DOF udlodder all inclusive fugleture til Kaukasus for to unge frivillige

lørdag 31. marts 2018
Takket være DOFs partnerskab med BirdLife International får to unge danskere nu muligheden for at deltage i et internationalt projekt, der skal kortlægge bestanden af ådselgribbe i Kaukasus.
Mads K. Oddershede

aadselgrib 5 john larsen

Foto: John Larsen

I efteråret sendte DOF to unge fugleinteresserede til Raptor Camp Malta. Her hjalp de sammen med andre frivillige ved at overvåge trækfugle og dokumentere eventuelle ulovligheder for at redde flest mulige trækfugle fra at blive skudt ulovligt.

I dette forår udbyder DOF så tolv dage, hvor de unge skal være med til at kortlægge bestanden af ådselgribbe i Kaukasus.

Tællingerne foregår i Aserbajdsjan, Georgien og ikke mindst Armenien, hvor de danske deltagere vil opholde sig fra den 13.-24. maj 2018. Hele turen starter dog ikke med ådselgribbe, men med en masse attraktive oplevelser, bl.a. Kaukasus´ Big 5, som tæller: kaukasisk gransanger, kaukasisk kongehøne, sort urfugl, stor rosenfinke og bjergrødstjert. Sammen med den svenske delegation, som ugen forinden dækker Georgien, rejser deltagerne nemlig til Kazbegi i Georgien for at opleve det fantastiske fugleliv dér.

Herefter vender danske deltagere tilbage til Armenien, hvor tællingen af ådselgribbe finder sted.

Hvordan ser sådan en dag ud?

En typisk dag starter tidligt om morgenen. Her bliver de ni danske pladser fordelt på tre hold, som sammen med en eller to lokale guides kører i transekt og scanner klipper for reder og fouragerende ådselgribbe. Langt størstedelen af dette foregår i bilen, men man må indregne visse gåture. Efter en dag fyldt med fugle og smukke landskaber samles alle deltagerne på dagens overnatningssted, som typisk vil være et hotel eller hostel, og spiser sammen på en lokal restaurant. Muligvis vil et par af nætterne foregå i telt, men det er endnu ikke fastlagt.

Hvad koster det, og hvem kan deltage?

Det koster ingenting, udover lommepenge, for de to heldige danskere. Dog er kravet for at man kan deltage i konkurrencen, at man er mellem 18 og 27 år. 

Hvordan deltager jeg?

Lyder det som noget for dig, så send en motiveret ansøgning til mads.oddershede@dof.dk, hvor du skriver lidt om dig selv, og hvorfor DOF bør sende netop dig afsted. Deadline for ansøgning er mandag den 16. april 2018.

Har du spørgsmål til konkurrencen og dens indhold, er du velkommen til at skrive eller ringe til Mads K. Oddershede på 3328 3807 eller mads.oddershede@dof.dk 

Du kan læse mere om undersøgelsen og området på http://www.batumibirding.com/egyptian-vulture-survey-armenia/node/138