andre dyr, som så forgiftes." Mange andre medier bringer også nyheden. Læs med her.

23. juni

P4: Stæren forsvundet på Sjælland.

P4 bringer biolog i DOF, Henning Heldbjergs, undersøgelse om stærens tilbagegang i deres nyhedsudsendelse kl. 17.10.

23. juni

Netnatur.dk: Stæren mangler køer på græs.

Flere medier fortæller, hvordan ny forskning fra DOF og Aarhus Universitet for første gang dokumenterer , at stærens voldsomme tilbagegang nøje  hænger sammen med, at færre køer kommer ud af staldene for at gumle græs …

22. juni

TV ØST: Sjælden gåsegrib på visit

TV ØST bringer et indslag fra Bøtø Nor og interviewer Gert Jeppesen og ungdomsmedlem Anton Liebermann om oplevelsen med gåsegribben. Se med fra ca. 15. min. her.

15. juni

Sn.dk: Mystik om døde råger på Munkebakken

Biolog hos DOF, Knud Flensted, kommenterer to fund af i alt ti døde råger i Næstved. " Det lyder usædvanligt", og derfor er et par af fuglene sendt til undersøgelse på DTU - Veterinærinstituttet. Læs med her.

15. juni

P4: Skrigende ugleunger på morgenkvisten

Foranlediget af dagens opslag den 15. juni i Naturlommekalenderen fra Rhodos, der bekendtgør, at ugleungerne nu kan høres skrige på mad om natten, citerede P4 Morgens Hans Otto Bisgaard følgende fra Pandion: ”Hvis nuttethed ellers kan måles, vil der være maksimalt udslag på sødmebarometerets skala, når vi taler om natuglens nysudfløjne unger.” Fra samme artikel citerede han endvidere det ”fremtrædende medlem af DOF” (som han sagde) Knud Flensted for, at der hvert år, når natuglerne har unger, er folk, som henvender sig i misforstået barmhjertighed for at få de små ugler ”indlagt” på en vildtplejestation, men at det er yderst sjældent, at der er behov for det.

13. juni

DR: DOF: Forkert at skyde flere skarver

Egon Østergaard, formand for DOF, går i forsvar for skarven efter, at miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen (v) lægger op til en ny forvaltningsplan, som dæmmer op for en øget jagt på den EU-fredede skarv. Læs med her.

12. juni

TV MIDTVEST: Minister skærper indsats mod skarven

Fomand for DOF, Egon Østergaard, er uforstående over for Venstres forslag til skærpet jagt på skarven. " Der er masser af Laks, så der er slet ikke nogen grund til at fortsætte bekæmpelsen af skarv" - siger Egon Østergård. Læs her.

2. juni

P4 MORGEN: Ynglende vadefugle på morgenkvisten

Foranlediget af dagens opslag den 2. juni i Naturlommekalenderen fra Rhodos, der bekendtgør, at mange vadefugle nu har unger på vores kyster, og at man skal vise hensyn til dem, blev Leif Novrup fra DOF interviewet på P4 Morgen af Hans Otto Bisgaard; Leif Novrup fortalte bl.a. om den store præstekraves afledningsadfærd.

31. maj

Ornitologer jubler. Sjælden fugl set på Christiansø

Fundet af vestpalæarktis´ første sinkiangløvsanger omtales i mange medier og nyhedsudsendelser. At det var tv-ansigtet, Sebastian Klein, der fandt fuglen har nok medvirket yderligere til dækningen af denne vilde historie.

Aftenshowet havde Sebastian Klein med på telefon og Vicky Knudsen i studiet. Se med her.

31. maj

P4 MORGEN: Hvislende vendehalse på morgenkvisten

Foranlediget af dagens opslag den 31. maj i Naturlommekalenderen fra Rhodos blev Leif Novrup fra DOF interviewet på P4 Morgen af Hans Otto Bisgaard om vendehalsen; Leif Novrup fortalte bl.a. om, hvordan ringmærkere kan blive helt forskrækkede over fuglen, når den spiller slange!

27. maj

Information: Nattergalen synger på sidste vers i Danmark

Flere store medier b.la.; BT, Politiken, Kristeligt Dagblad, Berlingske, Jyllandsposten og MetroXpres bringer DOF´s nyhed om nattegalens tilbagegang, som punktællingerne har vist. Læs med i Information her.

