Udskriv

På kortet nedenfor kan du se ørnenes bevægelser de sidste dage. Du kan også få animeret ørnens rute fra det sidste døgn ved at trykke på "play"-ikonet under kortet.

Seneste update:

11-11-2017

Update fra ørnene: Gennem den sidste tid har begge ørne været ganske stationære. Elna bruger stadig det meste af sin tid ved Bækkeskov, men flyver jævnligt ud til Præstø Fed, hvor der er masser af føde i form af ænder, blishøns mm. Måske ses Elna stadig med forældrefuglene? Gunhild er fortsat i Vestsjælland, bl.a. ved skovene og søen ved Løvenborg slot.

Vinterindstillinger på GPS-senderne: Vinteren er over os med færre lyse timer og da GPS-senderne på de to havørne, Elna og Gunhild er solcelledrevede, er det vigtigt at energiforbruget er tilpasset hvor meget lysenergi de kan optage. Derfor må vi henover vinteren skrue ned for mængden af data GPS-senderen indsamler og vi må også modtage det indsamlede data lidt sjældnere via mobilnetværket. Henover vinteren vil GPS-senderen tage en måling hver halve time fra solopgang til solnedgang, ligesom at vi vil modtage data fra senderen et par gange om ugen. Derfor vil man opleve, at kortet ikke opdateres hver dag.

Læs flere blog-indlæg her. Eller læs mere om projektet