Kursus om måger og andre søfugle

DOF Storstrøm, DOF Storstrøm, Vordingborg Kommune
FREDAG 3. NOVEMBER 2017
 
 Kursus

Mågerne er en fuglegruppe, som mange undgår at stifte nærmere bekendtskab med. De rummer en særlig udfordring. Men du er i rigtig gode hænder hos ornitologen og forfatteren Klaus Malling Olsen (KMO), der gennem mange år har studeret de "eksotiske" mågeformer - og jo er kendt for ikke at gøre tingene sværere, end de er.

I weekenden 3.-5. november 2017 tilbyder DOF Storstrøm dig med et kursus på Møn en enestående lejlighed til at lære om, hvordan du kender det sene efterårs trækkende søfugle og måger. 

Netop Østersøen er ifølge KMO et af landets bedste steder for dette træk, og vi vil besøge de lokaliteter, hvor han forventer flest fugle. Det kan være Gedser, hvor et meget stort træk af lommer, dykænder og gæs kan ses - med rigtig god chance for sjældenheder. Og naturligvis Møn, hvor vi særligt vil koncentrere os om Klintholm Havn, der udover de almindelige måger også kan byde på Kaspisk Måge og tit også Middelhavssølvmåge samt Baltisk Sildemåge.

Kurset begynder sidst på eftermiddagen fredag 3. november med indkvartering på Motel Stege, middag i byen, teori med masser af billeder og hyggeligt samvær. Lørdag drager vi efter et solidt morgenmåltid – og medbringende hver vores madpose - ud i felten. Lørdag aften er der igen fælles middag, opsamling omkring dagens observationer og fortsat teori. Søndag venter – frem til kursets afslutning midt på eftermiddagen - nye oplevelser i felten.

Kørsel til diverse lokaliteter sker i egne biler (samkørsel).

Kurset afholdes på Motel Stege, Provstestræde 4 i centrum af den mønske hovedstad, hvor overnatningen sker i dobbeltværelser med eget bad og toilet. Sengelinned og håndklæde er ligeledes på værelserne.

Morgenmaden indtages i motellets fælleskøkken, der i øvrigt døgnet rundt byder på gratis kaffe/the. Til turene i felten lørdag og søndag udleveres madpakke bestående af en stor sandwich plus frugt og chokolade. Og middagen fredag og lørdag indtages i den historisk spændende restaurant på det gamle Hotel Møen i Storegade.

Pris for tre dages kursus med logi og fuld forplejning: 2.075 kr.

Ved hurtig tilmelding mulighed for enkeltværelse mod tillæg på 500 kr.

Eventuelle hjemmeboende kursister betaler 1350 kr. for kursus og forplejning.

Spørgsmål og tilmelding til Henning Gøtz på henning.vordingborg@gmail.com

Deltagerantallet er sat til maks. 12 personer, og pladserne fordeles efter ”først til mølle” princippet.

Depositum på 300 kr. vil blive opkrævet.

TILMELDING 

Til Henning Gøtz på   henning.vordingborg@gmail.com.PRIS 2075 kr.

TURLEDER Klaus Malling Olsen, ()

KONTAKT Henning Gøtz, 2540 3373 (henning.vordingborg@gmail.com)

MØDESTED 

Motel Stege, Provstestræde 4 i Stege.GPS 54.9839, 12.2832
SE STORT KORT