26. maj

Naturmødet i Hirtshals

DOF var naturligvis stærkt repræsenteret ved Naturmødets verdenspræmiere. Her deltog flere doffere i diverse debatter. Her kan du se Egon Østergaard i debatten "Hvad er det for en natur vi vil have?" 

25. maj

P1 DEBAT: "En gave til danskerne"

Hør med, når Egon Østergaard medvirker i en debat om regeringens - efter eget udsagn meget ambitiøse naturpakke - med Carsten Bach, Liberal Alliance, Maria Gjerding, Enhedslisten, Ella Maria Bisschop-Larsen, Danmarks Naturfredningsforening og  Lars Hvidtfeldt, Landbrug & Fødevarer. Lyt med her.

22. maj

TV SYD: Politiet efterforsker ulovlig jagt på Mandø

Politiet i Ribe efterforsker i øjeblikket to sager om ulovlig jagt på Mandø. Dansk Ornitologisk Forening mener i forvejen, at lodsejerne har fået for frie tøjler på Mandø. Læs bl.a. næstformand i DOF, Marco Brodde, udtale sig her.

20. maj

TV2NORD: Lodsejer fjerner fredet rovfugls ynglested

En lodsejer ved Sæby har fældet et træ, hvor en rød glente har ynglet de sidste fire år. Det kostede tre glenteunger livet og en politianmeldelse fra DOF. Læs historien her.

11. maj

DR1: Vicky igen med i Vores Vejr

Biolog i DOF og formand for DOF UNG, Vicky Knudsen, er med i studiet for at fortælle om returtræk. Se med her fra omkring 5:30min.

11. maj

Flere medier: Gråspurven er på hastig tilbagegang i Danmark

Kristeligt Dagblad, Information, JP, Berlingske, BT, MX, DR og flere andre bringer nyheden om gråspurvens kraftige tilbagegang i Danmark. Biolog i DOF, Thomas Vikstrøm, citeres bl.a.; "Skovspurven virker til at være mere tilpasningsdygtig end gråspurven." i Information.  Radioavisen på P4 citerer Kristeligt Dagblads artikel - hør med her fra cirka 5:40 min.

10. maj

Berlingske: Rederøvere kan true sjældne fugle

Berlingske bringer på baggrund af en finsk historie om en forretningsmand, der var besiddelse af 10.000 ulovlige æg og sjældne fugle en perspektiverende artikel. Heri interviewes biolog i DOF, Knud Flensted, der bl.a. citeres; " alle samlinger, der ikke er registreret af Naturstyrelsen, er ulovlige." Læs med her.

9. maj

Bornholms Tidende: Dagens Navn: Vicky Knudsen

Formand for DOF UNG og biolog i DOF, Vicky Knudsen interviewes om sin passion for fugle og sin rolle i DOF UNG.

9. maj

Tv2 Lorry bruger HejreTv.dk som afslutning på udsendelse.

Tv2 Lorry bruger et klip fra HejreTV.dk som afslutning på deres 19.30-nyheder. Her opfordrer de bl.a. til at følge med live og dukke op til hejre-foredrag i Frb. Have følgende aften. Se klippet her.

5. maj

TV2: Uglemor i nervepirrende duel med sulten ræv: - Det er en storslået og helt unik duel

Flere medier herunder; TV2, DR og Politiken bringer en artikel med videon af rævens mislykkede angreb på UgleTv.dk-reden. Se med hos TV2 her.

5. maj

DR: Tag på trækfuglefestival i Skagen

DR bringer en artikel om Fuglefestivalen med en opfordring til at deltage. Læs med her.

4. maj

Aftenshowet på DR1: Danskerne vil ud og se på fugle

Vicky Knudsen, Daniel Palm Eskildsen og Mads Oddershede - alle fra DOF UNG - medvirker i Aftenshowet til en snak om, hvorfor det er så fedt at se på fugle. Se med her.

4. maj

DR: Fede havørneunger har ro i reden

DR skriver om webørnenes hidtidige ynglesæson 2016 vs. den dramatiske i 2015 samt lidt baggrundsviden om havørnen i Danmark. Læs her.

