Nyhedsoversigt

         


Sådan får vi fuglene tilbage i landbrugslandet

onsdag 21. februar 2018
Hvad skal vi gøre for sanglærken, viben, agerhønen og de andre agerlandsfugle, som har det svært i landbrugslandet? Dansk Ornitologisk Forening har løsningerne, der giver plads til både fugle og korn.

Sjælden kejserørn spottet i Sønderjylland

torsdag 15. februar 2018
En meget usædvanlig vintergæst, en kejserørn med et vingefang på knap to meter, er set på sydsiden af Aabenraa Fjord

Fuglevenners database når ny milepæl – og støttes af staten

tirsdag 6. februar 2018
20 millioner fugle-observationer har omkring 9000 frivillige observatører indtastet siden 2002 i DOFbasen, Dansk Ornitologisk Forenings database. Værdien af de frivillige observationer som naturovervågning anerkendes også af staten i en ny samarbejdsaftale mellem Miljøministeriet og Dansk Ornitologisk Forening, skriver bladet Fugle & Natur.

Næsten 3 millioner fugle er forsvundet fra det åbne land

tirsdag 6. februar 2018
Danmark har på 40 år mistet over 2,9 mio. fugle af de 22 arter, som er særlig knyttet til agerlandet. Det viser nye beregninger fra Dansk Ornitologisk Forening, skriver bladet Fugle & Natur.

Knap 400 ørne i Danmark trods regn, rusk og tåge

torsdag 1. februar 2018
Facit kom til at lyde på 375 havørne og 11 kongeørne, da Dansk Ornitologisk Forening for 13. år i træk gennemførte sin nationale midvintertælling af naturens største flyvende jægere. De årlige rovfugletællinger er med til at give et fingerpeg om tilstanden i den danske natur.

Fuglesensation: Finke fløj 7.000 kilometer fra Kina til Skagen

torsdag 1. februar 2018
For første gang nogensinde er en fugl ringmærket i Kina blevet genmeldt i Danmark. En stor gråsisken med en vægt på bare 14 gram satte længderekord i fugletræk fra øst til vest, da den fløj fra det nordøstlige Kina til Danmarks nordligste by.

Ørnene skal tælles over hele Danmark i weekenden

torsdag 25. januar 2018
For 13. år i træk gennemfører Dansk Ornitologisk Forening (DOF) sin landsdækkende midvintertælling af havørne og kongeørne. I år lover den milde vinter og weekendens vejrudsigt gode chancer for at opleve havørne over det meste af Danmark.

Skarp kritik af regeringens angreb på beskyttet natur

torsdag 11. januar 2018
Dansk Ornitologisk Forening (DOF) kritiserer i sit høringssvar skarpt den danske regerings planer om at fjerne beskyttelsen på cirka ti procent af Danmarks Natura 2000-områder. Regeringens angreb på beskyttet er uhørt og ikke set lignende i EU, fremhæver DOF.

Flere traner dropper trækket og holder vinter i Danmark

torsdag 11. januar 2018
Netop nu kan der ses småflokke af traner mange steder i landet. I stedet for som tidligere at flyve til Frankrig eller Spanien bliver et stigende antal traner i Nordvesteuropa året rundt, når vinteren er mild. Det milde, våde danske vinterlandskab med oversvømmede marker levner godt med fugls føde til tranen.

Rød glente sætter rekord i mild vinter

torsdag 11. januar 2018
Den snefattige danske januar byder på en rekordstor midvinterforekomst af rød glente. Knap 400 af de røde rovfugle blev i weekenden talt med Østjylland og Storstrømsområdet som de foretrukne landsdele for glenter netop nu.

FORRIGE     1  |  ...  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  ...  |  155     NÆSTE