Årets Naturfotograf 2016

DOF Nordsjælland, Hillerød Kommune
ONSDAG 22. MARTS 2017
 KL. 19:30 - 22:00
 Foredrag/møder

Årets naturfotograf 2016 er i weekenden blevet kåret af Foreningen af Naturfotografer i Danmark (NFD). Vinderen blev den 61-årige Naturfotograf Per Finn Nielsen.

Dette er hvad pressen skrev om Per Finn Nielsen.
 
"Per Finn Nielsen er kendt for sin nytænkning og unikke tilgang til naturfotograferingen, hvor teknik, tålmodighed og en helt særlig forståelse for dyrenes adfærd og natur er i højsædet. Denne kombination har gjort ham kendt i både nationale og internationale kredse, hvor han har høstet priser og anerkendelse fra blandt andet National Geographics og BBC.    ”Jeg er utrolig stolt af den anerkendelse, som det er at vinde ’Årets Naturfotograf’. Når jeg står med vandrepokalen i hånden og ser mit navn blandt Danmarks dygtigste naturfotografer bliver jeg både stolt og ydmyg. Nu ved jeg ved hvilket kæmpe arbejde, der ligger bag disse fotografers billeder."   Per Finn Nielsens indsendte billeder spændte meget bredt lige fra betagende undervandsfoto fra Filippinerne til smukke insekter på Öland. Hans billeder blev solidt placeret i mange af de 12 kategorier, som lå til grund for kåringen. Der var topplaceringer i kategorierne Fugle, Landskab, Insekter, og kategorien Natur og Menneske.  
 
Per Finn Nielsens billeder er karakteriseret ved en ganske særlig komposition, brug af lys og høj teknisk sværhedsgrad. En kombination som gør, at han ofte bliver hentet ind til inspirerende foredrag om fotografiets mange facetter.  Fotografens tekniske ekspertise og tålmodighed kan ses i hans serie af unikke undervandsbilleder af dykkende fugle i Esrum Sø og hans ihærdige arbejde med at fastfryse fugle og insekters lynhurtige bevægelser.  
 
Fascinationen af teknik og natur genfinder man også i hans netop udgivne kunst-fotobog "Fredensborg Vertikalt", som beskriver ikke kun Fredensborg, men også dansk natur og kultur i et ekstremt højkantsformat."

Per Finn Nielsen vil i foredraget fortælle om hans fotografering, viden om og iagttagelser af Hvinænder.
 

 
 
 

KONTAKT Inge Hansen, 20863335 (ingemhansen@gmail.com)

MØDESTED 

Nødebo kro, Nødebovej 26, 3480 Fredensborg (i hestelængen).