3. maj

DR1: Vicky med i Vores Vejr

Biolog i DOF, Vicky Knudsen, er live igennem fra Bornholm til "Vores Vejr". Her taler hun om de gunstige vejrforhold ifbm. "Det store fugletræk".

2., 3. og 8. maj 

P4 Bornholm

Vicky Knudsen, biolog i DOF, interviewes flere gange ifbm. DRs "Det store fugletræk" og den samtidige livestreaming fra Bornholm.

21. april

DR: Dansk Ornitologisk Forening under sig over mågeproblem

Biolog i Dansk Ornitologisk Forening, Knud Flensted; sætter spørgsmålstegn ved måge-problemet i Holbæk Kommune og kommer med to andre måder at bekæmpe måger på. Læs med her.

20. april

Ritzau: Truede frøer og vadefugle venter på landmændene

Ritzau skriver om den nye naturplan, som fremlægges i dag. I artiklen udtaler DOF`s biolog, Knud Flensted, bl.a. at planens succes afhænger af kommunernes økonomiske velvillighed, som skal gøre forslaget attraktivt for landmændene. Flere medier bringer nyheden bl.a. Information, BT, Jyllands-Posten og Altinget. Læs med fra Information her 

18.april

DR: Ørn fanget i cykelkurv: Tilstand er kritisk

DR bringer nyheden om havørnen, der pludselig dukkede op under en cykelkurv i en baggård i Århus. Artiklen indeholder også et klip fra Aftenshowet, hvor Kim Skelmose fra Projekt Ørn medvirker. Bl.a. TV2 og BT bringer ligeledes nyheden. Læs, og se med her.

14. april

Politiken: Udsigten over bugten blev reddet af en følsom fugl

DOF´s repræsentant i sagen om en kystnær havvindmøllepark i Sejerø Bugten, Søren Mark Jensen, interviewes i Politiken efter sortandens sejr over energiforligets partier. Læs interviewet og baggrunden for sejren her.

Flere andre store medier bringer også nyheden.

13. april

Tv2 Lorry: Ny Danmarksrekord: Tidlige gæslinger i Gentofte Sø

DOF´s hb-medlem, Hans Meltofte, perpspektiverer i en artikel de rekordtidlige gæslinger til verdens klimaforandringer. Læs med her.

8. april

Politiken: Sjælden kongeørn fik "punkteret" kraniet i kamp nord for Limfjorden

Nyheden om endu en dødfundet kongeørn bringes af bla. Politiken, Nordjyske, TV2.dk og en af Norges ledende aviser, Aftenposten. 

31. marts

Videnskab.dk: Klimaforandringerne får fugle til at flytte mod nord

DOF´s hovedbestyrelsesmedlem, Hans Meltofte, citeres i en artikel på baggrund af et studie af klimaforandringernes indvirkning på fuglebestandende i Nordamerika og Europa. Læs den her.

23. marts

DR: Dusør på 50.000 kroner i sag om skudt kongeørn

En privatperson har udlovet en dusør på 50.000kr i jagten på den skuddræbte kongeørns morder. Flere medier bringer nyheden - bl.a. P1, P4, Bt, Jyllandsposten og politiken. Læs med her.

19. marts

Ritzau: Reality-tv fra hejrekoloni nidt i storbyen

Flere store medier bringer nyheden om DOF`s netop søsatte redekamera fra fiskehejrekolonien i Frederiksberg Have. Her er det Børsen.

16. marts 

Berlingske: Sjælden kongeørn fundet skudt ved Limfjorden.

Berlingske, BT, Politiken, Ekstrabladet, Kristeligt Dagblad og flere andre skriver om den skuddræbte kongeørn, som blev fundet 12. marts. Den næsten opløste ørn blev sendt til røntgenfotografering, hvilket fastslog dødsårsagen. 

"Gerningsmanden kan ikke have været i tvivl om, at han skød en kongeørn, for skuddet er affyret på tæt hold, og haglene sidder tæt", understreger Knud Flensted, biolog i DOF. Læs med her.

