Nyhedsoversigt

         


Klippeduen går tilbage i Danmark

torsdag 4. maj 2017
Tamduens stamfader, klippeduen, yngler blandt andet på Møns Klint, Stevns Klint og i en lang række byer med høje bygninger. Men den danske bestand er i tilbagegang. Det viser Atlas III, som er den hidtil mest omfattende undersøgelse af den danske fuglefauna, oplyser Dansk Ornitologisk Forening (DOF).

Folkeligt krav om en grønnere europæisk landbrugspolitik

onsdag 3. maj 2017
En kvart million EU-borgere har opfordret EU-Kommissionen til radikalt at ændre den nuværende fælleseuropæiske landbrugspolitik

Walk with penguins

tirsdag 2. maj 2017
Oplev pingviner på helt nær hold i banebrydende virtuel reality-video

Beskyt en Pingvin!

tirsdag 25. april 2017
Smuk. Inspirerende. Truet. Pingviner er blandt verdens mest charmerende og genkendelige fugle, men fra sydpolen til ækvator, forsvinder det karismatiske dyr i alarmerende fart. I anledning af den Internationale Pingvin-dag, lancerer BirdLife-organisationer verden over kampagnen #Protect A Penguin

Kirkeuglen har stadig en chance i Danmark

onsdag 19. april 2017
Med flere redekasser og flere fritidslandbrug er der stadig håb for den truede kirkeugle i Danmark. Det vurderer tyske uglespecialister fra Landesverband Eulen-Schutz in Schleswig-Holstein, skriver bladet Fugle & Natur.

Nej til jagt på spover, hjejler og knortegæs

onsdag 19. april 2017
Forberedelserne til den næste revision af de danske jagttider er i gang. Dansk Ornitologisk Forening, DOF, kæmper ved forhandlingsbordet mod jægernes ønsker om jagt på flere sårbare fuglearter, skriver bladet Fugle & Natur.

Udsigt til flere par hvid stork i Danmark i 2017

fredag 7. april 2017
Flere hvide storke er kommet til Nordeuropa dette forår. Flere af dem har vist interesse for reder i jyske ådale. Nørreådalen ved Viborg kan med lidt held blive hjemsted for to ynglepar. I det hele taget ankommer den hvide stork flere uger tidligere til Nordeuropa og Danmark, end den gjorde for få årtier siden.

Årets tidlige fugleunger: Familien fiskehejre viser fire unger i HejreTV

fredag 31. marts 2017
VIDEO: Tidlige fugleunger er lige efter bogen. I disse uger er der unger i 2. sals højde hos fiskehejrerne i Frederiksberg Have. Også hos duer og ugler er æggene klækket. Og snart vil havørneunger og grågæslinger se dagens lys, hvis det da ikke allerede er sket.

Årets første svale set ved flyveplads

fredag 31. marts 2017
Tirsdag 14. marts blev en landsvale set over Allerød Flyveplads i Nordsjælland. Dermed holder landsvalen traditionen fra sidste år, da den ankom præcis på samme dato. Også bysvalen og digesvalen er kommet til Danmark.

Ny rekord for antal af ynglende havørne i Danmark

fredag 24. marts 2017
I 2016 ynglede 83 par havørne i Danmark, og det er ny rekord, viser ny rapport fra Dansk Ornitologisk Forening, DOF. Dette forår er mindst fem nye ynglepar kommet til og i 2020 vil den danske ørnebestand have rundet 100 ynglepar, spår DOF’s ørneeksperter.

FORRIGE     1  |  ...  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  ...  |  148     NÆSTE