Dusør på 50.000 kr. i sag om giftdrab på havørne

torsdag 7. februar 2013 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
En direktør og jæger fra Sydfyn udlover nu en dusør på 50.000 kroner for at få afsløret hvem, der i sommeren 2012 forgiftede to havørne på Langeland, skriver bladet Fugle og Natur.
Steen Græsted Larsen er administrerende direktør i medicinalfirmaet Durapharma og jagtlejer på Hvidkilde Gods på Sydfyn. Han er fortørnet over, at sager om giftdrab på rovfugle ikke bliver opklaret. Senest har Fyns Politi opgivet af rejse sigtelse i sagen om forgiftning af to havørne ved Tranekær på Langeland i sommeren 2012.
”Det går ud over alle jægere og skytters omdømme, når der sker giftdrab på rovfugle. Derfor vil jeg betale en dusør på 50.000 kroner for oplysninger, som kan føre til domfældelse af de skyldige. Vi skal have fat i de brodne kar, som ikke respekterer loven”, siger Steen Græsted Larsen til Fugle og Natur.

DOF glad for dusør

I Dansk Ornitologisk Forening, DOF, hilser man dusøren meget velkommen:
”Det er et flot initiativ, og dusørens betydelige størrelse vil forhåbentlig medvirke til, at der nu for alvor bliver sat fokus på den ulovlige praksis med forgiftning af rovfugle, siger lederen af DOF’s Projekt Ørn, hovedbestyrelsesmedlem Lennart Pedersen.
”Det har desværre vist sig meget vanskeligt for politiet at få opklaret den slags faunakriminalitet. Forhåbentlig vil den store dusør føre til nye oplysninger i sagen”, siger Lennart Pedersen.

Sagen kan genoptages

Direktør Steen Græsted Larsen har selv over for DOF Fyn og Fyns Politi peget på en konkret person, som han mistænker for giftdrabet på havørnene på Langeland. Men det har ikke været nok til, at politiet mener at kunne løfte bevisbyrden. Anklager Brian Dybdahl fra Fyns Politi skriver 9. januar 2013 i et brev til anmelderne, at efterforskningen er standset:
”Jeg har især lagt vægt på, at ingen vidner har set, hvem der har foretaget forgiftningen, ligesom der ikke er fundet carbofuran hos mistænkte. Den omstændighed, at mistænkte har udsat fasaner i området, og derfor kunne have en interesse i, at der ikke var rovfugle, er efter min vurdering ikke tilstrækkeligt bevis til, at jeg kan sigte ham”, skriver Brian Dybdahl fra Fyns Politi.
Fugle og Natur har spurgt om politiets holdning til dusøren. Det har Brian Dybdahl ingen kommentarer til, men han understreger, at efterforskningen kan genoptages, hvis der kommer ”nye væsentlige oplysninger”.

Yderligere oplysninger:

Direktør Steen Græsted Larsen 40373887 el. 62218060

Leder af DOF’s Projekt Ørn, Lennart Pedersen 40156620

Formand Henrik Kalckar, DOF Fyn 30709038