Nyhedsoversigt

         


Rovfugle forlader rederne, når mountainbikere kommer for tæt på

fredag 24. februar 2017
Det kan skorte på skovens dybe stille ro i mange danske skove. Sky rovfugle betaler prisen, hvis der bliver for meget færdsel og for mange forstyrrelser i fuglenes privatsfære. Der er brug for større stillezoner i flere danske skove, mener Dansk Ornitologisk Forening (DOF).

Svanefarlige elledninger skal i jorden

torsdag 9. februar 2017
Der er udsigt til kabellægning af de for fugle allerfarligste højspændingsledninger i Danmark. Dansk Ornitologisk Forening (DOF) mødtes onsdag med Energinet.dk på ”Dødens Mark” ved Næstved, hvor mindst 180 svaner er blevet dræbt eller hårdt kvæstet alene i år. Dialogen på mødet var konstruktiv, men det vil trække ud med helt at forhindre svanedøden.

Svanedøden i elledninger ved Dybsø Fjord skal stoppes

tirsdag 7. februar 2017
Onsdag mødes Dansk Ornitologisk Forening (DOF) med Energinet.dk på ”Dødens Mark” ved Næstved. Mødet handler om at forebygge flere makabre dødsfald af tunge trækfugle, der kolliderer med højspændingsledninger. Alene i år er mindst 180 svaner blevet dræbt eller hårdt kvæstet på lokaliteten.

Den europæiske landbrugspolitik skal revideres

mandag 6. februar 2017
EU åbner op for en længe ventet offentlig høring om den fælle europæiske landbrugspolitik. Det giver mulighed for at præge politikken i en grønnere retning

Ny gratis app: Find fuglen på din mobil

tirsdag 31. januar 2017
Nu kan mobiltelefonen hjælpe med at finde ud af, hvilken fugl man har set. Dansk Ornitologisk Forening lancerer nu en ny gratis app om danske fugle: DOFs fuglebog.

Her er Danmarks bedste ørnekommune

tirsdag 31. januar 2017
41 danske kommuner er fundet så attraktive af vores største rovfugl, havørnen, at den bygger rede og får unger. Det viser ny opgørelse i DOF's medlemsblad, Fugle & Natur. Se, hvilke kommuner, der huser flest havørne.

Ny rekord med mindst 409 ørne i Danmark

onsdag 25. januar 2017
For første gang er der registreret flere end 400 ørne i januar i det danske landskab. Facit kom til at lyde på 395 havørne og 14 kongeørne, da Dansk Ornitologisk Forening (DOF) for 12. år i træk gennemførte sin nationale midvintertælling af naturens største flyvende jægere. Landet blev finkæmmet for ørne af flere hundrede frivillige ornitologer.

Stor konkurrence: DOF kårer Årets Fuglefoto 2017

onsdag 25. januar 2017
Dansk Ornitologisk Forening, DOF, kårer Årets Fuglefoto 2017 i stor konkurrence, der sætter fokus på vilde fugle i den danske natur. Alle kan være med i konkurrencen med flotte præmier.

Danmarks største vingefang skal tælles

tirsdag 17. januar 2017
Den kommende weekend vil stå i ørnenes tegn, når Dansk Ornitologisk Forening (DOF) for 12. år i træk gennemfører sin nationale midvintertælling af havørne og kongeørne. Sidste år forsvandt mange ørne ud af syne på grund af tåge. I år lover vejrudsigten bedre muligheder for at få talmæssigt styr på den danske naturs største rovfugle.

Rekord for røde glenter i et vinterligt Danmark

fredag 13. januar 2017
Trods sne og kulde over store dele af landet resulterede januars glentetælling i en ny midvinterrekord for den røde rovfugl. Mindst 306 glenter blev talt med Sydøstjylland som det foretrukne glenteområde.

FORRIGE     1  |  ...  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  ...  |  151     NÆSTE