Nyhedsoversigt

         


Kirkeuglen har stadig en chance i Danmark

onsdag 19. april 2017
Med flere redekasser og flere fritidslandbrug er der stadig håb for den truede kirkeugle i Danmark. Det vurderer tyske uglespecialister fra Landesverband Eulen-Schutz in Schleswig-Holstein, skriver bladet Fugle & Natur.

Nej til jagt på spover, hjejler og knortegæs

onsdag 19. april 2017
Forberedelserne til den næste revision af de danske jagttider er i gang. Dansk Ornitologisk Forening, DOF, kæmper ved forhandlingsbordet mod jægernes ønsker om jagt på flere sårbare fuglearter, skriver bladet Fugle & Natur.

Udsigt til flere par hvid stork i Danmark i 2017

fredag 7. april 2017
Flere hvide storke er kommet til Nordeuropa dette forår. Flere af dem har vist interesse for reder i jyske ådale. Nørreådalen ved Viborg kan med lidt held blive hjemsted for to ynglepar. I det hele taget ankommer den hvide stork flere uger tidligere til Nordeuropa og Danmark, end den gjorde for få årtier siden.

Årets tidlige fugleunger: Familien fiskehejre viser fire unger i HejreTV

fredag 31. marts 2017
VIDEO: Tidlige fugleunger er lige efter bogen. I disse uger er der unger i 2. sals højde hos fiskehejrerne i Frederiksberg Have. Også hos duer og ugler er æggene klækket. Og snart vil havørneunger og grågæslinger se dagens lys, hvis det da ikke allerede er sket.

Årets første svale set ved flyveplads

fredag 31. marts 2017
Tirsdag 14. marts blev en landsvale set over Allerød Flyveplads i Nordsjælland. Dermed holder landsvalen traditionen fra sidste år, da den ankom præcis på samme dato. Også bysvalen og digesvalen er kommet til Danmark.

Ny rekord for antal af ynglende havørne i Danmark

fredag 24. marts 2017
I 2016 ynglede 83 par havørne i Danmark, og det er ny rekord, viser ny rapport fra Dansk Ornitologisk Forening, DOF. Dette forår er mindst fem nye ynglepar kommet til og i 2020 vil den danske ørnebestand have rundet 100 ynglepar, spår DOF’s ørneeksperter.

Kloge kragefugle har ikke kyllingehjerner

fredag 24. marts 2017
Ravne, krager og papegøjer er medlemmer af ”De kloges Klub” i selskab med delfiner, elefanter og menneskeaber. Forskning har de senere år gjort os meget klogere på fugles intelligens, oplyser Dansk Ornitologisk Forenings Tidsskrift (DOFT).

NY KAMPAGNE: Mere natur og miljø via landbruget

torsdag 23. marts 2017
BirdLife, WWF og European Environmental Bureau lancerer ny kampagne, som skal samle opbakning til en langt mere miljø-, klima- og naturvenlig fælleseuropæisk landbrugspolitik. DOF deltager i kampagnen sammen med 139 organisationer

DOF: Danmark er blevet alt for meget mark

lørdag 18. marts 2017
Udviklingen i industrilandbruget har delt det danske landskab i en A- og en B-kategori. B-kategorien er intensivt landbrugsland, der er fattig på fugls føde til agerlandsarter som viber og sanglærker. Der er brug for en ny landbrugspolitik i EU, der levner plads til flere ynglefugle og mere natur i det dyrkede land, mener Dansk Ornitologisk Forening (DOF).

Ny forskning: Agerlandets jordrugende fugle er i tilbagegang

lørdag 18. marts 2017
Jordrugende fuglearter i det dyrkede landbrugsland udviser den største tilbagegang af alle i den danske fuglefauna, viser ny forskning. Det er ikke lykkedes Danmark at bremse agerlandets tab af biodiversitet, som ellers hører til de erklærede EU-mål inden 2020.

FORRIGE     1  |  ...  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  ...  |  154     NÆSTE