Udskriv

På kortet nedenfor kan du se havørnenes bevægelser over de sidste fire dage, dog forsinket tre dage. Der er ca. en halv time mellem hver prik.

Seneste update:

15-11-2018

Satellitsendere på vinterindstillinger: Satellitsenderne, der registrerer ørnenes bevægelser, er afhængige af solens energi, når de skal lade batterierne op. Det betyder, at vi i vinterhalvåret, hvor antallet af lyse timer svinder ind, må ændre på indstillingerne for senderne. Fra 1. november 2018 har senderne målt ørnenes placering, hastighed, mm en gang hver halve time i stedet for en gang i kvarteret. Ligeledes sendes det indsamlede data ikke dagligt, men i stedet kun tre gange om ugen. 

Nogle ørne kan mangle fra kortet i perioder, hvis det er længe siden, der sidst har været forbindelse til senderen. Det kan f.eks. være fordi en ørn har siddet skjult eller fjernt fra telefonmasterne, som skal bruges til at overføre de indsamlede informationer.

Eskild i Tyskland: Havørnen, Eskild, fra Skanderborg har nu i en længere periode opholdt sig i det nordlige Tyskland. Den lader til især, at følge større floder og de tilhørende fugtige dale i området. 

Læs flere blog-indlæg her. Eller læs mere om projektet