Nyhedsoversigt

         


Klare kriterier for nationalparker

tirsdag 4. oktober 2005
Vi skal have klare kriterier for, hvad en dansk nationalpark kan være. Det siger Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Friluftsrådet og WWF Verdensnaturfonden, som sammen har udarbejdet et debatoplæg om sådanne kriterier

Ruser er dødsfælder for småfugle

tirsdag 4. oktober 2005
Fiskeredskaber, der hænger til tørre har tusindvis af fugle på deres samvittighed, oplyser Dansk Ornitologisk Forening. En fjordfisker opfordrer ruseejere til ikke kun at sætte odderriste i deres redskaber. Også fugleriste.

Russiske sangfugle på afveje

tirsdag 4. oktober 2005
De seneste uger er der i Danmark set adskillige hvidbrynede løvsangere fra Rusland, oplyser DOF. De små sangere burde være på vej mod deres vinterkvarterer i Sydøstasien, men er i stedet fløjet mod Vesteuropa. Formentlig vil de bukke under på havet i løbet af efteråret

Arktiske dykænder truet af klimaændringer

mandag 26. september 2005
Varmere klima kan ændre yngleområderne for sortænder og fløjlsænder så radikalt, at bestandene på få år risikerer at blive voldsomt reduceret, oplyser Dansk Ornitologisk Forening og DMU.

Ederfuglen er dykket - også i antal

mandag 26. september 2005
Danmark er fra naturens hånd en stormagt i dykænder. Vores lavvandede farvande hører til de vigtigste spisekamre og vinterkvarterer for flere arter. Men for den talrigeste dykand, ederfuglen, er fede årtier blevet afløst af magre år, oplyser Dansk Ornitologisk Forening og DMU.

Søpapegøjer i Vejle Fjord

torsdag 22. september 2005
For tredje år i træk holder der lunder, søpapegøjer, til i det østjyske nær havnen i Vejle, oplyser Dansk Ornitologisk Forening. Hvor de i Danmark så sjældne havfugle, der næsten udelukkende hører Nordsøen og Vestkysten til, stammer fra er en gåde. Måske fra en lille ukendt svensk bestand.

Sangfugle serveres på spisesteder

onsdag 21. september 2005
Fuglevenner på Cypern indleder kampagne for at stoppe ulovlig fangst af rødhalse, sangere og andre småfugle, som dør på limpinde eller fanges i stor stil i net. Formentlig ender også danske trækfugle som middagsretten "ambelopoulia" på cypriotiske restauranter, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.

København har indledt kampen mod minken

tirsdag 13. september 2005
Som det første danske distrikt tilbyder Københavns Statsskovdistrikt borgere med minkproblemer at låne gratis fælder til fangst af det undslupne amerikanske pelsdyr.

Tæt på fuglene i Sjællands største rørskov

tirsdag 13. september 2005
Der var sol og fuglefløjt, da Dansk Ornitologisk Forening indviede to nye attraktioner ved fuglereservatet Gundsømagle Sø d. 9. september.

Minkene hærger i sumpfuglenes forjættede land

tirsdag 6. september 2005
Det undslupne amerikanske pelsdyr har kolonier af hættemåger og sortterner på samvittigheden i Danmarks måske vigtigste fuglereservat, Vejlerne

FORRIGE     1  |  ...  |  139  |  140  |  141  |  142  |  143  |  ...  |  157     NÆSTE