Udskriv

På kortet nedenfor kan du se ørnenes bevægelser de sidste dage. Du kan også få animeret ørnens rute fra det sidste døgn ved at trykke på "play"-ikonet under kortet.

Seneste update:

13-02-2018

Trist nyt: Vi har desværre måttet konstatere, at den unge havørn, Elna, er død. Efter en periode med inaktivitet blev hun i dag fundet død for foden af et træ i det store skovområde øst for Slagelse. Vi er ved at få undersøgt dødsårsagen. Fundet følger i rækken af flere dødfunde havørne i den seneste tid. Søsteren, Gunhild, har som sædvanligt tilbagelagt store afstande de sidste dage og bevæger sig stadig rundt i området ved Tissø. 

01-02-2018

Luft under vingerne: Det lader til, at de to havørne har udnyttet blæsevejret i den seneste tid. De to ørne har nemlig bevæget sig en del mere end de plejer. Især Elna har tilbagelagt længere flyveture og hun var fra d. 27. -30. januar 2018 på sin hidtil længste ekskursion. Se kortet over hendes bevægelser nedenfor i bloggen. På turen var hun bl.a. ud og vende på Stevns, ligesom hun næsten var helt oppe ved de midstjællandske fjorde. Undervejs måltes hastigheder på lige under 60 km/t, så Elna må have fået prøvet vingerne af i den kraftige vind. I samme periode har Gunhild mest bevæget sig rundt på sine vante jagtmarker i Vestjælland, dog med en enkelt afstikker til Isefjorden.

Forberedelser til næste sæson: De gamle havørne er ved at indfinde sig på ynglepladserne i denne tid  og vi er derfor i gang med at forberede forårets feltarbejde. Vi glæder os enormt meget til, at arbejde med flere unge havørne!

Læs flere blog-indlæg her. Eller læs mere om projektet