12. februar

altinget.dk: Drop dykningen af dårlig landbrugsjord

DEBAT: DOF's formand foreslår, at lade de drænede marker, som alligevel kun giver bøvl i landbrugsdriften, blive til naturenge og vådområder, der kan fremme biodiversiteten, foreslår DOF-formand Egon Østergaard. Der er potentiale for en klar win-win-situation, skriver han. Læs det her

10. februar

altinget.dk:Naturpakke: Her er aktørernes drømme og værste mareridt

DOF's formand håber, at Eva Kjer Hansen vil gøre ligeså meget for naturen, som hun har gjort for landbruget. Han forklarer, at DOF allerede har sendt tyve forslag til ministeren, hvori vi har mange forskellige ønsker. Vi håber, at der også kommer til at være initiativer uden for skovarealerne som for eksempel ved ådale og moser. Desuden ønsker vi en overordnet planlægning for, hvad der skal ske med de danske lavbundsarealer. Formanden udtrykker også, at skrækscenariet vil være, hvis indholdet af naturpakken kun kommer til at blive nogle løse tanker om fremtiden for de danske skove de næste 15 til 20 år. Vi har i den nye naturpakke brug for nogle helt konkrete initiativer. Læs det her med log-in. 

4. februar

TV SYD: Fuglene forsvinder

DOF's Caretaker-rapport får via DOF's nyhed sendetid med DOF's næstformand, Marco Brodde, fra Vadehavet. Se indslag her.

3. februar

TV LORRY: Brødaffald i bunker i parker

DOF's biolog Knud Flensted medvirker i indslag om brødbanditter, der smider mad i parker og ved søer.

3. februar

altinget.dk om DOF's nye Carertaker-rapport: Fuglebeskyttelsen er ikke flyvende

altinget.dk skriver, at DOF's nye Caretaker-rapport viser, at den danske fuglebeskyttelse har det dårligt. Halvdelen af de vigtigste danske fugleområder er i en utilfredsstillende tilstand, lyder det. Forfatter på rapporten, Thomas Vikstrøm, medvirker i artiklen, som kan læses her med log-in.

2. februar

Resultat af havørnevinter-tælling fra DOF's Projekt Ørn omtales i flere medier:

Ritzau skriver historien om vinterens mange havørne. Flere medier bringer artiklen, f.eks. DR og Berlingske, men også Kristeligt Dagblad, Frederiksborg Amts Avis, Ekstra Bladet, BT, Helsingør Dagblad, Skive Folkeblad, Horsens Folkeblad, Vejle Amts Folkeblad, Fredericia Dagblad, Nordjyske Stiftstidende, Morsø folkeblad, Århus Stiftstidende, Randers Amtsavis, Viborg Stifts Folkeblad, Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Folketidende (Lolland-Falster). Mange steder i rigtig flot opsætning med foto eller grafik. 

DR Radioavisen på P1 og P4 tager historien og har Ole Friis Larsen, HB-medlem og aktiv i DOF's Projekt Ørn direkte igennem fra Roskilde Fjord. Lyt her ved 12.30

Havørne i DK er igen godt børnestof, da DR Ultra Nyt også fortæller om DOF's tælling af havørne i Danmark. Se indslag her.

2. februar

DR: Verdens vådområder fejres

DR Viden fortæller med DOF-biolog, Knud Flensted som kilde om Ramsar-konventionen på World Wetlands Day. Læs artikel her. DOF's næstformand, Marco Brodde, udtaler sig desuden i DR P4 om emnet.

2. februar

Politiken: Naturen er det hele, naturligvis

DOF er medunderskriver af dagens kronik i Politiken, hvor budskabet er, hvorfor man skal arbejde for naturbeskyttelse i landbrugslandet. Læs den her.

29. januar

Vintergæstende bjerglærker på morgenkvisten

Foranlediget af dagens opslag den 29. januar i Naturlommekalenderen fra Rhodos, der bekendtgør, at bjerglærken, der yngler på heder og tundra højt mod nord, nu kan ses i Danmark, interviewede P4 Morgens Hans Otto Bisgaard Leif Novrup fra DOF herom; Leif Novrup henviste bl.a. til de seneste observationer i DOFbasen af ’den lille djævel”, som han kaldte bjerglærken.

27. januar

Radio24syv: Vinter og fuglefodring

DOF-biolog Knud Flensted deltager i radioprogram om vinter, fugle og fodring på Radio 24/syv direkte ca. 30 minutter.

