Nyhedsoversigt

         


BirdLife inspirerer til globalt samarbejde for bevarelse af unikke naturområder

torsdag 13. oktober 2016
40 års arbejde med identifikation og beskyttelse af fugleområder danner nu grundlaget for et globalt samarbejde for bevarelse af Jordens mangfoldighed af liv.

Optræk til invasion af tillidsfulde høgeugler

torsdag 6. oktober 2016
En høgeugle har i en uges tid holdt til i Gribskov i Nordsjælland. Også i Vestjylland er der observeret en af de dagaktive ugler på visit fra Nordskandinavien. Aktuelle trækbevægelser i Sydnorge og Sverige antyder, at der kan være flere høgeugler i vente i de danske skove.

Færre havfugle vil dø i fiskernes net i Namibia

onsdag 5. oktober 2016
Ny lov vedtaget i Namibia skal beskytte havfugle fra at dø i fiskernes net.

Er du blevet ringet op af DOF?

onsdag 5. oktober 2016
Vi ringer i disse dage til vores medlemmer – ikke for at spørge om støtte til vores arbejde, men for at høre om vi sammen kan nedbringe administrationsomkostningerne.

Ny naturvejleder ansat til Skagen Fuglestation

fredag 30. september 2016
NYT FRA DOF Simon S. Christiansen tiltræder stillingen som naturvejleder og fuglestationsleder ved DOF’s fuglestation i Skagen 1. november 2016.

Ørneforgiftning har bredt sig til Nordsjælland

torsdag 29. september 2016
Det akut dræbende pesticid carbofuran kræver fortsat dødsofre blandt totalfredede rovfugle i den danske natur, selv om giften har været forbudt i EU siden 2008. Nu er endnu en havørn død på grund af giftstoffet, og det er første gang i Nordsjælland. Det er den syvende danske havørn, som er konstateret død af carbofuran på få år.

Ny rapport: Det nytter at samarbejde for fugle og natur

onsdag 28. september 2016
NYT FRA BIRDLIFE Et globalt samarbejde på tværs af 118 lande – også Danmark - har gavnet både natur og fugle. Det viser en ny rapport fra DOF’s partnerskab BirdLife International.

Rekordmange steppehøge set i Danmark

torsdag 22. september 2016
Steppehøgen sætter i år rekord som gæst i den danske natur. Varme vinde fra syd og sydøst har givet et ekstra rykind af steppehøge i sensommeren og det gryende efterår. Den elegante rovfugl fra de store vidder mod øst i Rusland og Asien er blevet mere almindelig i Skandinavien og Nordvesteuropa de senere år.

DOF: Planeten står ved en skillevej

onsdag 21. september 2016
Budskabet fra verdens indtil nu største kongres om naturbevarelse er klart: Vælg den bæredygtige vej nu, så har vi en chance for at redde planeten fra de menneskeskabte kriser. DOF var med på IUCN's verdenskongres. 

Gåsefremgang over hele landet

torsdag 15. september 2016
Grågåsen er en af Danmarks mest succesrige ynglefugle de senere årtier. Det afslører Atlas III, som er den hidtil mest omfattende undersøgelse af den danske fuglefauna, oplyser Dansk Ornitologisk Forening (DOF).

FORRIGE     1  |  ...  |  9  |  10  |  11  |  12  |  13  |  ...  |  149     NÆSTE