Nyhedsoversigt

         


Trækfuglecenter i topklasse åbner i Skagen

torsdag 11. maj 2017
Nu får alle fugleinteresserede et nyt oplevelsescenter for trækfugle i Det Grå Fyr tæt på Grenen i Skagen. Her formidler forskere og fugleeksperter deres viden til glæde for alle. DOF´s fuglestation bliver en central del, hvor alle vil kunne lære om ringmærkning, og som bliver et nyt sted for fuglekiggere og forskere at indsamle viden om og dele glæden ved fuglene.

UTROLIG VIDEO: Ugleunger dræbt for åben skærm

tirsdag 9. maj 2017
De to ugleunger fra DOF’s UgleTV er forsvundet i nattens mulm og mørke, dræbt for åben skærm. Se, hvad der skete i den unikke video og læs mere om kampen mellem to af Danmarks top-rovdyr. Dramaet har ingen skurk, men er en del af naturen, mener DOF.

Klippeduen går tilbage i Danmark

torsdag 4. maj 2017
Tamduens stamfader, klippeduen, yngler blandt andet på Møns Klint, Stevns Klint og i en lang række byer med høje bygninger. Men den danske bestand er i tilbagegang. Det viser Atlas III, som er den hidtil mest omfattende undersøgelse af den danske fuglefauna, oplyser Dansk Ornitologisk Forening (DOF).

Folkeligt krav om en grønnere europæisk landbrugspolitik

onsdag 3. maj 2017
En kvart million EU-borgere har opfordret EU-Kommissionen til radikalt at ændre den nuværende fælleseuropæiske landbrugspolitik

Walk with penguins

tirsdag 2. maj 2017
Oplev pingviner på helt nær hold i banebrydende virtuel reality-video

Beskyt en Pingvin!

tirsdag 25. april 2017
Smuk. Inspirerende. Truet. Pingviner er blandt verdens mest charmerende og genkendelige fugle, men fra sydpolen til ækvator, forsvinder det karismatiske dyr i alarmerende fart. I anledning af den Internationale Pingvin-dag, lancerer BirdLife-organisationer verden over kampagnen #Protect A Penguin

Kirkeuglen har stadig en chance i Danmark

onsdag 19. april 2017
Med flere redekasser og flere fritidslandbrug er der stadig håb for den truede kirkeugle i Danmark. Det vurderer tyske uglespecialister fra Landesverband Eulen-Schutz in Schleswig-Holstein, skriver bladet Fugle & Natur.

Nej til jagt på spover, hjejler og knortegæs

onsdag 19. april 2017
Forberedelserne til den næste revision af de danske jagttider er i gang. Dansk Ornitologisk Forening, DOF, kæmper ved forhandlingsbordet mod jægernes ønsker om jagt på flere sårbare fuglearter, skriver bladet Fugle & Natur.

Udsigt til flere par hvid stork i Danmark i 2017

fredag 7. april 2017
Flere hvide storke er kommet til Nordeuropa dette forår. Flere af dem har vist interesse for reder i jyske ådale. Nørreådalen ved Viborg kan med lidt held blive hjemsted for to ynglepar. I det hele taget ankommer den hvide stork flere uger tidligere til Nordeuropa og Danmark, end den gjorde for få årtier siden.

Årets tidlige fugleunger: Familien fiskehejre viser fire unger i HejreTV

fredag 31. marts 2017
VIDEO: Tidlige fugleunger er lige efter bogen. I disse uger er der unger i 2. sals højde hos fiskehejrerne i Frederiksberg Have. Også hos duer og ugler er æggene klækket. Og snart vil havørneunger og grågæslinger se dagens lys, hvis det da ikke allerede er sket.

FORRIGE     1  |  ...  |  7  |  8  |  9  |  10  |  11  |  ...  |  153     NÆSTE