22. januar

Weekend-avisen: Fest i haven

Weekendavisens haverubrik handler fuglefodring med flere henvisninger til DOF og til Fugleværnsfondens naturvejleder, Allan Gudio Nielsen. Han skriver bl.a. ”Fra tid til anden sættes der dog spørgsmålstegn ved fuglefodringen. Nogle mener, at det er at blande sig i naturens ”orden” og at sætte selektionen ud af kraft; man skulle hellere lade konkurrencen og den stærkestes ret råde, fremfor at udbetale bistandshjælp til således klientgjorte fugle”.

13.-17. januar

Flere aviser: Katteejere er også fuglevenner

DOFT's undersøgelse af havefugle finder vej i en artikel, som bringes i flere lokalmedier med Hans Meltofte som kilde: Dagbladet, Frederiksborg Amts Avis, NORDVESTNYT, Sjællandske, Jyske Vestkysten, Midtjyllands Avis, Skive Folkeblad.

13. januar

DR P1: Unge skal i gang med fuglekiggeri

Der er ikke noget hipt over at kigge på fugle, hvis man er ung, mener P1 Eftermiddag. Det vil Naturhistorisk Museum og Dansk Ornitologisk Forening dog lave om på. Vicky Knudsen, formand for Dansk Ornitologisk Forening Ungdom, tager med journalist og to unge fugle-ukiggere på jagt efter skovhornugler og andre fugle. Sociolog giver sine bud på unge og fuglekiggeri samt på de metoder projektet vil bruge for at få flere unge til at opdage fuglene. Lyt her.

13. januar

DR P1: Storken i Danmark

"Vi sulter storken ud af landet" kan man læse i et indlæg i Politiken, hvor regeringen bliver kritiseret for igen at ville tillade, at der kan sprøjtes og gødes på de danske enge. Kritikken kommer fra afdelingschef i naturfaglig afdeling i Dansk Ornitologisk Forening, Mark Desholm. Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen svarer på kritikken. Desuden opridses storkens betydning som dansk nationalklenodie. Lyt her.

13. januar

DR P4 Sjælland: Det hjælper ikke fuglene at fodre dem

Det siger naturvejleder i Naturstyrelsen. Hvis du vil fodre fuglene, er hjemmelavet mad et hit, siger Allan Gudio Nielsen, naturvejleder i Fugleværnsfonden.
- Hvis man virkelig vil snuppe naboernes fugle, skal man lave sine egne fuglekugler, hvor man kan give fuglene en "Noma- oplevelse", siger naturvejlederen. Historien får plads både i lyd og på skrift. Læs her

13. januar

DR: Flere rød glente overvintrer i Danmark

DR P4 Trekanten både skriver og laver lyd om rød glente med DOF-medlem Hans pindstrup som begejstret glente-fan og med artskoordinator Kim Skelmose som DOF-kilden. Læs her

12. januar

Politiken: Storken sultes ud af Danmark

Regeringen har bebudet en af-beskyttelse af ca. 360 km2 ferske enge, strandenge, overdrev og heder. Et helt uforståeligt træk netop i disse år, hvor vi har lovet EU og FN at få stoppet tilbagegangen i den biologiske mangfoldighed. Det skriver Mark Desholm, Afdelingschef for Naturfaglig Afdeling i DOF, i et debatindlæg i Politiken

12. januar

Storkjove fundet død i Bornholms Lufthavn

Blot fem gange er en lignende fugl blevet observeret ved Bornholm de seneste 15 år, fortæller Bornholms Tidende med DOFbasen som kilde. Læs her.

5. januar

altinget.dk: Forskere: Prioritering og ambition er ikke det samme, Meltofte

De grønne NGO’er burde koncentrere sig om at hæve det politiske ambitionsniveau frem for at gå i rette med prioriteringen af midlerne til naturbeskyttelse, lyder det i samklang fra tre forskere, som svarer på Hans Meltoftes debatindlæg. Læs det her.

5. januar

DR: En finke af kraftig bygning på morgenkvisten

Foranlediget af dagens opslag den 5. januar i Naturlommekalenderen fra Rhodos, der bekendtgør, at kernebideren med det store næb nu kan træffes i haverne, hvor den søger efter kirsebærsten, læste P4 Morgens Hans Otto Bisgaard op fra DOF’s hjemmeide om arten, ligesom han afspillede artens stemme. Hjemmesidens tekst om, at ”Kernebideren er en kraftigt bygget finke” foranledigede Bisgaard til at tilføje: ”Tag den!”.